reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

karolinka - super ze wszystko sie udalo i ze jestes zadowolona z porodu... zycze szybkiego powrotu do zdrowia...no i dalszej owocnej wspolpracy przy karmieniu synka... ciesze sie ze jestescie juz w domku cali i zdrowi... a i dziekuje ale ja czekam usilnie na maj....

reklama
Dzieki Kobietki ja wiem ze ona zacznie mowic teraz w przedszkolu jest tylko 2 godz 30 min a jak pojdzie do szkoly to bedzie wiecej przebywala z anglikami i bede miala wieksze problemy zeby ja nauczyc Polskiego :szok::-D

Medio a jak Krzysiu sobie radzi z polskim uczysz go czytac i pisac???

Paula jak tak bardzo chcesz w maju urodzic to zycze Ci tego z calego serduszka i bede trzymala bardzo mocno kciuki za Ciebie. Buziaki

No /Kobietki ktora po Pauli do rozpakowania :-D:-D?????

Olinda powiem Ci,że nie za bardzo Krzyś chce się uczyc polskiego, umie czytac po polsku, mamtylkoproblemy z polskimi literami:ą,ę ź, itd.
Nie wiem jak mu załatwic komunie św. bo za rok miałby iść, chciałbym robic w Polsce.

Cześć

Ostatnio nie mam na nic czasu ale podczytuje co u was.
Pojawił się mały problem z milenką zauważyłam, że pod wieczór pojawia jej się kolka bardzo regularnie od kilku dni o stałej porze. Byłam wczoraj u lekarza na kontrolę po 8 tygodniach i mówiłam jej o tym ale niestety nic mi nie doradziła. Po jedzeniu zawsze daję małą do odbicia i w dodatku często kładę ją na brzuszek i masuje plecki ale nic to nie daje. Trwa to już blisko tydzień przez prawie 40 min. jest to na 100% kolka bo przechodziłam przez to już przy Oli. Pani doktor całkowicie zbagatelizowała coś jej mówiłam. A tu do wyjazdu do Polski prawie miesiąc nie chce żeby moje maleństwo się męczyło. Kąpiele w ciepłej wodzie o tej porze też jej nie pomagają już nie wiem co mam robić żeby jej pomóc. A w dodatku problem z kupką ma nie może jej zrobić. nie wiem już sama jak jej pomóc tutaj chyba nie mogę liczyć na pomoc. Może wy mi coś doradzicie:-:)-(

Ola na szczęście zdrowa. I tak dzień za dniem mija w miarę spokojnie
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
Karolinka- ogromne gratulacje buziaki dla maleństwa.
Opis świetny - aż mi się wszystko przypomniało:szok::szok::szok:. Jeszcze raz gartulacje

Ale tutaj dzisiaj cisza chyba wszystkie Kobietki poszly sie wygrzewac :tak::-D

Medio jesli chodzi o j. polski to moja kuzynka ma taki sam problem z synami tych polskich literek wogule nie rozumieja i gubia sie w tym :tak:

Asinka a probowalas kupic w aptece cos na kolke a moze z Polski cos Ci wysla ja tutaj cos kupowalam ale nie moge sobie przypomniec nazwy :no::wściekła/y: jak tylko sobie przypomne to Ci napisze mojej Malej pomagalo.
Buziaki

olinda - dziekuje za kciukasy... jeszcze troszke mi zostalo...

Moj M dzis rozmawial z corcia... i prosil aby wyszla z brzuszka w poniedzialek rano... no ciekawa jestem czy go poslucha... bo ja bym sie wcale nie obrazila jak mala by jeszcze poczekala...

Olinda - co do mowy to my tez mamy problem,bo moja mala wogole miesza strasznie i tylko my Ja potrafimy zrozumiec narazie:sorry:narazie sie az tak nie przejmuje,ale tylko dlatego,ze w rodzinie u mojego M wszystkie dzieci zaczynaja mowic po 3cim roku zycia dopiero:sorry::confused2:ale od wrzesnia mala rusza tez na 2.5h do przyszkolnego przedszkola wiec zacznie na 100% po angielsku,ale dowiadywalam sie juz o polska szkole weekendowa i za rok sie placi 230£ a dzieciaczki ucza sie polskiego i wiadomo,rozmawiaja mdzy soba wiec lapia latwiej:tak:
a po Pauli nastepna JA JA JA:-D:-Dtermin cesarki dzis mi wyznaczyli 14 maj!!!!!!!:tak::tak::tak:to bedzie moj 38 tydzien wiec raczej mala nie zdecyduje sie szybciej sama wydostac:-D

Czesc :-)
Paula- Ty na prawde nie chcesz urodzic w kwietniu, hi hi....:-D:-D:-D No to zycze, aby dzidzia troszke poczekala.....:tak:

A na kolki to podobno INFACOL dobry... ale sama nie sprawdzalam, bo u nas kolek nie bylo.

Asinka- widzisz jaka ta Alex jest kochana chodzilo mi wlasnie o INFACOL:tak::-D to wlasnie mojej malej pomagalo tylko musisz sprawdzic od ilu miesiecy to jest bo ja chyba podawalam jej to po 2 miesiacu. Buziaki

reklama
Witam w ten pochmurny dzien:baffled:
Mam pytanko do mamus starszych dzieciaczkow. Moj synek nie chce spac w dzien sam, najlepiej mu sie spi na rekach, albo gdy leze kolo niego. Pozostawiony sam sobie spi moze z 10 min. Marudzi strasznie, widac,ze jest zmeczony.Co robic??:confused2:

Do góry