reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Lola mnie tez brzuch na początku bolał.
Mamunia ja równiez marze o trójce dzieci ale proszę Boga o córcię bo na czwarte chyba sie juz nie zdecydijemy hehe do auta bysmy się nie zmieścili hihi

reklama
Dziewczyny drogie Londyn sie klania! mam pytanie,jestem 3 dni przed okresem,2 testy pozytywne ale...brzuch mnie boli 24 na dobe,w nocy to nawet sie budze,czy to normalne czy tez jest cos nie tak? Jest dzis niedziela,dzwonie po wszystkich prywatnych przychodniach i nie ma ginekologa!!!!!!!!!!!!!!
Moze wy znacie jakis lekarzy?
Please:-(

Lola mnie tez brzuch bolal, tak jakbym miala zaraz dostac miesiaczke, wiec sie nie martw, odprez sie i poczekaj do jutra, a jutro idz do przychodni z siuskami to wysla je do lalolatorium i bedziesz miala pewnosc w 100% :-)

pozdrawiam

Dziewczyny mam jeszcze do was takie pytanie odnosnie wywolania, cofnelam sie o jakis czas i troche poczytalam, wiec teraz tak sie zastanawiam czy nie powinnam zadzwonic do szpitala zapytac sie co mam robic dalej, czekac spokojnie.... wizyte u poloznej mam dopiero we wtorek po poludniu, bede 5dni po terminie, do tej pory nikt sie mna nie zainteresowal, polozna mam brzydko mowiac do d...py, a do tego kuzynka mnie nastraszyla ze 2 dni po terminie powinnam miec zrobione usg i ktg czy wszystko ok z dzidzia.

korolinka ja byłam 8 dni po terminie jak miałam spotkanie z położną i też wcześniej nikt się ze mną nie kontaktował, niestety to chyba norma. No i żadnego ktg, czy usg też nie:no:. Wytrzymaj jeszcze troszeczkę, wiem, że już nie możesz się doczekać i bardzo Ci się dłuży ale to już nie potrwa długo zobaczysz;-)

mamunia - mam nadzieje ze masz racje i to juz bedzie lada dzien,
najbardziej mnie to denerwuje ze robia mi zamet w glowie i sieja panike! I rzucaja hasla pt: "bo w PL to by cie wyslali do szpitalai" i tak dalej, ale ja nie jestem w PL tylko w UK, ale sprobujcie to przetlumaczyc mojej rodzince :baffled:
:wściekła/y: do tego 10 telefonow dziennie czy TO juz... :wściekła/y: i dlaczego jestem w domu a nie w szpitalu???? :wściekła/y: ja juz telefonow nie odbieram tylko przyszly tatus :-D niech on sobie ze wszystkimi rozmawia hehe

powtarzam sobie w kolko BADZ CIERPLIWA I WYROZUMIALA ;-)

Powiem Ci, że Ja też najpierw powiedziałam, żeby się odczepili a potem przestałam odbierać talafony:-), ale dzwonili mimo wszystko:-D i mój mąż się nagadał za wszystkie czasy:tak:, bo jak ktoś chciał ze mną to gadać to kazałam biedakowi mówić, że nie mam ochoty:-D.

reklama
Cześc dziewczynki-nie pisałam bo mój mały troszkę był marudny miał rozwolnienie przez 3 dni zaczełam mu dawac Lakcid nic nie pomogło, poszłam do lekarza na GP dostał jakies saszetki do rozpuszczania w mleku i dzis juz lepsze kupki robi,tyle,że cały cxzas zdarzają sie zielone,co podobno nie jest dobra oznaką,chyba wybiorę się do polskiego lekarza, bo z tymi to już mnie trafia powoli:wściekła/y:
karolinka
ja urodziłam 9 dni po terminie i tez nie mogłam sie doczekac,pomogło mi to,że 3 razy brałam kapiel 30minutowa przeplatana 30minutowymi spacerami, czyli kąpiel ,spacer,kąpiel,spacer itd. po takim zabiegu w dzień o 1.00 w nocy pojechalam na porodówkę i urodziłam o 9.02 tylko dlatego tak długo bo wody mi nie odeszły,jak mi juz przebili po 2 godzinach był mój Kacperek:tak:
Ja spotkanie w szpitalu mialam dzień po terminie zrobili mi masaz szyjki i kazali stawic się 12 dni po terminie jesli oczywiście do tego czasu nie urodzę,więc sie nie mart tutaj to standardowa procedura.
Ale tak jak sama mówisz cierpliwośc i wyrozumiałośc to podstawa. już niebawem będziesz mamą
lola Spróbuj znależć w necie MEDYK -na hanger lane,jest tam ginekolog ale nie wiem czy w niedzielę,ale jak coś to jedz do szpitala na pewno cie przebadają
a tak w ogóle tak jak dziewczyny pisza brzuch czasem boli troche mocniej niż na miesiączke,nie martw sie

Ostatnia edycja:
Do góry