reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

witajcie kochane!

lilith gratulacje!!! malutki jest przekochany ahhhh :sorry::sorry::sorry:

towicz zdrowka dla Maxia, myslalam o Was!!!

jak sie cieazrowki czujecie?? :-) widze ze forum tetni zyciem.

U nas wszystko ok, czasu nie mam na nic :confused2: pewnie sie powtarzam, ale nie spodziewalam sie ze z dwojka bedzie tyle zamieszania. Mlody nadal sie cycusia, wczoraj mialam kryzys bo przez wychodzace gorne jedynki pogryzl mnie :baffled: plakalam razem z nim i mialam w glowie mysli ze odstawiamy sie.. poki co brniemy dalej, mlody jest bezsmoczkowy i jest troche problemow z usypianiem bez cycusia :baffled: Okresu nadal nie mam, co tez juz zaczyna mi dokuczac. Czuje sie taka spuchnieta jakas :baffled: no to sie wyzalilam :-) aha czemu na wszystkie kobiety dziala karmienie piersia na zrzucanie kg a na mnie nie dziala :happy:?? ewenementy z nas.

Pozdrawiam Was wszystkie, bede wpadac od czasu do czasu podczytac co u Was. My nasza produkcje zakonczylismy, wieciej fasolinek nie spodziewamy sie :tak:

reklama
Lilith moje gratulacje :)
Ja mam do was kolejne pytanie dziewczyny. Dzisiaj byłam u położnej w przyspieszonym trybie bo plecy zaczęły mnie boleć i to nie na dole ale wyżej. Już kiedyś miałam wysunięty dysk i teraz ból jest bardzo podobny tak więc dostałam skierowanie na fizjoterapie. Ale nie to jest ważne. Za każdym razem co pewnie znacie położna mierzy brzuch ( raczej macice) za każdym razem miałam trochę więcej niż powinnam.Ale dziś na 30 tydzień miałam 33 cm ( 3 cm za dużo) i dostałam natychmiastowe skierowanie na scan ktory o dziwo już jutro mi zrobią. Czy któraś z Was miała coś takiego ? Cukrzyce mi badali już i z krwi i zdjęcie oka miałam robione wiec raczej to wykluczają. Na prywatnym skanie 4d powiedziala pani że dziecko jest duże...wiec czy moze to być pomyłka w obliczeniach i w sumie mogę być np. w 33 tygodniu ? Czy coś jeszcze może się okazać ? Troche sie martwie i będę znowu cała noc dumać ....
Miała któras z was taki skan wielkościowy ? ze tak powiem ? i czy na tym scanie potwierdza mi płeć ?

Problem u mnie w tym że ja przy PCOs brałam Clomid 3 cykle i w/g ostatniej miesiaczki to ja powinnam być już w 36 tyg. a w/g scanu ktory mi tu zrobili ( w 12 tyg) jestem teraz w 30 tyg. Czy te scany sa wiarygodne na tyle ze nie mam sie martwic ze mocno w razie czego przenosze ?
Mam metlik w glowie .

Ostatnia edycja:
Celine I jak po tym scanie?
Mi lekarka mierzyla tylko raz I sie nie zgadzalo o 1 cm. I termin mi zmieniali. Z om Niby na 08.08 z usg w 9 tyg ze na 5 a potem uznali, ze jednak na 3. Az tydz.roznicy.
Napisz prosze, czy Wszystko ok I jak sie czujesz.

czesc.
Przepraszam ze dopiero odpisuje jakos tak gniazdko sie facetowi zachcialo wic i ciagle cos.
Wiec na tym skanie powiedzieli ze wszystko jest w porzadku, dziecko jest odpowiedniej wielkosci , pomiary robili i wszystko ok. Polozna pozniej jeszcze raz mierzyla brzuch i juz byl tylko 1 cm wiecej nie 3 cm....
Clomid bralam i w/g tego i miesiaczki ostatniej to ja powinnam juz chyba rodzic :) Ale mysle ze jednak te USG jest bardziej wiarygodne. Ciaza w moim przypadku to taki troche maly cud :)))
Teraz 34 tydzien ... czuje sie coraz ciezej i wiecej spie i mniej mi sie chce :) A na dodatek czekam na decyzje o maternity juz ponad miesiac ....
pozdrawiam was.
xxx

ps. jestem prawie zdecydowana na porod w wodzie .... czy ktoras z was ma taki za soba ? Czy ktoras z was masowala krocze w celu rozciagniecia i byc moze unikniecia pekniecia przy naturalnym porodzie ?

Cześć Celine:
Ja tez brałam CLOMID przez trzy cykle bo mam PCOS :-) i na szczęście po dwóch poronieniach sie udało:-) masz mały na usg jest większy o tydzien, ale lekarka mi powiedziała ze nie ma sie czym martwić. Prywatnie mi ciaze prowadzi bo niestety jestem po przejściach i angielskim lekarzom nie wierze :-) jestem w 38 tygodniu i to nasze pierwsze dziecko:-) z jednej strony jestem przerażona myślą o porodzie z drugiej bardzo szczęśliwa i nie moge sie doczekać kiedy bede miec go na rękach :-) duzo zdrowka zycze i pozdrawiam :-)

Czesc dziewczyny! Czy ktoras z Was chodzila tu na Jakie's zajecia przygotowujace do porodu? To moja puerwsza ciaza I zastanawiam sie, jak to wyglada I czy warto. Ile godzin trwaja takie zajecia I ile w sumie tych zajec jest?

magda super ze się udało :)
Właśnie prawie każda sasiadka mnie zaczepia i pyta czy bede miala blizniaki bo niby brzuch taki duzy. Jezeli chodzi o centymetry to tez mam juz tylko 1 cm wiecej czyli rowniez jakby tydzien dalej. Nic zobaczymy. Przerazona jestem porodem rowniez , chyba kazda kobieta sie boi i to jest normalne. 13 pazdziernika moja polozna wyslala mnie do szpitala na badania czy moge w razie potrzeby przyjac epidural. W wodzie nie mozna ale gdybym jednak wolala wyjsc z tej wanny i wziac epidural to mi sprawdza czy w ogole moge. :) Miala to ktoras z was dziewczyny ? Ciekawa jestem co to za badania beda.

Indi ja 1 pazdziernika ide do szkoly rodzenia. Polozna mnie zapisala. Sa to dwa dni po 1 godzinie zajec. Czyli w sumie 2 godziny. :)

pozdrawiam

Hej Dziewczynki;) Celine tak sie zastanawiam co za badania robia na ten epidrual? Mi nic nie wspominali, ale to moze dlatego ze nie planuje go wziac. Mi zostalo tylko 8 dni do terminu, siedze jak na szpilkach i juz bym chciala:) normalnie te ostatnie dni dluza sie na maxa.

reklama
renisus
ja w sumie sama na to naprowadzialam. Poniewaz mam problem z plecami i dlatego tez chcialam w wodzie rodzic. Ale moja polozna zaczela mnie jednak namawiac na epidural :szok: no i jakos tak doszlo do tego ze wyslala mnie na badania. Zobaczymy
W ktorym szpitalu bedziesz rodzila ??

Do góry