reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Dziewczyny mialyscie albo znacie kogos kto mial problemy w ciazy, tzn cos bylo nie tak. Bo w polsce np jedziesz na pogotowie z bolem brzucha w ciazy to cie zbadaja, a jak jest tu? Trzeba czekac na wizyte u poloznej czy mozna jechac na pogotowie?

reklama
Karolina ja w 34 tyg poszalam w nocy do toalety i zobaczylam krew. Odrazu do szpitala i odrazu mnie przyjeli, zbadali i kilka godz polezalam na obserwacji. A wiec jest ok.
A co martwi cie cos?

nie moglam spac bo bolal mnie brzuch, nie tak mocno bardziej taki tepy bol po prawej stronie, jakby menstruacyjny, a jak chodze to cisnie mnie bardzo na pecherz i napina mi sie brzuch. Nie sa to jakies mocne bole ale ciagna sie tak dlugo i zaczynam sie martwic

Mi tez sie zaczely takie skurcze to macica cwiczy, niby nie sa grozne.
Ale jak sie martwie to biore nospe i ide polezec, wtedy przechodzi.

Mamcia uspokoilas mnie troszke:) ciebie tez tak dlugo trzyma? Bralam nospe okolo 12 i pomoglo troche ale teraz znow bardziej boli
moze przy kolejnej ciazy nie bede sie tak zamartwiala bo teraz wszystko jest nowe i nie wiem czy cos jest normalne czy nie:/

Nic sie nie martw, jesli sa to skurcze nieregularne i nie sa czesto to znaczy ze wszystko jest ok ;). Ciepla kapiel tez mnie zawsze uspokajala bo wtedy zawsze przechodza, dopiero jak rodzilam syna i kapiel nie pomogla to wiedzialan ze zaczal sie porod ;).

Wojowniniczanaka nie czytaj glupot. Ja dwójkę wykarmilam bez żadnych problemów. Napisze Ci czego nie można. Alkoholu. I to wszystko. Unikaj gazowanych napoji po tym mogą być kolki. A cała reszta jest dobra od mleka przez kapustę do fasolki. Bzdury widzę na tych poradach jakoby to kie mozna było pewnych rzeczy jeść. Ja jadlam wszystko. Jak dziecko ma uczulenie na coś to zaczynasz eliminować jak jest dobrze nie ograniczaj. Więcej szkód na robisz niz pożytku. Wiec zjedz sobie i nie żałuj. Jak coś to pisz akurat ja to mam w tym doświadczenie

reklama
Do góry