reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam, ja juz po scanie i chce sie wam pochwalic ze z maluchami wszystko dobrze, wymiary prawidlowe i sa praktycznie tej samej wielkosci. Jedno wazy 1060 g a drugie 1020g czyli ogolnie po 1 kg :tak: acha no i nadal sa parka:-):-):-) Ulzylo mi bardzo, bo ostatnio prawie nic jesc nie moge (moze dlatego ze jeden dzidzius bardzo wysoko sie ulozyl i uciska zoladek) i myslalam ze moze beda przez to za male albo cos...no ale na szczescie wcale nie odbiegaja rozmiarem od pojedynczego dziecka i oby tak dalej, tyle tylko ze mi juz coraz ciezej:eek:
Medio jesli chodzi o plec to jak juz pisalam podobno sa to chlopiec i dziewczynka. W mojej rodzinie moje ciocie sa blizniaczkami tyle ze jednojajowymi i z tego co czytalam jednojajowe blizniaki nie maja nic wspolnego z genami, powstaja przez czysty przypadek. A moje sa dwujajowe..wiec sama nie wiem jak to sie stalo, bo nie bralam nigdy zadnych hormonow ani nie leczylam sie na nic..Po prostu tak chyba mialo byc i tyle:tak::rofl2::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc :-)
No to ja bardzo sie ciesze, ze u blizniakow wszystko dobrze :tak::-), oraz bioderka Karolka tez ok :tak::-)
A pytalas medio, czy wybieramy sie na swieta... otoz tak:-) i nie moge sie juz doczekac....:-)

iwee- ciesze sie ze dzidziusie zdrowe i prawidlowo sie rozwijaja... super...

medio- to swietnie ze z bioderkami jest ok...

bernardeta- oj kochana ty to sie nameczysz... jedzi i cos im powiec moze cie szybciej poloza... daj znac co i jak jak bedziesz juz w domku... trzymam kciuki powodzenia....

iwee, medio- bardzo się cieszę z dobrych wieści:tak::tak:.
bernardetka- mam nadzieję, że coś wywalczyłaś i odezwiesz się mając już dzidziusia przy sobie. powodzenia. ściskam kciuki.

Asinka z jak tam idzie Ci karmienie?

u nas oki, Karolek sobie śpi słodko, ja sprzatanko no i pranko, codziennie mam mase prania, bo mały nadal sporo ulewa.

Medio mam problem z karmienem piersią małej piersi pełne mała ładnie ciągnie.
Ale strasznie mnie bolą jak ciągnie. Może coś mi doradzicie jako doświadczone mamy
Bo jak na razie karmienie to dla mnie ból- a nie przyjemność

Nie chciałam nikogo wystraszyć moją opowieścią z porodu- naprawdę. przy Oli też miałam ciężki poród
Trzymajcie się dziewczynki i trzymam za Was kciuki

Jeśli czujesz ból widocznie mała zle złapała Ci pierś i dlatego boli. Spróbuj może z innej pozycji i niech malutka złapie całą otoczke. Karmienie nie powinno bolec mnie przynajmniej nie bolało i sutki też nie miałam poranionych. Wiki mi na początku jadła tylko z jednej piersi i miałam zastuj pokarmu w drugiej. Pilnuj żeby z obu Ci jadła. Początki są trudne ale się nie podawaj i próbuj cały czas:tak:

Witam dziewczynki po urlopie!!!!!!!\
w koncu wróciłam,podróż z małym mineła bardzo dobrze do Polski jechalismy na noc więc całą droge spał,a wracalismy na dzień i nie spał ale był grzeczny.
Rozpisze sie więcej póżniej.
asinka ja tez miałam problem z karmieniem bolaly mnie piersi kupiłam sobie taki nakladki do karmienia i kilka dni tak małemu dawałam az wygoiły mi sie sutki i potem było juz tylko lepiej.Życze wytrwałosci to naprawde fajne jak maleństwo siedzi prze piersi.
Pozdrawiam Was

reklama
Asinka ja nakładek nie polacam, na długi czas bo to zaburza ssanie u malucha, stosowałam 2 dni, ale położna pomogła mi wrócić do samego cyca. POLECAM z całego serca, mam stosuje od urodzenia Lola maść MALTAN, kupiłam ją w Polsce, dla mnie suuuuuuper. Dziecko, może jeśc, nawet jak masz posmarowane piersi, bo jest na bazie glukozy. Poleciła mi ją koleżanka i u mnie sprawdziała się w 100%, miałam też inne purelan 100, alantan plus,ale to nie to, jak ktoś wyśle Ci z Pl priorytetem w kopercie z bąbelkami to w ciązgu 3 dni powinno dojśc.Mój Lolke tylko na cycu od urodzenia nie miał butli w buzi, pozdrawiam, nie poddawaj się!
Tajchi witaj:)

Do góry