reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Miśówka ale masz super, mój niestety nie skorzysta, bo 117 funtów na tydz., to porażka.

Ja jako takiego planu porodu nie pisałam , tylko jak ostatnio była u mnie położna to napisała w mojej karcie,że nie życzę sobie żadnych narkotyków, jako znieczulenia, chcę w miarę możliwości by same kobitki mną się zajmowały przy porodzie, no i po.

reklama
Olinduś to jutro masz wizytę i Ty ZQo?
Alex3meyer ja Oliwerek pewnie już próbuje stawiać pierwsze kroki?
Mój Krzys zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy i 2 tyg.

Tajchi nadal w dwupaku???

17.gif

Ostatnia edycja:
Medio no niestety jeszcze w dwupaku, i nic się nie dzieję, poza delikatnymi bólami wczoraj:wściekła/y:
Ja sobie plan porodu napisalam,ale czy oni wezma go pod uwage to sie okarze, położna ani pielęgniarka ze mna w ogóle nie rozmawiały na ten temat, jutro mam ostatnia wizytę w GP, a w środe juz w szpitalu bo to juz będzie po terminie:tak:
Co do płatności paternity leave to mój też ma 100%, pracuje dla councila,więc państwówka popłaca, ale mam kolege który też robi dla councila i nie dostał wcale "tacierzyńskiego" a wpisali mu normalny urlop, i zanim sie zorientował to było za póżno na odkrecenie wszystkiego

Ostatnia edycja:
Witajcie ciezaroweczki:-)
Medio- Olivier jeszcze nie stawia kroczkow, ale slicznie juz stoi i przesuwa sie bokiem trzymajac czegos, ale sam bez trzymanki to jeszcze nie. Ale mysle ze to bedzie niedlugo. No i brawo dla Krzysia- 10 miesiecy, to bardzo ladnie!:tak::tak::tak:

A u nas poranek leniwie. Zaraz musze sie troche ogarnac. Potem spacerek, bo zapowiada sie piekny dzien.

Alex3meyer, jak już tak ładnie stoi to lada tydzień postawi swoje samodzielne kroczki. Pamiętam jak dziś, jak mój Krzyś postawił pierwsze kroki, a było to nad morzem. Byla to bardzo wzruszająca chwila dla mnie, druga w kolejności zaraz po jego narodzinach, jak go pierwszy raz zobaczyłam:)

Dzień dobry:happy:
ale mieliśmy ciężką noc Ola dwa razy wymiotowała :-:)-(nie mam pojęcia co jej mogło zaszkodzić jedyne co mi przychodzi do głowy to pączek:szok: na szczęście od 5 nie wymiotuje i mam nadzieję że tak pozostanie i że to była jedynie niestrawność. A tak poza tym to nic ciekawego u nas się nie dzieje pogoda do bani chlapie i chlapie ale za to jutro usg :tak::-) nie mogę się już doczekać, do terminu pozostało mi jeszcze albo tylko 24 dni a może troszę mniej :rofl2: zobaczymy co jutro powiedzą.

Buziaki

Oj biedna Olenka:-( I co? Juz lepiej? Daj znac Olinda jutro, jak poszlo na usg...

A mysmy troche pospacerowali, w miescie tez bylam. Pare ciuszkow malemu kupilam i jedna bluzke sobie. Ogolnie fajnie bylo dzis na dworze, wiec pare ladnych godzin nas nie bylo.

Milego wieczorka:-)

cześć dziewczyny

Zaczęłam buszować po necie w poszukiwaniu informacji odnośnie statutory paternity leave. Dowiedziałam się że mam do końca tygodnia czas żeby mój mąż dostarczył dokumenty do swojej firmy. Jednak nie wiem czy muszę mieć certyfikat ciąży na kiedy jest planowana data porodu bo ten dokument otrzymam przy wizycie u położnej
Wiecie może coś w tym temacie?

Zobacz linka do formularza SC3 i info o paternity leave. Statutory Paternity Pay : Directgov - Money, tax and benefits

Pozdrawiamy wszystkie przyszle mamusie w UK

reklama
Czesc :-)
Ale tu cichutko z rana. Wszystkie gdzies popedzily, albo spia...;-)
Olinda- to wiem, poszla na usg. Olindus- napisz koniecznie wszystko co i jak...:-)
A my dzis tez leniwie. Oliwier ucial sobie drzemeczke, a ja dopiero spod prysznica wyszlam. Dawno nie bylam na wazeniu i mierzeniu i wlasnie tak sobie mysle ze dzis sie wybiore, zwlaszcza ze to wlasnie w czwartki tam przyjmuja zdrowe dzieci.

A jak samopoczucie u ciezaroweczek?

Do góry