reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Przynajmniej szybko doszłam do siebie po porodzie i te pierwsze misiące nie były aż tak stresujące, a tego najbardziej się bałam że sobie nie dam rady:tak:

reklama
Dla mnie byl lekki stresik, ale dlatego ,jak mowie, bo krzyczal mi troche bez powodu na samym poczatku....:sorry2::sorry2::sorry2:A dojsc doszlam tez szybciutko do siebie.:-)
Medio- moj synek jest swiateczny:tak:, chociaz mikolaja przegapil, hi... hi... :-D Urodzil sie 26.12.2007. A termin mialam na 12.12.07.:oo2::oo2::rolleyes2::rolleyes2::-D

Alex to dużo byłaś po terminie, chyba mały chciał poczekac do nowego roku:-)
Moja wyskoczyła 5 dni przed terminem, a dokładnie 13 listopada o 5.25, pamiętam to jak by było to dziś:-)

witam się ja :blink:
mam dzisiaj paskudny dzień wszystko mnie drażni i dołuje:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ola znowu dzisiaj plakała , fakt że jak wyszlam to szybciudko się uspokoiłła i jak po nią przyjechałam to była jak zwylke radosna ale jak jej sie pytam dlaczego plakała to mówi mi że to przez katerek którego natabene nie ma a leci jej z noska jak zaczyna płakać:no::wściekła/y::wściekła/y: ja staram się być dzielna i się nie rozklejam ale strasznie mnie to dołuje jak nie wiem o co chodzi :-:)-( poza tym nie wiem jak się pomieszcze z rzeczami Oliwki aaa i wszystko dzisiaj do d...y

ale wam kobietki życze cudowno-słonecznego dzionka;-)

Alex to dużo byłaś po terminie, chyba mały chciał poczekac do nowego roku:-)
Moja wyskoczyła 5 dni przed terminem, a dokładnie 13 listopada o 5.25, pamiętam to jak by było to dziś:-)
A mój Krzyś z 12 listopada, około tyg przenoszony. Dla mnie przenosić ciąże to porażka, wogóle ostatni miesiąc już się męczyłam i czekałam a to jeszcze nic. Najlepiej urodzic tak z 7-10 przed.

Olinda trzymaj się, życze poprawy humoru!

Medio czyli nasze dzieciaczki to skorpiony:-)
Powiedz jaki charakterek ma Krzyś bo wszyscy mówią że skorpiony są ciężkie i mają nie łatwy charakter

Moja siostra jest zodiakalnym skorpionem i chorakterek to ona ma :szok::szok::-D współczuje mojemu szwagrowi :tak:ale może nie wszystkie skorpiony takie są ;-):-D

a mi się humorek poprawił i właśnie oglądam tylko mnie kochaj:tak::-):-):-)

Medio czyli nasze dzieciaczki to skorpiony:-)
Powiedz jaki charakterek ma Krzyś bo wszyscy mówią że skorpiony są ciężkie i mają nie łatwy charakter
Kochanie tak skorpionki ale jest zasadnicza różnica między skorpionem kobietką a facetem.
Mój Krzysiek jest bardzo czuły, delikatny, ruchliwy, lubi sport, taki trochę mamy synek, taty tez , pieszczoch,pomocny i wspólczujący.
Znam kilka "pań" skorpionów to fakt niezłe z nich...:-pOlinda widzę też masz podobne zdanie, Ty Gusiu masz córcię więc możesz więcej o niej powiedzieć(bo żadnego dziecka - dziewczynki skorpiona osobiście nie znam), a jaka ona jest?
Pewne cechy można temperować, wiadomo wychowanie to podstawa.;-)

Ostatnia edycja:
Olinda - to faktycznie nie dziwię się wam, że zależy teraz mężowi na tym urlopie, to jednak bezcenne chwile i nikt mu ich nie odda!

Gusia - super miałaś dzidziulkę, moja dopóki ją karmiłam piersią miała w nocy pobudki punktualnie co 2 godziny, czyli przez pierwsze 18 miesięcy!!! Nie było mowy o innej opcji...

Olinda - dasz radę, wszystko się w końcu ułoży, zwłaszcza jak nam hormonki w końcu opadną, bo ja tez już świruję czasami...

Medio - ja przenosiłam 8 dni i urodziłąm 3 tygodniowego wcześniaka - więc dla mnie urodzenie po terminie to pryszcz, urodzenie wcześniaka to jest masakra!!

Ja dziś miałam masakryczną noc od 22 do 3:40 nie spałam, miałam skurcze regularnie co 10 min!! Nic nie pomagało, nawet nospa forte, potem usnęłam i i tak mnie skurcze wybudząły co chwilę, dopiero ok 5 już zasnęłam na dobre. W ciągu dnia spokój, tylko 2 skurcze, mam nadzieję, że to tylko próby macicy, bo już miałam stracha na maksa.

reklama
Ja skurczow w ogole nie mialam :-D:-D:-D. Nie wiem, co to skurcze porodowe:-p. W wigilie kazali mi sie zglosic do szpitala na wywolanie. Wywolwali wywolywali, a Oliwierkowi ani przez mysl nie przeszlo wychodzic. Jakies tam skurcze po tych wszystkich hormonach mialam, ale byle jakie, czasem bole okresowe mialam gorsze. W koncu wody przebili i tez to nie sklonilo mojego synka do akcji. Minal 24, minal 25 grudnia i w koncu z braku postepu porodu mialam cc. Musieli juz dzialac, bo to bylo juz 14 dni po terminie i nad ranem 26 grudnia wyciagneli mojego dzidziunia :-):-)

A co do skorpionow, to ja tylko jedna dziewczyne znam. Maja charakterek- rzeczywiscie!:tak:Ale niekiedy przeradza sie to w pozytywne cechy.Np moja kolezanka jest bardzo ambitna( mega ambitna), jest w moim wieku (28) i juz robi doktora na politechnice. Bardzo zawziete i uparte, ale to tylko pomaga im dazyc do celu.
Z negatywnych to za bardzo nie wiem, bo to moja kolezanka, wiec dla mnie jest fajna:tak:, ale wiem ze ma swoje za uszami:-D. I baaaardzo krotko trzyma swego meza.:-D:-D:-D Bardz klotliwa ale tez nie ze mna, bo sie przyjaznimy, ale wiem, ze ogolnie potrafi wyklocac sie o wszystko....
No, to taka krotka analiza.:-D A podobnie jak Medio- uwazam, ze wszystko zalezy od wychowania. Kazdy czlowiek jest inny.

Do góry