reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witajcie dziewczyny

Matisek musisz wkleic odpowiedni kod w okienko podpis. Wejdz edytuj sygnaturkę w menu i tam w edytuj sygnaturkę. Nie pamiętam jaki jest ten odpowiedni kod dla tego forum Ja próbowałam wszystkie wklejac aż wkońcu się udało:-)

reklama
Matisek ja tez dlugo nie moglam uporac sie z suwaczkiem a potem okazalo sie to bardzo latwe:-D Podaje ci strone z ktorej ja korzystalam: Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www
Tam po zarejestrowaniu sie musisz utworzyc swoj suwaczek, zgodnie z wskazowkami. Jak suwak bedzie gotowy to na dole wyswietla ci sie 3 rozne kody dla tego suwaczka. Wybierz ten z kodem URL (bodajze pierwszy). Potem zaznaczasz go calego i klikasz kopiuj. Nastepnie na BB wybierasz opcje edytuj sygnature, wtedy masz duze puste pole (takie jak do pisania postu), nad ktorym pisze "twoja sygnatura". W tym polu wklejasz skopiowany kod, potem na dole klikasz zapisz sygnature i po sprawie:tak: POwodzenia:) jestem pewna ze ci sie uda:tak:

Yupi :-D udalo sie :-) teraz mi troche wstyd ze nie sprobowalam w pierwsze okienko wczesniej he he, probowalam w pozostale he he. Dziekuje dziewczyny za instrukcje :-D czego to ja sie jeszcze nie naucze dzieki wam :*
Sluchajcie dostalam w koncu list ze szpitala z ustalona wizyta na usg, jest to moja pierwsza wizyta, powiedzcie co robia na pierwszym i na drugim usg. Badaja? bo nie wiem czy moj partner ze mna bedzie mogl pojechac czy zastapi go szwagierka, no i chodzi mi o to czy bede sie musiala rozbierac :-D bo wstydliwa jestem.
Jeszcze raz dziekuje buziaczki.

Matisek Gratuluje suwaczka:-) Mowilam ze w koncu ci sie uda, grunt to samozaparcie:-D
Co do badan, to tu w ogole nie badaja ginegologicznie przez cala ciaze. Jedynie wizyty u poloznej i tam standardowo mocz i cisnienie, od czasu do czasu krew. No a na usg w 20 tyg to beda przez brzuch podgladac dzidzie, mierzyc ja i sprawdzac poszczegolne organy. To ponoc najwazniejszy scan bo wtedy szukaja ewentualnych wad rozwojowych. Jesli wszystko bedzie ok (a napewnop bedzie:tak:) to to prawdopodobnie bedzie twoj ostatni scan w ciazy.. Tak wiec nie martw sie bo rozbierac sie na 100% nie bedziesz musiala:happy:

Matisek - rozumiem Cie bardzo dobrze, ja tez jestem wstydliwa i nie lubie sie rozbierac (wiesz co mam na mysli), ale oba skany ograniczaja sie do pokazania brzuszka:) Pierwszy skan wykonywany jest przez polozna i jest on bardzo ogolny. Za 5 funtow mozesz kupic sobie zdjecia dzidzi (tylko musisz wczesniej powiedziec), drugie usg jest robione przez lekarza i jest juz bardzo dokladne.Sprawdzaja czy dziecko jest zdrowe, nie ma wad rozwojowych, no i moga sprawdzic płec. Jesli wszystko jest ok, jest to ostatni skan. Przed badaniem musisz wypic takze duzo wody, by lekarz dokladniej widzial dziecko na monitorze...Ehh...chyba to wszystko.

Uff kamien z serca :-D no to fajnie. A powiedzcie na tym usg ze szpitala to dadza mi zdjecie, czy trzeba im to na poczatku powiedziec? juz sie nie moge doczekac, pojutrze jedziemy do polski i w polsce tez robie sobie usg, chce zobaczyc juz dzidzie :-)

Matisek w korytarzu na poczekalni powinny stac maszyny gdzie wykupujesz specjalny zetonik zanim wejdziesz do gabinetu na usg (ceny zalezne od szpitala, 3- 5 funtow) i jak tylko przyjdzie twoja kolej to dajesz lekarzowi ten zetonik i on juz bedzie wiedzial co dalej:tak:
ja wlasnie wrocilam do domku, musialam isc do swojego gp a pozniej do szpitala jeszcze raz oddac probke z moczem, bo okazalo sie ze poprzednia zaginela gdzies w szpitalu:baffled: przynajmniej zrobilam sobie spacerek:-D
w tym czasie tez dzwonila moja polozna, powiedziala mi ze jezeli do 35 tyg moj gp nie stwierdzi ze dzidzia sie obrocila to on ma zadzwonic do szpitala i zarezerwowac mi jeszcze jeden scan:tak: ciekawe czy sie maluszek obroci do tego czasu:-)mam nadzieje:-)

reklama
matisek- wiesz mi sami dali i to az 9 fotek.. bez niczego... a jak bylam na wczesniejszych to sama prosilam o zdjecia wiec sie zapytaj to sami ci powiedza co masz robic... i czy ci dadza...

Do góry