reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

lucin@: ja ci zazdroszczę, że twoja mama pomoże ci po porodzie. no ja niestety nie mogę liczyć na pomoc mamy. A przydałaby się na pewno. Szkoda ale wraca do pracy i niestety nie da rady. Dobrze, że nas odwiedzili w styczniu przynajmniej Olunia dziadków widziała.
A co do usg jeśli maluszek ładnie się obróci to ci powiedzą jaka jest płeć. Moje maleństwo nie obróciło się no raczej nam wszystkim pokazało pośladki, więc ja nie wiem a chciałabym. No ale obstawiam dziewczynkę, mąż chłopca. taki mały zakład jak będzie dziewczynka wygram 50 funtów a jak przegram to mąż będzie miał tylko satysfakcje bo kasy nie dostanie:-D. Ale jeszcze o tym nie wie:)
Generalnie zmykam coś zjeść i do kąpania coś muszę odpocząć

reklama
Hehee, asinka_z, czemu Ci mężowie tak chcą mieć syna, przecież normalnie zazwyczaj wolą dziewczyny :D A co do mamy, wiem, bardzo mi pomoże Jej przyjazd, ale wiem, że poradzisz sobie sama, każda mama da sobie radę z dziećmi :) Moja kuzynka (34 lata) ma 8 dzieci :D Podziwiam Ją - jest radosna każdego dnia :)
Bernadetka, to ja jutro lecę i składam, mam blisko to się przejde po te aplikacje, child benefit pobieram od roku, więc będzie łatwiej jak mówisz :) Dziękuję :*

Lucin@ nie idz do jobcentre bo i tak ci nie dadza oni wysylaja tylko poczta dwon na ten numer co ci podalam jak nie dasz rady po angielsku to popros interpretera polskiego.:-);-)

Hej dziewczyny:-)
Niewiem czy jeszcze mnie ktos pamieta bo dawno do Was nie zagladalam:tak:
mi zostalo juz 26 dni do cc strasznie ta ciaza mi zleciala moglabym jeszcze troche pochodzic:-D a tu juz chca wyciagac synusia.Teraz sie przeziebilam strasznie i nawet dostalam antybiotyk:szok:
pozdrawiam

Mój mąz tez chciła drugiego syna, no i ma hihi:)

Olinda co u Ciebie?

Alex a tak wogóle bo zapomniałam się zapytac jak tam po wycieczce, ja tez mysle gdzieś wyskoczyć na wakacje, jak to jest z maluszkiem, dobre warunki, jak Oliwierek zniósł podróż itd.?

Zastanawiam się czy nie zaszczepić maluszka na rotawirusa. Ponoc bardzo skuteczna szczepionka, musze zapytac pielęgniarki, bo nie wiem jak tutaj z tym jest. Pewnie jest odpłatna

Ostatnia edycja:
bernardeta- dziekuje jestes kochana... nasza informatorko...buzka dla ciebie...

ja dzis bylam u poloznej... ciesze sie bo z dzidzia jest wszystko ok... pobrano mi krwe i mocz... bo okazalo sie ze mam bialko w moczu... za pare dni maja byc wyniki to do mnie zadzwonia jak cos bedzie nie tak... slyszalam serduszko bije jak szalone... jestem w 28 tygodniu a brzuszek ma 27 cm... troszke mniejszy ale to nic powiedziala polozna... podczas mego badania jedna z kobiet zaczela rodzic... slyszalam ja przez sciane jak jeczala... ale zaraz ja zabrano... wystraszylam sie strasznie bo wszystko mi sie przypomnialo... oj az mnie bolalo...hehehe

pozdrawiam was kobitki buzka od mamuski...

Witam :-)
ZQo- oczywiscie, ze pamietamy...:tak::tak: Jak sie czujesz? Chora? Wracaj szybciutko do zdrowia. A to cc bedziesz w koncu miala poprzecznie, czy pionowo?

Medio- Oliwier podroz zniosl bardzo dobrze, troche pospal, troche pojadl, troche go ponosilismy i zlecialo....Tylko tam przez roznice czasu codziennie wstawal( a ja razem z nim) o 5:30 :szok:, bo to juz byl ranek dla niego:-D, za to padal jak kawka o 19:00, bo to tez juz polnoc byla wg zegara biologicznego....:-D:-D:-D Ale ogolnie bylo swietnie, takze jedzcie i wypoczywajcie....:tak::-)

Olinda- no wlasnie- co tam?

A u mnie po staremu. Oliwier mi w domu rzadzi- strasznie rozrabia! :tak::tak::tak: I wszedzie go pelno :-) Ja z kolei sie na Wielkanoc wybieram znow do Polski, a potem w czerwcu i wakacje chce tym razem nad polskim morzem.
Ok, zajrze do Was pozniej....

Acha- o szczepionce na rota nic niestety nie wiem....:sorry2:

zQo jasne ,że pamietamy, dbaj o siebie na tej końcówce, z tego co pamietam to Twoje 4 dziecko więc pora mysleć o kolejnym i zdrówko sie przyda na wychowanie takiej gromadki:tak:
alex ciebie tez dawno nie było
paula dobrze,że z dzidzia wszystko ok to najwazniejsze:tak:
medio dobra z Ciebie żona słuchasz sie męża i dajesz mu drugiego synusia:-D a mąż widocznie wiedział co chciał dobry był w tym co zrobił :-D

reklama
Cześć dziewczyny

U nas pogoda straszna zimno i pada śnieg a tu na pocztę muszę śmigać z Olą.
Jakiś dziwny dzień dzisiaj mam od rana wkurzona na maxa i nie wiem dlaczego.
Wzięłam się za sprzątanie Oli pokoju i dostaje szału bo się dziwie jak można zrobić taki bałagan w dwa dni a w dodatku Ola rozwaliła lalkę i cały środek ze styropianu z lalki mam na podłodze. Normalnie szok. Jutro kuzynka przyjeżdża i chcę żeby spała w Oli pokoju i dobrze że się dzisiaj za to zabrałam
Skurcze minęły nawet kręgosłup mnie nie boli- na chcę na porodówkę!!!!!!!
A właśnie powiedzcie mi czym się różni cc poziome od pionowego któreś jest lepsze? Bo rana boli pewnie tak samo:szok: Ja nic nie wiem o cc bo nigdy nie miałam.
Oki zmykam sprzątać bałagan w Oli pokoju bo chyba oszaleje jak tak wejdę wieczorem do takiego bałaganu.

Do góry