reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

witam się:tak:
Tajchi-zgadzam się z Toba w 100% z tą tutejszą opieką ja w niedzielę pojechałam do apteki żeby dali mi coś na ta pleśniawkę bo Oliwka juz bardzo cierpiala więc pan farmacełta stwierdził że i owszem on ma lekarstwa ale nie może mi nic dać bo Oliwka jest za mała i musi ją zobaczyć lekarz :wściekła/y: już się wkurzyłam ale myślę ok pojade do szpitala to coś mi dadzą a więc pojechałam i najpierw w rejestracji pani przeprowadziła wywiad i kazała czekac nastepnie pielęgniarka przeprowadziła ten sam wywiad i kazała czekać na lekarza w sali zabaw, nastepnie przyszedł sanitariusz przeprowadzil ten sam wywiad zmierzył dziecku ciśnienie i temperature i kazał czekac na lekarza :wściekła/y: poczym pan doktor zjawił się po jakiś 3 godz przeprowadził jeszcze raz ten sam wywiad i kazał czekać na kogoś kto nas zaprowadzi na oddzial dziecięcy do innego lekarza na tego kogoś czekaliśmy godzinę wkońcu nas zaprowaadzili i dopiero tam po kolejnym wywiadzie dodam takim samym po kolejnym zmierzeniu cisnienia i temperatury dali nam lekarstwo spedziliśmy tam 5 godz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: z 6 tygodniowym maleństwem myślalam że mnie szlak trafi a do nich nic nie docieralo!!!!!!!!!!!!!!!! KOSZMAR

oczywiście dziękuję wszystkim za rade przemywałam jej na przemian z lekarstwem ta pieluszką osikaną i dzisiaj jest już duuuużo lepiej prawie juz nie ma tych plamek.

Paula- kobietko odpoczywaj i nie szalej mam nadzieję że już czujesz się lepiej a raczej Twoje kolanko;-):tak:

Medio ja zrobiłam Oliwce zdjęcie u fotografa za 4 zdjęcia zaplaciłam 4 funty i w nastepnym tygodniu wybieramy sie do londynu dzwonilam tam i powiedzeli mi że się już nie umawia na spotkanie trzeba mieć ze sobą akt urodzenia ten rozszerzony i na miejscu się wypełnia kwestionariusz.

Miłego dnia

reklama
dziewczyny dzieki za troske... kolano jeszcze boli troszke... no moj M tez zastanawia sie co ja jeszcze wymysle do konca ciazy...az sie boji co dalej a tu jeszcze 4 miesiace do rozwiazania.... ja juz nie wychodze z domu i siedze na dole jak on jest bo krzyczy na mnie ze zawsze mnie gdzies niesie i wszedzie szybko... no ale ja juz taka jestem nie usiedze na miejscu mimo tego ze trzeba... jo ja to sie mam...

Medio tak mam juz paszport, potrzebne są 2 zdjęci niestety u mnie robią tylko 4 lub 6 szt.,więc zrobiałm zapłaciłam 12Funtów no ale to przeciez Londyn nie tak jak u Olindy.
I tak jak Olinda pisze musisz miec paszporty Twój i męża oboje musicie być w konsulacie i na miejscu wypełnia się wniosek i zgodę obojga rodziców opłata za roczny paszport to 15Funtów do odbioru miałam po 3 tyg. odebrać może jedno z rodziców chyba,że mieszkasz ponad 100mil od konsulatu to za 5 funtów mogą Ci wysłać do domu.

Medio a w Polskim kościele robisz chrzciny czy w angielskim???

Olinda ciężko z tą służbą zdrowia,współczuję ci tyle czasu tak siedziec w szpitalu, no ale dobrze,że juz małej przechodzi

Paula dbaj o siebie już nic nie wyczyniaj:-D

medio no to jak w polskim to nie wiem,moja koleżanaka miala w angielskim i nie płaciła nic tylko przez jakis okres kazał jej przychodzic do tego danego kościoła i aby mu sie pokazała,że jest a pozniej zrobiła chrzciny i ksiądz nic nie wziął za to

Witam

Ostatnio nie miałam natchnienia do pisania. Nic innego bym nie robiła tylko leżała i spała. Zauważyłam ostatnio że zaczyna mi czop odchodzić a i skurcze są coraz częstsze. Mój mąż panikuje i śmiać mi się chce z niego no ale cóż poradzę:)
Olunia o dziwo ostatnimi czasy grzeczna nad podziw-sama jej nie poznaję.
A co u Was?

Byłam przed wylotem z Polski z wizytą u ginekologa i okazało się że mam cukrzycę ciążową :-(,nie chce mi się gadac ani nawet myśleć ..................to jakieś fatum ??czy któraś miała tutaj taki problem?? i wie jak oni do tego podchodzą będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje

reklama
dziewczyny czy ktoras z was miala tu w anglii sprawdzane czy szyjka macicy sie nie skraca? W Polsce rutynowo to sprawdzaja badaniem ginekologicznym, ale tu wiadomo jak z tymi badaniami sprawa wyglada:confused: Ja bardzo sie boje ze szyjka moze mi sie przedwczesnie skracac bo nosze blizniaki, ale nie wiem czy lekarz bedzie to tu sprawdzal czy musze sie tego domagac.,.

Do góry