reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Bernardetka kochanie ratuj bo juz mnie glowa boli od tych benefitowych komplikacji:-(
nigdy nie pobieralam zadnych zasilkow i kazdy mowi cos innego
doradzilas mi zalozyc self employed ale ja od 4 lat jak tu jestem zawsze pracowalam i tylko u ostatniego pracodawcy pracowalam 4mc zanim firma padla:wściekła/y:poza tym moj M jest self emplyed od roku ale wykazane ma male dochody
dzwonilam do job centre i citizens adv poradzili zarejestrowac sie po jobseekers allowance, bo dopiero 17tydz ciazy i moge pracowac, najwieksza pomoca teraz bylby jednak HB i CTB-mam nadzieje ze dostaniemy bo ciezko jest:-(
zadzwonilam zarejestrowac sie, godzina na telefonie:szok: i teraz spotkanie w job centre
chyba o nic innego nie moge sie starac teraz?
MA-11tyg przed porodem, CHB i CHTC i becikowe po porodzie?

reklama
Melka79 - nie idz do jobcentre bo ten zasilek i tak nie bedzie ci sie nalezal, oni tam nie maja zielonego pojecia o tym ze dla nas polakow takie zasilki sie nie naleza, musimy miec oplacane skladki na NIN przez 5 lat zeby miec jakiekolwiek zasilki z jobcentre. Jezeli twoj maz ma self-empl i ma male dochody , ty sobie zaloz self empl na 16 godz tyg i zlozcie o Working Tax Credit na pewno wam sie nalezy, przy okazji zlozcie rowniez o Housing Benefit. Tobie potrzebne jest self-empl dlatego zeby miec ciaglosc w pracy przed przejsciem na Maternity, kwote jaka musisz wykazac jest £30 na tydzien i to wystarczy do maternity, zaufaj mi bo wiem co mowie, jezeli pojdziesz do jobcentre to bedzie sie ciaglo miesiacami i nic z tego nie bedzie. Po porodzie zglosisz dziecko do Working Taxu dostaniesz Child tax credit i wtedy zlozysz wniosek o becikowe,oprocz tego oczywiscie wniosek do Child benefit. Jakby cos to pytaj i powodzenia. Pa;-)

Alex to super:-), zazdroszczę takiego planu, napewno dobrze wypoczniecie sobie w Polsce, a daleko masz od rodzców nad morze, my tak bo ja z woj. opolskiego pochodze, więc tak ok. 500 km mam.
Tajchi no słucham się, nie miałam wyjścia, ma on na to swoje sposoby i ciężko było ulec, choć wiedziłąm,że w tym dniu cyklu serduszkowanie może zaowocować synkiem, to nie odmówiłam, ach i nie żałuję:rofl2:.
Asinka z udanego sprzątania, oszczędzaj nam się Kochanie:tak:
Melka79 pozdrawiam:happy:
Bernadetta całuski, jak samopoczucie?;-)
Paula wszystko będzie dobrze, kilka godzin porodu i dzidzia będzie z Wami, zapomnisz, drugi poród rzeczywiście jest łatwiejszy, tzn, szybszy.;-)A tym mierzeniem brzuszka bym się nie przejmowała, mojej znajomej mierzyli i miła mały, a urodziłą dzidzię 3600, więc nie malutką, to nie jest bardzo wiarygodne badanie, bedzie dobrze.:tak:

Mój Karol pojadł z cyca, nawet dwóch i teraz śpi.:-)

Witam wszystkie mamusie te w dwupaku oczywiście tez :tak:
Medio Alex u mnie nic ciekawego leci dzień za dniem Olivka zdrowa w nocy tez ładnie śpi i nic kompletnie nie słychać choć może to i dobrze brak wiadomości to dobra wiadomość;-):-D:-D Ola chodzi do przedszkola i nawet ma już koleżankę z która się bawi ale nadal nie chce mowic po angielsku i martwie sie jak to bedzie jak pojdzie do szkoly :-:)-(
zQo pewnie ze Cie pamietamy trzymaj sie cieplutko i czekamy na wiesci

buziaki dla wszystkich

Medio - dzieki, dzieki u mnie po staremu czyli bez zmian, skurcze sa jak byly tylko troche rzadziej, brzuch twardy i boli mama moja mowi ze jeszcze tak ze dwa tyg:szok: bede sie kolysac bo w moim wieku(34) to normalne. Nigdy nic nie wiadomo, 24 lutego mam urodziny moze sobie prezent sprawie, kto wie;-):-).

Bernardeta kochanie, dziekuje za porady, niestety musze pojsc w sobote bo mam umowione spotkanie zeby potwierdzic dane ktore podalam rejestrujac sie przez telefon;-)
zobaczymy co powiedza, nie zebym ci nie wierzyla ale zarejestrowac sie na self employed zawsze moge ze wsteczna data:tak:poza tym najbardziej mi zalezy na HB, bo te ich marne grosze na bezrobotnym mnie nie ratuja:no: chcialabym tez popracowac jeszcze troche (jezeli oczywiscie ktos mnie wezmie na temp bo brzuszek juz widac), mam w koncu jeszcze 5m-cy a w domu dostane kota z nierobstwa:-)
dzieki jeszcze raz i pogaskaj brzuszek od cioci M:-):-):-)

tajchi, medio- dzieki dziewczyny jestescie kochane... ogromny buziak dla was mamuski... i dla dzidziusiow...

Medio - dzieki, dzieki u mnie po staremu czyli bez zmian, skurcze sa jak byly tylko troche rzadziej, brzuch twardy i boli mama moja mowi ze jeszcze tak ze dwa tyg:szok: bede sie kolysac bo w moim wieku(34) to normalne. Nigdy nic nie wiadomo, 24 lutego mam urodziny moze sobie prezent sprawie, kto wie;-):-).
No kto wie, może akurat dzidzia na urodzinki mamusi się pofatyguje:-D :-).
Trzymaj się jakoś pewnie już zmęczona jestes, ale już niedługo Kotuś:happy:.

Paula a już zakupki dla maleństwa masz już porobione, dla dziewczynek są takie piękne sukieneczki, że mozna wystroić jak Księżniczkę.;-)

Ostatnia edycja:
reklama
medio- kochana tylko czesc... ale powoli juz zaczynam... bo juz niedaleko do rozwiazania... zgadzam sie ubranka sa sliczne...

Do góry