reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

ja tez byłam dzis w baby clinic aby sprawdzili małemu bioderka i w ogóle aby zobaczyli co z nim.
Poszłam zwazyli małego waży juz 5.5 kg i nic poza tym nie zrobili HV spytała czy byłam na sprawdzeniu w 6 tyg.mówiłam ze tak oczywiście a ona na to,że w red book nie mam nic napisane nic nie było sprawdzane napisała mi w red book notatke do mojego GP i mam tam iśc za dwa tygodnie aby dokładnie przebadali małego bioderka oczy uszy i osłuchali serduszka i wszytsko ma byc wpisane w książkę, bo tak to to ona mysli,że ja nie byłam tylko na "ładne oczy"mi uwierzyła:wściekła/y:

medio medio żarłoczki to oni sa mój dzis mi w baby clinic dał koncert placzu az musiałam cyca wyjąć:-D:-Di mu dać

reklama
tajchi- oj juz sie boje tych badan... co bedziei jak po porodzie...
fasoleczka- nie martw sie tak oni tu postepuja ze wszystkimi nie ma co liczyc na taka opieke nad ciezarna jak w PL...bardzo mi przykro...ale tak tu jest...

No i lekarz powiedział,że jest oki, tylko za tydz mam iśc do kontroli.

Karolek szczególnie wieczorem denerwuje się lapie cyca i puszcza złości się, czerwieni, maiałyście też tak, nie wiem czy mu za goraco czy coś innego?

Dziekuje kobitki za wsparcie:)

No jeszcze 10 dni i bedzie usg...a ja ma schize ze moze mi powedza.....
Ale tu nic nie ma....nie jest pani w ciazy:((((((
Ale sobie wkrecam.....

A co do usg to 3ba miec pelny pecherz?
I ile osob moze isc...Nie planuje zjazdu rodzinnego hchce aby poszla mama i mezus...

nie koniecznie musi byc pelny...ja nie mialam... a co do osob to nie ma rzadnych ograniczen... u mnie byl maz i synek...

Fasoleczka u mnie był mązi synek, na usg, trzeba miec pełny pęcherz, szczególnie jesli chodzi o to pierwsze usg.

Cześć

fasoleczka: przy pierwszym usg musisz mieć pełen pęcherz,

U nas piękna pogoda ale zimno, wybieram się z Olą na spacer oczywiście znowu na wrotki. Moje dziecko szaleje. Nogi jej się w tych wrotkach rozjeżdżają we wszystkie strony. Ale śmiechu jest co nie miara.
Dzisiaj u mnie jakoś spokojnie spałam całą noc:tak::szok: i nawet jestem wyspana nawet maluszek jakoś nie daje mi się we znaki. Coś się nie rusza- idę napić się wody i zobaczymy
Pewnie mnie skopie bo przeszkadzam bidulkowi w spaniu.:-p

Acha fasoleczka zapomniałam dopisać: jak byłam na usg pierwszym czy drugim to było w szpitalu napisane, że przy usg może być jedna osoba towarzysząca. Ale nie mięli nic przeciwko, że była Ola i Paweł. Z resztą dla mnie było bardzo ważne żeby Olunia widziała maluszka aż się popłakał mój aniołek jak i przy pierwszym usg tak i przy drugim. Z resztą ona chodzi ze mną na wszystkie wizyty bo chce słyszeć serduszko maluszka więc za każdym razem ją zabieram. ostatnio nie mogła bo była chora i nie poszła ze mną i się obraziła - nie odzywała się chyba ze 4 godziny do mnie. Zołzica jedna:-D

DZIEŃ DOBRY:-)
My dzisiaj miałyśmy szczepienie no i przy okazji ważenie a wiec moja Laleczka waży 4300 ładnie przybiera na wadze:tak::-):-) a Ola od tygodnia siedzi w domku bo jest przeziębiona na szczęście nie zaraziła Olivki jestem wściekła bo to już 2 przeziębienie w ciągu 2 miesięcy te angielki przyprowadzają te dzieci zasmarkane do tego przedszkola aż im gile wiszą a Ola łapie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co do usg to potwierdzam to co dziewczyny napisały u mnie też nie było problemu zawsze była ze mną Ola no i mąż i pęcherz też musiałam mieć pełny.

pozdrawiamy

reklama
Do góry