M
reklama
A
asinka_z
Gość
ja jak na razie szukam wózka na ebay bo stwierdziłam, że nie będę kupować nowego. Ola robi się coraz bardziej zazdrosna o maluszka bo widzi co kupujemy. Dla niej również robimy niespodzianki, żeby nie czuła się pominięta. No ale niestety . Wywaliła dzisiaj kołderkę z łóżeczka maluszka i przyniosła swoja poduchę i kołdrę i powiedziała, że jest to jej łóżko a dzidziusia wyślemy babci i będzie spał z babcią:-( Wpakowała się do łóżeczka i nie chciała wyjść.
Dobrze że babcia i dziadziuś przyjeżdżają to Ola będzie szaleć z nimi. ubóstwia ich a ja nie mam nic do gadania bo zdanie babci i dziadka u Oli jest najważniejsze
No Monika nie głupi pomysł z umówieniem sie na rodzenie- tylko jakby się tak dało
Dobrze że babcia i dziadziuś przyjeżdżają to Ola będzie szaleć z nimi. ubóstwia ich a ja nie mam nic do gadania bo zdanie babci i dziadka u Oli jest najważniejsze
No Monika nie głupi pomysł z umówieniem sie na rodzenie- tylko jakby się tak dało
M
Monika1213
Gość
moj Nikki tez jest zachwycony brzuszkiem i tym ze zostanie starszym bratem... nie okazuje zazdrosci wrecz przeciwnie bardzo sie cieszy jak jestesmy w sklepie i sam moze wybrac rzeczy dla dzidziusia... bardzo mnie to cieszy i uspokaja za razem... on ale zobaczymy jak to bedzie jak dzidzia bedzie juz z nami...
asinka- Oleńka jest śliczna a co do rzeczy do szpitala to dla maleństwa to wzięlam tylko ciuszki , pampersy i chusteczki nawilżone a dla siebie to wiadomo 2 koszule (tylko ze ja leżałam 2 doby bo po cesarce jestem) u góry na guziczki żeby dobrze było karmić , kapcie , szlafrok , skarpetki bo szybko marzne w stópki , reczniki, kosmetyki , podpaski, wode do picia i chyba to wszystko jak sobie cos przypomne to dam znać.
Medio moja Oliwka to przy Karolku kruszynka bo 2 tygodnie temu ważyła 3750 ale urodzila sie maleńka 2800 i mi powiedzieli że mieści się w normie mam nadzieje ze sie nie myla zobaczymy po niedzieli ile bedzie ważyła bo ma szczepienie. buziaki
Medio moja Oliwka to przy Karolku kruszynka bo 2 tygodnie temu ważyła 3750 ale urodzila sie maleńka 2800 i mi powiedzieli że mieści się w normie mam nadzieje ze sie nie myla zobaczymy po niedzieli ile bedzie ważyła bo ma szczepienie. buziaki
A
asinka_z
Gość
paula7: Ola też się cieszyła ale tylko na początku jak chciała coś kupić dla maluszka to jej na to pozwalaliśmy. bardzo się cieszyła cały czas pytała kiedy pan doktor wyciągnie dzidziusia z brzuszka. Ale tak było. Mam nadzieję, że będzie się z nami cieszyć jak maluszek już będzie. Jakby nie było widzi, mój coraz większy brzuszek i że nie dam rady już szaleć z nią. Wierzę, że będzie dobrze w końcu będziemy mieć dwoje dzieci a nie tylko Olunię,
Myślę, że jak zobaczy maluszka jak będzie w domu to się przyzwyczai bo dla niej teraz to trochę abstrakcja . Jak na razie wszystko było dla niej a tu sie będzie musiała umieć dzielić mamą i tatą
Myślę, że jak zobaczy maluszka jak będzie w domu to się przyzwyczai bo dla niej teraz to trochę abstrakcja . Jak na razie wszystko było dla niej a tu sie będzie musiała umieć dzielić mamą i tatą
iwee
Zadomowiona(y)
Olinda nie martw sie waga coreczki. Moja cora wazyla rowne 3kg (jej starszy brat prawie 4) no i szczerze mowiac bylo i nadal jest z nia duzo mniej problemow zdrowotnych niz z synkiem. Fizycznie tez szybciej nabywala nowych umiejetnosci niz brat. Tyle ze do dzis nalezy do dzieci drobnych (ale to chyba po mnie:-)
A tak z innej beczki. Powiedzcie dziwczynki czy wiecie, czy tu w anglii robia badanie glukozy (na ewentualna cukrzyce ciazowa)? W Polce kaza pic glukoze na czczo w a jak jest tu? Moze ktoras z was sie orientuje?
A tak z innej beczki. Powiedzcie dziwczynki czy wiecie, czy tu w anglii robia badanie glukozy (na ewentualna cukrzyce ciazowa)? W Polce kaza pic glukoze na czczo w a jak jest tu? Moze ktoras z was sie orientuje?
M
Monika1213
Gość
witam
Olinda tak to nauka bardziej przez zabawe.Maja tez stoliczki do siedzenia,ale są i zabawki.No ja tez bylam przerażona zanim nie poszedł,nie dziwie ci sie,ale to nic strasznego.No ale to my mamy tak przezywamy bo moj Kolin to jakby tam chodzil z rok tak sie czuje.
Medio to chyba duzy ten twój Lolek ,rosnie jak na drozdzach.Dalej tylko pierisa karmisz?Jak tak to pieknie.
Asinka córcia fajna ale ma loczki.No u nas na szczescie starszy nie był zazdrosny o małego.No z kupywaniem to nie bylo problemu bo i tak zawsze dostaje wiecej.U nas byla babcia jak sie malutki urodzil ale ja i tak staralam sie aby on byl przy mnie bo to czasami moze pogorszyc sytuacje.Pomagal mi przy kompaniu,podawał pampersy itp.Ale ze nie był zazdrosny, zobaczył ze nic sie nie zmienilo w naszych relacjach i takie pomaganie nie trwalo długo.Lubił nawet gadac do malego jak ten jeszcze lezał na macie.Dopiero jak maly zaczal chdzic i zabierac mu zabawki to troche zgrzytało,ale i to nie trwalo długo.
Olinda tak to nauka bardziej przez zabawe.Maja tez stoliczki do siedzenia,ale są i zabawki.No ja tez bylam przerażona zanim nie poszedł,nie dziwie ci sie,ale to nic strasznego.No ale to my mamy tak przezywamy bo moj Kolin to jakby tam chodzil z rok tak sie czuje.
Medio to chyba duzy ten twój Lolek ,rosnie jak na drozdzach.Dalej tylko pierisa karmisz?Jak tak to pieknie.
Asinka córcia fajna ale ma loczki.No u nas na szczescie starszy nie był zazdrosny o małego.No z kupywaniem to nie bylo problemu bo i tak zawsze dostaje wiecej.U nas byla babcia jak sie malutki urodzil ale ja i tak staralam sie aby on byl przy mnie bo to czasami moze pogorszyc sytuacje.Pomagal mi przy kompaniu,podawał pampersy itp.Ale ze nie był zazdrosny, zobaczył ze nic sie nie zmienilo w naszych relacjach i takie pomaganie nie trwalo długo.Lubił nawet gadac do malego jak ten jeszcze lezał na macie.Dopiero jak maly zaczal chdzic i zabierac mu zabawki to troche zgrzytało,ale i to nie trwalo długo.
reklama
Podziel się: