oj dobrze,ze nie zaproponowal bo bym tam wybuchlaPytal bo w anglii sa dostepne tabletki poronne i moze by ci zaproponowal:/
reklama
Oni maja obowiazek pytac czy chcesz usunac czy zatrzymac, moja kolezanka np od razu powiedziala ze chce usunac, po 3? aborcji kazali jej implant zalozyc bo doszli do wniosku ze jest glupia po prostuja tez poszlam do gp i powiedzialam,ze robilam dwa testy ciazowe i oba pozytywne. Gp zapytal czy ciaza byla planowana czy nie,ja odpowiedzialam twierdzaco to pogratulowal i kazal mi isc do recepcji by umowic sie z polozna. U gp bylam ok 2 tyg ciazy,a spotaknie z polozna mialam jakos tydzien pozniej. Do tej pory zastanwaiam sie co by gp powiedzial gdybym nan jego pytanie odpowiedziala,ze nie ciaza nie byla planowana i po co wogule pytal.
Karolina1987W
Fanka BB :)
Ja kiedys bylam u lekarza, pelno ludzi, a angielka tak ok 30stki przy recepcji glosno klocila sie ze chce tabletke poronna albo zabieg bo tego dziecka juz nie chce a byla z widocznym brzuchem, masakra
no niby tu normalne a u nas ciagle wzbudza oburzenie.Chociaz z drugiej strony skoro maja tutaj antykoncepcje za darmo,to na prawde dziwie sie wielu kobieta,ze nie korzystaja z tego,a potem wyklucaja sie o tabletki poronne;/
Karolina1987W
Dla mnie chore jest to, ze ta kobieta czekala tak dlugo. Skoro nie chciala dziecka to mogla sie zbezpieczyc lub zażyć tabletke wczesniej. Ale z drugiej strony przynajmniej dzieci nie sa mordowane na taka skalle jak w polsce:/
Karolina1987W
Dziewczyny, byla ktoras z was na chrzcinach tu w anglii? mam zaproszenie do dobrych znajomych i nie mam pojecia co kupic, Dziecko ma ponad roczek
Karolina1987W
Polacy i msza w polskim kosciele po polsku, to chrzest dziewczynki
reklama
Podziel się: