reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

HEJ KOBIETKI:-) MY ZBIERAMY SIĘ DO LEKARZA JAK PRZYJEDZIEMY TO NAPEWNO DAM ZNAĆ CO I JAK:tak:

MEDIO- TATUSIOWI NALEŻĄ SIE 2 TYGODNIE URLOPU TYLKO ŻE JEST TO URLOP SŁABIEJ PŁATNY OD TEGO WYPOCZYNKOWEGO.

BUZIAKI

reklama
JESTEM JUŻ PO WIZYCIE WŁAŚCIWIE NIC KONKRETNEGO SIĘ NIE DOWIEDZIELIŚMY:baffled: OLIWKA NIE OBRUCIŁA SIĘ DO PORODU ALE STWIERDZILI ŻE JESZCZE POCZEKAJĄ 4 TYGODNIE I WTEDY ZADECYDUJĄ CZY BEDZIE CC CZY NIE :wściekła/y:NO I BĘDE MIAŁA WIZYTE Z ANESTEZJOLOGIEM KTÓRY OBEJRZY MÓJ KOŚLAWY KRĘGOSŁUP I ZADECYDUJE JAKIE EWENTUALNIE ZNIECZULENIE.

RZECZYWIŚCIE TEN URLOP OJCOWSKI TO TRAGEDIA, MÓJ NAPEWNO PÓJDZIE NA TYDZIEŃ BĘDZIE MUSIAŁ POZAŁATWIAĆ PARĘ SPRAW ALE DRUGI TYDZIEŃ TO NIE DAMY RADY FINANSOWO:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Szkoda,że dalej nie wiesz co z tym cc.
A nie wiesz jakie sprawy trzeba załatwiac jak się dzidzia urodzi?
A Twój mąż złożył już wniosek u pracodawcy, bo jak wyczytałam trzeba złożyć najpóźniej 15 tyg przed planowanym porodem.
Alex3meyer może Ty coś więcej wiesz na ten temat?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim

Sama zaczełam się interesować tym tematem jako że chciałabym żeby mąż był w domu chociaż tydzień po porodzie bo dwa to finansowo nie wyrobimy. Przeczytałam ten artykuł na dzieciak.co.uk ale zastanawiam się czy do aplikacji dla pracodawcy nie trzeba mieć certyfikat birth. Sama nie wiem jak to załatwić bo z położną jestem umówiona dopiero na koniec listopada

NO WŁAŚNIE NIE WIEDZIAŁAM O TYM ŻE TRZEBA SKŁADAĆ TAKĄ APLIKACJE I TO JESZCZE 15 TYGODNI PRZED PORODEM CZYLI TEORETYCZNIE MY JUŻ PRZEGAPILIŚMY TĘ DATĘ:wściekła/y::wściekła/y: DZISIAJ POWIEM MĘŻOWI MOŻE DA SIĘ JESZCZE COŚ ZROBIĆ:baffled: A CO DO FORMALNOŚCI PO PORODZIE TO PONOĆ TRZEBA ZAREJESTROWAĆ DZECKO MOŻE DZIEWCZYNY CO JUZ RODZIŁY TUTAJ COŚ NAM PODPOWIEDZĄ:tak:

BUZIAKI

Wiecie z tym paternity leave to tez duzo zalezy od firmy. Moj maz zlozyl ta aplikacje tydzien przed porodem i nie bylo zadnego problemu. Placili mu 90% pensji.
Po urodzeniu dziecka trzeba isc do urzedu miasta zrejestrowac dziecko i tam wydadza akty urodzenia,niezbedny do tego zeby go pozniej uniejscowic w Polsce. Bez tego ani rusz w pozniejszych staraniach o paszport 5-cio letni

Czesc :-)

Ja niestety nic nie wiem na ten temat, wiec nie moge pomoc. Moj P prowadzi wlasna firme, wiec po moim cc wzial tyle dni ile sam chcial, zeby z nami pobyc. I w tym czasie jego wspolnik wszystkim sie zajmowal.

U nas pieknie, wiec znow caly dzien poza domem...:-) lubie taka pogode.
A w srode jade do Polski i juz dni odliczam...:-):-):-)

reklama
Zasiłek ten jest płatny maksymalnie przez 2 tygodnie i wynosi obecnie Ł117.18 lub 90% średnich tygodniowych zarobków, jeśli są niższe niż Ł117.18.

JA NIE MAM CO LICZYĆ NA TE 90% :wściekła/y: A TE 117 TO STRASZNA PORAŻKA.

MUSZE SIĘ POCHWALIĆ ŻE MÓJ MĄŻ BARDZO MNIE ZASKOCZYL POZYTYWNIE OCZYWIŚCIE, MÓWIĘ MU O TYM URLOPIE OJCOWSKIM ŻE TO TRZEBA 15 TYGODNI PRZED ROZWIĄZANIEM ZGŁOSIĆ PRACODAWCY I ŻE NAM TO CHYBA PRZEPADŁO A ON MI NA TO ŻE ON JUŻ DAWNO ZGŁOSIŁ TO PRACODAWCY:szok::szok::szok: NORMALNIE BYŁAM W SZOKU:-):-)

Do góry