reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Tajchi bidulek to namęczył się z tym katarkiem i kaszlem. A co do karmienia, to napewno 2 godz to za długo, choć wiem jak to jest, bo mój tez tak długo siedział i ja na poczatku się cieszyłam,że tak ładnie je, ale też mnie położna upomniała.
Kabaretka ja jak narazie nie miałam ani razu ani usg dopochwowego ani badania.

reklama
Czesc dziewczyny :-)
Kabaretka- ja mialam po brzuszku w 12 tygodniu i 20 :tak::tak:, ale przy pierwszej ciazy(ktora stracilam) mialam dopochwowe, a to bylo kolo 8 tygodnia. Wiec podejrzewam, ze przed 12 tyg robia dopochwowe, a po 12 tyg- po brzuszku.
Medio- i jak Krzys? Co mowil okulista?
tajchi- no moj tez dosc dlugo na cycu siedzial- kolo 40 min, a kolek nigdy u nas nie bylo. Biedny Kacperek....:-(

Dobry wieczór kolezanki z obczyzny :)

podczytuje was od kilku tygodni ale jakos tak weny brak wybaczycie prawda :)

kabaretka ja mialam w 8 tyg ze wzgledu na poronienie w lutym i bylo przez brzuszek ale juz nie chcieli mi zrobic w 12 swintuchy kazali czekac az do 20 :(

Witam Kobietki:-)
Ja od dwóch dni zdycham to znaczy jest mi albo bardzo zimno albo talk gorąco że jestem cała mokra do tego doszła lekka gorączka prawdopodobnie od piersi bo zrobił mi się zator i musiałam robić ciepłe okłady i masowac już jest dobrze ale dalej mam te napady gorąca mam nadzieje że jutro bedzie lepiej:tak:
Medio jak tam Krzysiu po okuliście???????
Kabaretka ja miałam pierwsze usg w 9 tygodniu i było na brzuszku nigdy nie miałam dopochwowego
Agata077 - witaj i juz więcej nie podczytuj tylko pisz pisz
Tajchi trzymam kciuki żeby ta wstrętna kolka sobie poszła hen daleko i przesyłamy buziaki

spokojnej nocki życzę

Okulistka okazał się byc niezbyt miła, a musimy jechać z Krzysiem na kolejną wizyte i badanie dna oka po wcześniejszym zakropieniu, ale umówiliśmy sie dopiero na styczeń.
Wczoraj miałm męczocy dzień, ale dziś może będzie lepiej.
U nas mrozik.
Olinda na piersi pomagają okłady z zimnej kapusty lekko potłuczonej, zaraz po karmieniu, a przed karmieniem masaż lub ciepły okład.

no dzis kolka go nie męczyła, ale kupiłam takie kropelki do dawkowania przed każdym posiłkiem, no i na razie (odpukać ) skutkują, ale mleka mam mało i musze dokarmiać mojego Kacpra:-(

kabaretka ja wszystkie usg miałam po brzuszku, nie zaglądaja do środka;-),na dopochwowym badaniu byłam u polaka

Dziewczyny dziekuje serdecznie za liczne informacje :-)
Z tego co widze w Anglii USG robi sie po brzuszku. Pytam bo jestem bardzo ciekawa jak to jest tam, gdyz tutaj w Polsce robiono mi dopochwowo i lekarz dziwil sie jak go spytalam o brzuszkowe.
Denerwuje sie tym USG, mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku, oby wszystko bylo ok. Na pewno sie odezwe i podziele wrazeniami.
A czy na tym USG lekarz opowiada co widac itp? A czy slucha sie bicia serca?:-)
Nie moge sie juz doczekac.

kabaretka- tak wszystko szczegolowo opowiada i oczywiscie sluchacie serduszka malenstwa... nie martw sie zobaczysz wszystko bedzie ok...

reklama
Do góry