reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Oj dzieki wlasnie o to chodzi czy oni biora jskos dokladniej pod uwage poptzednie ciaze i ich przebieg i porotonienia dodam ze ja rok temu stracilam blizniaki jednojajome z jednym lozysliem w 16 tygodniu wiec terax boje sie bardzo bo to mpja pierwsza ciaza w UK:( mam nadzieje ze bedzie ok

reklama
A poprzednio mialam chlopca 5 kg 5 lat temy ,3 lata temu wczesniaka , rok temu te blizniaki no i teraz 5 tydzien i 12 marca ide na scan do szpitala

Gina nie widzis zsuwaczkow bo piszesz z tel pewnie wiec tak ja mam prawie 13 syna wczesniak z 33 tyg corka praiwe 10 z 38 tyg nastepnie blizniaki rok I 10 miesiecy(31 tydz jednolozysko dwa worki ) pozniej poronienie tez bliznieta w czerwcu 2014 a teraz jestem w 4 tyg ciazy jak bylam z blizniakmi w ciazy mialam duzo komplikacji I nie moge powiedziec zlego slowa na opieke Zreszt I tak penwie niedlugo spokamy sie na listopadowkach :)

Hej dzieki za informacje no ja jeszcze nie wiem ile lokatorow mam w brzuchu :) moze teraz 12 na scanie sie dowiem juz no nie wiem moze bedzie juz coz widac

Mialas ciaze blizniacza jednoowdniowa czyli tak naprawde nie wyjasniona tak zwany cud (tak jak moje chlopaki) nie doszli jeszcze do tego czemu komorka sie dzieli co innego jak ciaza jest wuowodniowa i dwa lozyska wtedy komorki byly dwie i taka ciaze sie dziedziczy wiec jak masz w rodzinie (od strony swojej matki) blizniaki jestes w grupie ryzyka ja mam dosc sporo blizniat ale to zbieg okolicznosci bardziej ze mialam pod zad dwie ciaze blizniacze (pierwsz byla jednojajowa)mialam robione badania pod kontem wlasnie sklonnosci do ciaz wieloraczych i mam ta sklonnosc ale rownie dobrze juz nigdy moge w taka ciaze nie zajsc a np przekazalam ten gen corce cos tam na scanie bedzie apewno widac tzn ilosc ale czasem jest tak ze na poczatku jest jeden zarodek a pozniej nie wiadomo skad robia sie dwa lub wiecej :)

Gina, na 12 TYG skanie juz powinno byc wiadomo, ilu masz lokatorow :) Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo po Twojej mysli .

reklama
Gina, pewnie z niewyspania juz mi na oczy siadlo I nie doczytalam :) wlasnie, czemu tak wczesnie ten skan? Prywatnue robocie czy na NHS? My bylismy zmezem prywatnie w 6 tyg, ale to tylko dlatego, ze dlugo sie staralismy, bolalp mnie podbrzusze chcialam sie upewnic czy to nie ciaza pozamaciczna aby. W 6 tygnic nie widac, tylko pecherz plodowy I taki malutki bialy punkcik w srodku :) kazali nam powtorzyc w 9 ty I wtedy widzielismy juz serduszko :)

Do góry