reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

sylwia ja nie uzywalam zadnego szamponi na ciemieniuche. Jak tylko zauwazylam, ze malemu skóra na glowie zaczyna sie luszczyc to zaczelam smarowac oliwka i wyczesywac. Po kilku dniach nic juz nie bylo :-)

reklama
cześć dziewczyny,

ja też na wyspach i z maleństwem trzy i pół miesięcznym ;)

a na ciemieniuchę u nas pomogło wyczesywanie i szampon z musteli (w piance). kupowałam na necie ok £9 z dostawą. powodzenia.

a pępek bez namaczania ale też i bez innych specyfików się zagoił ładnie. po 6 dniach odpadł kikut.

Ostatnia edycja:
Hej, witam nowe mamy :). Co tu takie pustki gdzie jestescie mamuski odezwijcie sie!!!!! Agatakat jak u was? Towicz? Verita? Aleksiel? Trusia? Jak u was dziewczyny?

ciezko ;-) jak nie jedna cos chce to druga i czasu nie ma do tego pogoda w miare i sie chodzi zeby schudnac. a co tam u Ciebie?

U nas masa roboty, urodziny Cory. Czekam do niedzieli to w koncu odpoczne I zdam relacje. Ostatnio bylam na scanie, maly ok ma 1300 lozysko Nadal nisko, ale 7 mm od ujscia. Szyja tylko 29 ale kowia ze to ok I 10.06 zas scan. Data cc na 24.07 :-)

Lozysko sie odsunelo wiec chyba zle nie jest, za to ta szyjka sie stresuje, Niby zamknieta I Wszystko z nia dobrze a jednak dlugosc pozostawia wiele do zyczenia. Ponoc to nie jest najwazniejsze, moze byc krotka I tyle ale musze wiedziec czy sie nie skraca. Kolejne usg lozyska I szyjki dopiero 10 chyba ze lekarka jak wroci z urlopu przestawi na Wczesniej.
Rowniez Bardzo sie cieszymy z daty. Dala nam wybrac miedzy 23 a 24 :-) Niestety dopiero bede Ja miala po,poludniu jak skonczy klinikie Bo chce konkretnie Ja. Jakos wyczekam.

Poradzcie, uzywacie termometru takiego do uszka, bezdotykowego czy raczej zwykly I do pupy? Wydaje sie on byc bardziej wiarygodny.

reklama
Oj nie, co to to nie :-D wiem jacy tu sa pl lekarze, chyba nawet Wy mi odradzalyscie. Tylko do szpitalnego, plus gum i prywatny scan ale to dla atrakcji i pamiatki podgladania. Nawet do GP nie chodze :-D

Do góry