reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
witajcie! strasznie dlugo mnie tu nie bylo... mam pytanko do Was...czy robia tutaj w uk posiew z pochwy na paciorkowca przed porodem?? moja znajima rodzila w tamtym tyg.miala bakterie a nie robili jej tego posiewu i mala miala krew w plucach nie oddychala sama, dali ja od razu po respirator i do ikubatora, dostaje antybiotyk i juz jest lepiej. slyszalam wlasnie ze tego tutaj nie robia wiecie cos o tym????

nie robia badan na paciorkowca tez pytalam ,ale mozna samemu kupic zestaw ok 30 f i wyslac do laboratorium.Chyba nawet na ebayu sa, najlepiej spytac gb gdzie mozna odplatnie zrobic.

a powiedz mi,co to jeste ten zel ?

To jest zel prostaglandynowy ktora ma za zadanie zmiękczyc szyjke i dolna czsc macicy.Podaja go i czekaja 6 godzin czy sie cos zacznie dziac,jak nie to daja druga dawke i znow czekaja 6 godzin i jesli dalej nic to 3 dawke i dopiero jak po 3 dawkach nic sie nie dzieje to probuja innych sposobow.

reklama
witajcie! strasznie dlugo mnie tu nie bylo... mam pytanko do Was...czy robia tutaj w uk posiew z pochwy na paciorkowca przed porodem?? moja znajima rodzila w tamtym tyg.miala bakterie a nie robili jej tego posiewu i mala miala krew w plucach nie oddychala sama, dali ja od razu po respirator i do ikubatora, dostaje antybiotyk i juz jest lepiej. slyszalam wlasnie ze tego tutaj nie robia wiecie cos o tym????

MojaWyspa.co.uk: Forum - Ciaza a GBS+ (paciorkowce grupy B) - strona 1

Do góry