reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
ja jak na razie szukam wózka na ebay bo stwierdziłam, że nie będę kupować nowego. Ola robi się coraz bardziej zazdrosna o maluszka bo widzi co kupujemy. Dla niej również robimy niespodzianki, żeby nie czuła się pominięta. No ale niestety . Wywaliła dzisiaj kołderkę z łóżeczka maluszka i przyniosła swoja poduchę i kołdrę i powiedziała, że jest to jej łóżko a dzidziusia wyślemy babci i będzie spał z babcią:-( Wpakowała się do łóżeczka i nie chciała wyjść.
Dobrze że babcia i dziadziuś przyjeżdżają to Ola będzie szaleć z nimi. ubóstwia ich a ja nie mam nic do gadania bo zdanie babci i dziadka u Oli jest najważniejsze:szok:
No Monika nie głupi pomysł z umówieniem sie na rodzenie- tylko jakby się tak dało:-D

ja wózek też kupiłam na ebay ,cały komplet razem z fotelikiem
a Kuba narazie nie okazuje zazdrości ,zobaczymy później :tak:mam nadzieję że jakos to przeżyjemy

a co do porodu Ty troszkę poczekasz a ja przyśpieszę :-D;-):-)

moj Nikki tez jest zachwycony brzuszkiem i tym ze zostanie starszym bratem... nie okazuje zazdrosci wrecz przeciwnie bardzo sie cieszy jak jestesmy w sklepie i sam moze wybrac rzeczy dla dzidziusia... bardzo mnie to cieszy i uspokaja za razem... on ale zobaczymy jak to bedzie jak dzidzia bedzie juz z nami...

asinka- Oleńka jest śliczna a co do rzeczy do szpitala to dla maleństwa to wzięlam tylko ciuszki , pampersy i chusteczki nawilżone a dla siebie to wiadomo 2 koszule (tylko ze ja leżałam 2 doby bo po cesarce jestem) u góry na guziczki żeby dobrze było karmić , kapcie , szlafrok , skarpetki bo szybko marzne w stópki , reczniki, kosmetyki , podpaski, wode do picia i chyba to wszystko jak sobie cos przypomne to dam znać.

Medio moja Oliwka to przy Karolku kruszynka:tak::-D:-D bo 2 tygodnie temu ważyła 3750 ale urodzila sie maleńka 2800 i mi powiedzieli że mieści się w normie mam nadzieje ze sie nie myla zobaczymy po niedzieli ile bedzie ważyła bo ma szczepienie. buziaki

paula7: Ola też się cieszyła ale tylko na początku jak chciała coś kupić dla maluszka to jej na to pozwalaliśmy. bardzo się cieszyła cały czas pytała kiedy pan doktor wyciągnie dzidziusia z brzuszka. Ale tak było. Mam nadzieję, że będzie się z nami cieszyć jak maluszek już będzie. Jakby nie było widzi, mój coraz większy brzuszek i że nie dam rady już szaleć z nią. Wierzę, że będzie dobrze w końcu będziemy mieć dwoje dzieci a nie tylko Olunię,
Myślę, że jak zobaczy maluszka jak będzie w domu to się przyzwyczai bo dla niej teraz to trochę abstrakcja . Jak na razie wszystko było dla niej a tu sie będzie musiała umieć dzielić mamą i tatą:szok:

Olinda nie martw sie waga coreczki. Moja cora wazyla rowne 3kg (jej starszy brat prawie 4) no i szczerze mowiac bylo i nadal jest z nia duzo mniej problemow zdrowotnych niz z synkiem. Fizycznie tez szybciej nabywala nowych umiejetnosci niz brat. Tyle ze do dzis nalezy do dzieci drobnych (ale to chyba po mnie:):-)

A tak z innej beczki. Powiedzcie dziwczynki czy wiecie, czy tu w anglii robia badanie glukozy (na ewentualna cukrzyce ciazowa)? W Polce kaza pic glukoze na czczo w a jak jest tu? Moze ktoras z was sie orientuje?

też robia takie badania ,ja miałam wczoraj ale normalnie po 20 tyg ,pijesz naczczo glukozę nawet smaczna o smaku pomarańczowym i po 2 godzinach ponowne pobieranie krwi

witam
Olinda tak to nauka bardziej przez zabawe.Maja tez stoliczki do siedzenia,ale są i zabawki.No ja tez bylam przerażona zanim nie poszedł,nie dziwie ci sie,ale to nic strasznego.No ale to my mamy tak przezywamy bo moj Kolin to jakby tam chodzil z rok tak sie czuje.

Medio to chyba duzy ten twój Lolek ,rosnie jak na drozdzach.Dalej tylko pierisa karmisz?Jak tak to pieknie.

Asinka córcia fajna ale ma loczki.No u nas na szczescie starszy nie był zazdrosny o małego.No z kupywaniem to nie bylo problemu bo i tak zawsze dostaje wiecej.U nas byla babcia jak sie malutki urodzil ale ja i tak staralam sie aby on byl przy mnie bo to czasami moze pogorszyc sytuacje.Pomagal mi przy kompaniu,podawał pampersy itp.Ale ze nie był zazdrosny, zobaczył ze nic sie nie zmienilo w naszych relacjach i takie pomaganie nie trwalo długo.Lubił nawet gadac do malego jak ten jeszcze lezał na macie.Dopiero jak maly zaczal chdzic i zabierac mu zabawki to troche zgrzytało,ale i to nie trwalo długo.

reklama
Do góry