reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Hejka wszystkim
Witam nowe mamusie.Ale Was teraz tu duzo, tyle ciezarówek.No jest co czytać.

Olinda zdowka dla córuni i oby malutka sie nie zaraziła.
ZQo no to super ze juz sytuacja finansowa sie poprawiła.No z tym spaniem to tak jest na koniec to juz wogole mozesz miec problemy.Ja pod koniec to tylko sie przekrecalam z boku na bok.A jak udalo mi sie zasnac to po krotkim czasie sie budzilam.
Tajchii no ja tez własnie zaczełam dokarmiac pierwszego synka zaraz po wyjsciu ze szpitala i karmilam go z ledwoscia do 6 miesiaca.
Agii nic sie nie martw jezeli wyniki masz dobre,na usg lekarz powiedział ze jest ok wszystko to sie nie stresuj tylko wypoczywaj.No chyba ze cos cie martwi albo boli to zawsze mozesz isc do ploznej i jej o tym powiedziec.
Medio no to poważną role dostał Krzyś,moj Syniu ma w środe przedstawienie ale on bedzie pasterzem.Musiałam mu przygotowac strój, z szycia to nie jestem najlepsza,a do tego nie mam maszyny.Ale udało mi sie,bo fryzjerka która obcina zawsze Kolina uszyła mi strój.No to czekamy na jakąś fotke i relacje.

reklama
zQo jak ja ci zazdroszcze ze mozesz tak sobie pospac w dzien.. ja przy mojej dwojce takiej mozliwosci nie mam :-(wiec codziennie jak zombi jestem a w kuchni tylko gary sie pietrza bo nawet energii nie mam zeby cokolwiek zrobic... A z karmienie to teraz zastanawiam sie czy dalej taka madra bede przy dwojce wiecznych glodomorow...:szok:
Agii nie ma co sie martwic bo jesli polozna nic do tej pory nie mowila to znaczy ze wszystko w jak najlepszym pozadku. Tez beda ci mierzyc brzuszek przy kazdej wizycie i jak tylko wymiary dobre i ruchy czujesz to nie beda ci dotatkowych badan robic. Ja przy corce mialam dodatkowy scan w 38 tyg ale tylko dlatego bo brzuch w mierzeniu wyszedl za maly a scan pokazal ze to przez ulozenie dziecka. Tak wiec nic sie nie martw bo jak oni zauwaza cos niepokojacego to napewno zareaguja;-)
Co do obliczen tyg ciazy to u mnie suwaczek ciazowy okazal sie niezwykle pomocny:-)

aggi- witam cie serdecznie!!! pisz pisz do nas co u ciebie!!!
iwee- no superancko mam nadzieje ze bedziesz miala swietna podwojna niespodzianke... mam juz synka wiec teraz bym chcialabym coreczke... moj M tez i po cichu mam nadzieje ze tak bedzie... obym sie nie mylila... tak bardzo chce cos rozowego i porobic pare kucyczkow... bo moj Nikki ma prawie 4 lata i nie mysli juz o przytulanieu tylko o grach z tata a mi brakuje jeszcze pomiziania sie z nim... mam nadzieje ze dziewczynki sa inne..

dzieki dziewczyny za podtrzymanie ducha:)
pewnie wszystko jest wporzadku i naturalne jest ze jakas zmeczona jestem caly czas, ale jest to moja pierwsza ciaza i jakos tak mnie denerwuje ze wszystko robie powoli i sie z pracami domowymi nie wyrabiam:baffled:
moj m tez mi duzo nie pomoze bo jak sie dowiedzial ze wydatki ida to pracuje jak glupi 24/7:-D i w domu tylko spi:sad:
a ja bym sie teraz najchetniej tylko przytulala;-) i nie mam do kogo:)
eh milo sobie tak ponarzekac....:-)
a i chyba udalo mi sie zmajstrowac suwaczek:) zobaczymy czy sie wyswietli:-D

Witam wszystkie nowe ciezarowki.:-)
AGGI na urlop macierzynski mozesz zlozyc wniosek juz w 26 tygodniu ale dopiero w 30 zaczna ci placic, wiec masz wybor.
Ja jestem juz w 27 tygodniu i bylam w tamtym tygodniu u polskiego lekarza, no i musze lezec co jest dla mnie wielka kara, ale jak mus to mus.:wściekła/y: Niestety niejestem juz 20latka tylko prawie 34 i organizm nie znosi tak ciazy jak 10lat temu(mam juz 2 dzieci 13 i 7 lat), ale mam nadzieje ze wytrzymam do konca.:tak: Jak macie jakies pytania w zwiazku z macierzynskim becikowym czy innych to piszcie,(prowadze biuro ksiegowe w londynie, wiec troche sie na tym znam).;-) Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie.

Ostatnia edycja:
Na przedstawienieu u Krzysia było super, bardzo chciało mi się śmiać jak go zobaczyłam i on wtedy również zaczął się chichotać musiała więc patrzeć w inna stronę by go nie rozpraszac.
Strój dostał w szkole, nic nie musiałam przygotowywać.
Paula7 to kiedy masz to usg, dawaj znac od razu jak siędowiesz kto tam u Ciebie w brzuszku siedzi.
Olinda zdrówka dla Oli życzę. Super,że masz pomoc w domku no i towarzystwo, zawsze weselej.

bernardeta no bardzo współczuję tego leżenia, też bym nie uleżała, a to juz tak musisz do końca ciąży:-(, czy tylko tak na "chwilę".
No i jeszcze mam pytanko ale z innej beczki, napisałas że masz biuro ksiegowe, masz może u siebie rozliczenia abolicji???Bo chciałabym się rozliczyć, a za bardzo nie wiem jak
medio to super ze Twój chłopak taki odwazny że sie nie wstydzi i że obije byliscie zadowoleni:tak:
aggi możesz narzekac ile chcesz, my będziemy czytac i wspierac Cię, a co do męczenia sie przy chodzeniu to jak byłam w ciąży dopiero dostrzegłam ile wzniesień jest koło mnie(w zasadzie na prostej z pozoru drodze), wczesniej jakoś tego nie widziałam :-Di nie odczuwałam dodam że przytyłm 24kg

:-)medio-- pewnie ze dam znac a USG mam 19.12:-):-):-)

dzis bylam na przedstawieniu u mojego synka Nikkiego.... byl owieczka.... strasznie zdenerwowany i powazny... az mi sie smiac chcialo...
juz wstawiam zdjecie!!! same zobaczyci!!!;-)

A ja codziennie myślę co u naszej Miśówki, mogłaby się kobitka odezwać.

Paula7 ale fajne zdjęcia, świetne przebranie,ślicznyego masz synusia:)

reklama
Kochane wiadomość od MIsiówki" O 5.20 urodziła sie Inana, wazy 3450g Inanka wlasnie ciagnie cycka, wszystko w porzadku"

Ostatnia edycja:
Do góry