reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

Hej kobity!!!!!!!!!!
jakie spa... ja nawet nie moge sie ogolic sama...hehehehe

No juz po wizycie... jestem zadowolona... polozna wszystko dokladnie zbadala...

niunka lezy glowka w kanale..... no ale.... jest przekrecona buzka do gory......
zalecila mi cwiczenia.... aby mala sie przekrecila....
zbadala brzuszek... corcia malenka.... ale zdrowa.....

a co do mojego pieczenia.... przyszla pani doktor tez mnie wymacala i stwierdzial ze moze....
dzidzia na cos uciska i to dlatego....
wyniki moczu..... calkiem ok....

wiec jestem zadowolona widzialam sale... i juz mi lzej.... teraz spokojnie moge juz rodzic.....

Dziekuje kochane za wsparcie i mile slowa....

reklama
co tu taka cisza??? wszystki poszły rodzić???:-D:-D
u nas juz 3 dzień jem sniadanko ł:tak:yżeczką,nawet niezle to nam idzie
paula nie stresuj sie musi byc wszystko dobrze, sama widzisz,że wyniki sa ok więc teraz tylko czekaj na swoja kruszynkę

Czesc mamuski :) faktycznie taka tu dzis cisza :-D cos dzis sloneczko nie dopisuje.
Ja juz spokojniejsza jestem, od kiedy wiem ze to nic zlego jak mnie czasem troche kosc lonowa poboli. Jak tam u was? Ja rosne jak na drozdzach he he. Za kilka dni lece do Polski :-D to ich zaskocze tym brzuchem :-) bo dlugo po mnie nic nie bylo widac, ale teraz to muminka przypominam hi hi. Dziewczyny powiedzcie, lece do polski ryanair-em, na stronce pisalo ze musze miec notatke od lekarza ze moge latac, jestem 21 tyg. Czy wystarczy jak bede miala ta ksiazke ze soba z wszystkimi danymi, czy musze isc do lekarza po ta notke? Bo slyszalam rozne opinie, raz ze nie trzeba, a raz ze musze ja miec. Moze poprosu ubiore jakas bluze i nie zauwaza? :-D co wy na to?

elo

Wczoraj bylam na USG z dzidziusiem wszytsko ok :-) rosnie jak nalezy juz ma cale 16,3 cm kobitka mowi ze to i tak nie dokladna miara bo juz dzidzia za duzy zeby dokladnie zmierzyc, nie wiem ile wazy ale wszystkie organy ma na swoim miejscu. Ta babeczka robila tam jakies pomiary a maluch wiercil sie jak na dicho, potem ziewnal wzial palucha do buzi i byl juz spokojniejszy heh. Tak jak myslalam plci nie poznalismy bo u nas w miescie nie mowia, ale co tam najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i moglam ja zobaczyc, nietsety juz ostatni raz ale mam foteczke i sie napatrzec nie moge. Jak zapytalam o szyjke macicy bo mialam takie straszne skurcze to mi babka powiedziala ze tutaj sie takich badan nie robi i ze takie skurcze sa normalne i jeszcze nie raz poczuje a ze bolesne to tak ma byc :/ no wszytsko co boli to tak ma byc masakra wogole jakie maja podejscie :crazy:

Ada - ale Ci zazdroszcze ze Ty juz jutro zobaczysz na 'ZYWO' swojego bejbika ehhh

wszystkie kobitki pozdrawiam i uciekam dalej do pracki buzialki

Ada życzę powodzenia, no i czekam na fotę dzidzi.
Myleene jak karmienie, dokarmiasz czyms, a jak piersi? Jak się czujesz po porodzie boli kroczę, maiałś szwy?

matisek mozesz spokojnie leciec, taka notatka jest wymagana ale dopiero od 28 czy 29 tygodnia:tak: ja lecialam w 27 a wracalam w 30, po prostu zalozylam szeroka bluze i nic nie bylo widac:-)a poza tym jak spytalam GP czy wyda mi taka notatke to powiedzial ze trzeba zaplacic 20 funtow:baffled: wiec zrezygnowalam i polecialam bez tego:-p
dzisiaj czeka mnie wielkie sprzatanie bo jutro juz do szpitala:-) moze o tej porze juz bede tulic mojego synka...:-p ajj nie moge sie doczekac:tak: musze wziac o 22 tabletki i jutro o 7 rano:tak: wiem ze jedne sa po to by nie bylo mi niedobrze przed, w trakcie i po operacji a drugie neutralizuja ilosc kwasow zoladkowych:tak: a od polnocy post!:-D

Matisek ja lecialam do Polski, kiedy bylam w 7 miesiacu ciazy (trzydziesty ktorys tydzien). Poprosilam midwife i GP o notke, ze moge latac jeszcze, ale powiedzieli, ze oni nie daja czegos takiego na pismie i wystarczy zabrac ze soba ksiazke.
Podczas odprawy nikt nie zwrocil na mnie najmniejszej uwagi, a brzuch wystawal strasznie:)) Tylko, ze byl to Easy Jet.

Medio z karmieniem znacznie lepiej, brodawki juz sie zagoily. Niestety ale musze dokarmiac, bo straszny glodomor z tego mojego synka. Najbardziej mnie tylko wkurza, ze potrafi on przez godzine jesc, troche podsypia, troche je....musze cos z tym zrobic.
Tak, mialam jeden czu dwa malutkie szwy, przez pierwszy tydzien troche bolalo, ale teraz juz nic nie czuje i nawet "okres" ustapil.
Musze tylko popracowac nad drzemka malca w dzien, bo wcale nie chce spac, pospi z 30 minut i znowu jeczy...Najlepiej mu gdy na mnie lezy i spi...ale w taki sposob to nie mam zycia i nic nie moge zrobic w domu.
A Ty jak sobie z tym poradzilas?

reklama
Myleene ja miałam przez pierwszy miesiąc mamę do pomocy, bo nic tylko karmiłam wtedy bardzo często. Teraz Karolek śpi z nami, więc daje mu cyca w nocy jak się wierci przez sen, w dzień ostatnio mniej sypia i chce by go nosić.
Ada no to widzę,że jesteś zwarta i gotowa:)

Do góry