kamilalopez
Fanka BB :)
Jak mogli zgubic w glowie sie nie miesci! To tak jak u mnie niby na USG w 11 tyg byla slaba widocznosc i nie mogli zrobic testow na Downa i nikt mi nie powiedzial ze mozna zrobic za 2 dni nastepne a ja kretynka wtorna jakos nie naciskalam, bo uznalam ze quad test po 14 tyg tez bedzie ok.I mialam ten test z wynikiem jak juz pisalam 1do2900 i teraz jakos wziela mnie depresja (30 tydz aktualnie ciazy) na te badania bo jakos wszyscy maja wyzsze. Takze walczcie dziewczyny o wszystkie badania i nie dajcie sie zbyc.Dzis nawet zadzwonilam do midwife zeby skierowala mnie do psychologa....Tak bardzo sie boje ze moja dzidzia urodzi sie z zespolem Downa ze nie moge sobie z tym poradzic.Nic oprocz ryczenia nie robie...
Ja w pierwszej ciazy mialam wynik 1:12 i lekarze dlugo namawiali mnie na amniopunkcje ale sie nie zgodzilam i wierzylam caly czas ze corka urodzi sie zdrowa.Teraz mialam 1:3200 chyba.
Nie masz sie co martwic bo jak widzisz szanse ze Twoj maluch urodzi sie z zespolem downa sa znikome-pomysl sobie ze jedno na 2900 dzieci urodzi z zespolem downa i dlaczego mialo by to byc akurat Twoje dziecko?Szanse sa naprawde male,nie stresuj sie bo to nie jest dobre dla Ciebie i maluszka.
Polaa dzieki,jakos u nas leci tylko czasu malo-mlody ma jakas silna potrzebe ssania ale sie wstrzymuje przed zakupem smoczka i zobaczymy czy mu przejdzie niedlugo.Tato wraca do pl w niedziele i dopiero sie zacznie:-) Dobrze ze za 2 tygodnie jakos ja polece do Polski to znow beda mi pomagac;-)
Pozniej doczytam co tam popisalyscie bo czasu malo