reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Agatkakat- zielona przychodnia London Greenwich ale sa mieszane opinie na ich temat, wiec jak sprawdze osobiscie to sie wypowiem. Moja kolezanka co do nich chodzila byla zadowola ale ile ludzi tyle opinii.
Czy Ty sie spodziewasz drugiej dzidzi czy dopiero w planach?
Mieszkasz na prawde rzut beretem... nie wiem czy Cie nie kojarze.. pracowalas moze w DHL na nocce w biurze?

Agitatka-fajnie, ze urodzisz w Pl, przynajmniej "zlo znane" :) U nas nie ma takiej mozliwosci bo chce pracowac jak najdluzej. Widze, ze synek ma na imie Filip a jakie typy na imiona macie teraz?

reklama
alekisiel ale ten świat mały :-) tak ja też Cię kojarze, w dhl pracowałam akurat jak byłam w ciąży z Amandą. Odeszłam w 32 tygodniu. Mamy nadzieję, że się udało w tym cyklu z rodzeństwem dla Amandy ale nie chce jeszcze za wcześnie zapeszać :happy2: Naczytałam się właśnie o tej przychodni i niepozytywnych opini o pani Tajchman. Sama nie wiem, chętnie posłucham Twoich wrażeń po wizycie. Wypowiem się też co do imion ;-) mi bardzo zależało żeby znaleść takie imie którego pisownia będzie taka sama w Polsce i w UK, pozatym jeszcze nie chciałam żeby dziadkowie z pl 'spolszczali' na siłe imie ;-) i tak udało się wybrac 'Amanda' którego nie da rady za bardzo zmiękczyć ;) dla drugiego dzieciątka też będę szukać imienia żeby pisownia była taka sama, np Robert albo Marcel

aleksiel tak Filip, a typy cóż jakoś dla dziewczynki nie mam problemu, bo mam swoje typy Aleksandra, Natalia lub Gabriela, a dla chłopca podoba mi się Maksymilian i Hubert, ale to jeszcze nic pewnego. To dziś masz usg, napisz po wizycie jak wrażenia i co tam ujrzałaś ciekawego, trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja wczoraj miałam pierwsze spotkanie z położną, teraz czekam na zaproszenie na usg, byle szybko :tak:

Agitatka- polecam Aleksandre :) to moje imie :) jestem z niego bardzo zadowolona, miedzynarodowe i mozna zdrabniac na rozne sposoby, kazdy mowi na mnie inaczej znajomi glownie Olutka a w rodzinie moje ulubione to Olinka :) ciagle powstaja nowe :)
O co pytala Cie polozna?

Agatakat- maciupenki swiat! Ja wlasnie poznalam Cie po niespotykanym imieniu Twojej corci! Nie zna sie wielu Agat z corkami Amandami w sasiedztwie :) Ja juz dawno w DHL nie pracuje ... na szczescie. Trzymam kciuki za staranka!

U nas imie takze ma byc miedzynarodowe ale zalezy mi zeby funkcjonowalo w obu panstwach i bylo znane w obu panstwach. Stad nasz wybor poki co to Leon i Felicja :)

Za godzine polozna a 19.40 usg nie moge sie doczekac!!!

Pozdrawiam Was

Ale macie fajnie dziewczyny, przypomnialo mi sie jak ja czekalam na pierwsze usg i meczylam sie z imionami bo ciezko wybrac. Mi sie podobaja te imiona choc Gabrysia najmniej ,ale ja wiem ze mozna zmienic z pewniakow na calkiem nowe imie,:-D

ja tez z niecierpliwoscia czekalam na pierwsze usg,zreszta na drugue tez,zeby poznac plec dziecka. My dla dziewczynki od poczatku mieslimy wybrabe imie Nadia i tak zostalo,uwielbiamn to imie. Gabrysia tez mi sie podoba:)

ja dzie mialam pierwsza wizyte z polozna, siedzialam tam chyba 1,5h, teraz czekam na usg:) juz sie doczekac nie moge, kiedy zobacze maluszka:)

alekisiel i jak i jak po wizycie?? pozwoiliłam sobie zajrzeć na Twoj profil i już wiem że wszystko ok uff :-):-)

karolina1987 witaj! oj mi też czas się dłużył do pierwszego usg :tak: w pierwszej ciąży nie byłam w ogóle ani razu prywatnie, wszystkie wizyty robiłam na służbe zdrowia.

ja mam nadzieję że też z Wami zostane przez najbliższe 8 miesięcy ;-)

ja nie chcialam robic usg prywatnie bo jest za wczesnie, chce zobaczyc maluszka a nie plamke na monitorze:) Dziewczyny, kiedy najlepiej isc do dentysty na borowanie? zrobila mi sie dziurka i nie wiem czy isc teraz czy poczekac?

reklama
karolina to zależy, w moim przypadku jak mi się zęby od środka psują nie ma sensu iść w ciąży bo i tak mi nie mogą zrobić prześwietlenia i sprawdzić co tam dokładnie jest, i to samo po zrobieniu zęba nie mogą zrobić prześwietlenia żeby sprawdzić czy dobrze wyczyszczone. Jeśli bardzo Ci to dokucza to idź teraz, tylko uprzedz że jesteś w ciąży :tak: ja z dentystą wstrzymuje się na po ciąży

Do góry