reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
medio dobrze,że masz duzo pokarmu, u mnie powoli chyba zaczyna zanikac tak mi sie zdaję dokarmiam małego przynajmnie 2-3 razy na dobe, bo mu mało
iwee nie mam pojęcia o badaniach na glukoze
asinka no zazdrośnica z tej Twojej córci
paula super ze mały tak reaguje na maluszka w brzusiu
olinda maleństwo bedzie rosło póżniej teraz masz mniej do dzwigania, mój juz ponad 5kg wazy klocuszek
ja tez kupiłam wózek na ebay-u, szkoda kasy na nowy

IWEE! Mi nigdy nikt nie proponował badania na poziom glukozy, mimo, że w Mojej rodzinie jest dziecko z cukrzycą i podałam to w wywiadzie.
ASINKA! śliczna ta Twoja Olunia.

hej dziewczyny slyszalyscie cos o nowym beneficie jednorazowym??? dla kobiet w ciazy po 25 tygodniu w wysokosci 190F??? ja cos slyszalam ze trzeba o to pytac swojego GP albo polozna... podpowiedzcie bo ja niebawem zaczne 24 wiec moze i mi sie cos nalezy....

Czesc dziewczyny
tak masz racje jest nowy benefit nazywa sie Health in Pregnancy Grant, nalezy sie kobietom ktore maja termin na 6.04.09 lub pozniej i mozna sie o niego starac po 25 tygodniu ciazy, wynosi 190£,po aplikacje trzeba zadzwonic na numer 0845 366 7885.
Iwee- jezeli we krwi wykryja jakiekolwiek oznaki cukru to zrobia ci ten test na glukoze, nie jest taki straszny sama go mialam.
Pozdrawiam wszystkie

O beneficei nic nie słyszałam.
A o badaniu cukru, to mi w ciązy zrobili, położna mnie zapytała czy chcę zrobić bo wie,że inne Polki chca miec robione, bo w Pl się robi i mi zrobiła.

O tym beneficie czytałam ale ja się nie kwalifikuje.
Kurcze co za pogoda - obiecałam Oli że pójdę z nią na wrotki a tu lipa. Ola jest rozżalona i obrażona na mnie. Jakbym była odpowiedzialna za pogodę.
Biorę się powoli do prasowania -może małej przejdą fochy, sama chciałabym w końcu z domu wyjść.
A właśnie mi się nasunęło pytanie do mam co już urodziły. W Polsce jak rodziłam Olę robioną miałam lewatywę przed porodem(miałam wywoływany) a tutaj jak jest? Bo generalnie nie doczytałam się czy potrzebuje kupić płyn do lewatywy czy też nie.
może któraś z Was się orientuje

reklama
Medio daje małemu Cow&Gate ze 3 razy dziennie(jak widzę,że jest mu mało), ale w zasadzie to nie karmię go tylko mlekiem daje mu zawsze po cycu jak mu mało.:tak:
Kolki raz ma raz nie ma,róznie to u nas bywa,jeśli sa to ok 5-6 rana ale odpukac od kilku dni spokój.
paula ja nic nie słyszałam ale mamy na szcżęście naszgo eksperta od benefitów Bernadetkę ona wszytsko wie w tych sprawach

A dzis byłam na pierwszym szczepieniu z małym:szok: koszmar jak sie darł:wściekła/y::wściekła/y: teraz śpi, powiedziała mi pielęgniarka że nie powinno byc żadnych objawów po tym szczepieniu ale na następne za 4 tyg,że od razu na 1-2 godz.przed szczepionka powinnam dac mu Calpol.

Do góry