reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dziekuje za odpowiedz:)No ciekawe co mi powiedza za tydz. w czwartek.Jestem tez ciekawa czy bedzie widac juz plec dziecka,niewiem czy 14 tydz to nie za wczesnie.Marzy mi sie druga corcia:-)

stanowczo za wczesnie:tak::tak::tak::tak:
ale juz w 20 tygodniu widac:tak: pod warunkiem ze malec sie pokarze:tak: ale trzymam kciuki za druga babeczke:-D:-D:-D

Tak wogóle to witam

dawno do was nie zagladałam ;-) ale widze ze osób nowych przybyło to super przynajmniej jakis watek sie kreci hheh

reklama
Justa2008 ja ja nie miałam cesarki i nawet bym nie chciala.Tez pierwszy poród mialam naturalny,długi i niemiły.Ale za drugim razem rodzilam tu i tez naturalnieale było duzo duzo lzej i łatwiej.Dodam jeszcze ze w Pl mnie cieli szyli,a tu nic z tych rzeczy.A co do CC to tez chyba zalezy od lekarzy.

Asinka no jakas dziwna kobieta,bo jesli ty chcesz wiedziec to twoja sprawa.A moze sama nie widziała kto tam jest.
A wczoraj wlasnie siostra mi powiedziala,ze naszej znajomej synowa urodzila w Pl.Lekarz na każdym USG mowił im że bedzie córka.Oni wszystko kupili różowe,nawet wozek taki bardziej dla dziewczynki podpasowali kolorem.W tym tyg urodzila chłopczyka.
Ja choc lekarze mi mowili ze beda chlopaki to podchodziłam do tego z dystansem.Kupowałam wszystko w takich kolorach zeby były uniwersalne.

No ja w ciazy przytyłam 25 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: ja 2 tygodnie przed porodem stanełam na wadze to o malo nie zemdlałam z wrażenia na ale szybko schudłam i teraz waż mniej niz przed ciążą:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Izka - ale numer heheh no niestety czasami tak sie zdarza:tak::tak: ja drugiego chciała bym miec synka ale bedzie co Bóg da:tak:

Witajcie:-)Jestem tutaj nowa.Mieszkam w Irlandii pln.ponad rok.Jestem w 13 tygodniu ciazy,w przyszlym tygodniu ide na pierwsza wizyte do szpitala na usg.Kochane powiedzcie mi czy moge liczyc tutaj na cesarskie ciecie,poniewaz panicznie boje sie porodu.Mam zamiar na pierwszej wizycie oswiadzczyc lekarzom,ze chce rodzic przez cc,ale niewiem czy cos wskuram,jezeli niebedzie takiej koniecznosci:(Mam juz jedna corcie,ktora rodzilam w Polsce ale mam zle wspomnienia z porodu i nie chce rodzic naturalnie.Prosze odpiszcie,jesli ktoras z Was miala cesarke na zyczenie.Pozdrawiam!!
Mi powiedzieli w pierwszej wersji,że zrobią, bo jak tak bardzo się boję to nie będę mogła z nimi współpracować w trakcie porodu. Na kolejnej wizycie przyszedł lekarzi powiedział mi,że on nie widzi wskazań do cc,że zobaczę,że wszystko będzie dobrze,dadzą mi znieczulenie i się śmiał. Ja mu mówię,że ja się boję itd,że obiecali mi cc, a on swoje.Straszył mnie powikłaniami po cc. Więc nie wiem już. Nie chcę z siebie robić psychicznie niezrównoważonej,ale sądze jakbym uparła się i kategorycznie odmówiła porodu naturalnego to by mi zrobilii cc, tylko trzeba im truć d..., i czesto chodzić do lekarza(jakby sie nie zgodzili od razu) i mówić,o swoim lęku itd.

Dzieki!!!Qrcze ja tez panicznie sie boje i bede sie upierac przy swoim,moze faktycznie jak im bede truc to sie wkoncu zgodza.Do rozwiazania mam jeszcze daleko,a mi juz po nocach snia sie porody:-/
A przy pierwszej ciazy przytylam 25 kg:-)

JUSTA2008 WITAMY NA FORUM:tak:

A JA DZISIAJ ZROBIŁAM PIERWSZE PRANIE OLIWKI CIUSZKÓW :tak: MĄŻ SIĘ ŚMIEJE ŻE JESZCZE PRAWIE 2 MIESIĄCE A JA JUŻ SZALEJE ALE JA WOLE POWOLUTKU PRZYSZYKOWAĆ WSZYSTKO, KRĘGOSŁUP CORAZ BARDZIEJ MI DOSKWIERA I WSZYSTKO ROBIE NA RATY A CZAS LECI:confused:
BUZIAKI MIŁEGO WIECZORKU

JUSTA2008 WITAMY NA FORUM:tak:

A JA DZISIAJ ZROBIŁAM PIERWSZE PRANIE OLIWKI CIUSZKÓW :tak: MĄŻ SIĘ ŚMIEJE ŻE JESZCZE PRAWIE 2 MIESIĄCE A JA JUŻ SZALEJE ALE JA WOLE POWOLUTKU PRZYSZYKOWAĆ WSZYSTKO, KRĘGOSŁUP CORAZ BARDZIEJ MI DOSKWIERA I WSZYSTKO ROBIE NA RATY A CZAS LECI:confused:
BUZIAKI MIŁEGO WIECZORKU
Pewnie,że tak:tak::tak::tak: teraz to juz lepiej mieć wszystko gotowe, bo w 9 miesiącu to wiadomo, róznie może być.

JUSTA2008 możesz spróbować tez jakiś argumentów medycznych, np. problemy ze wzrokiem, wys ciśnienie.:confused:

Medio - z tą wagą, to faktycznie tak jest, że niektóre kobiety poprostu tyją z powietrza, a inne opychają się i np. 7 kg w ciągu całej ciąży tyją, to chyba sprawa indywidualna...

justa - witam serdecznie, niestety nie mam pojęcia jak tu jest z cc...

asinka - no cóż, szkoda, że położna się zaparłą, ale ja ci powiem dlaczego - oni tu niechętnie mówią płeć ponieważ do 24 tc jest możliwość aborcji "na życzenie" i boją się, że powiedzą, kobieta stwierdzi, że nie chce tej płci i usunie, a jeszcze nie daj Boże się pomylą... dla mnie to rzeźnia i niecierpię ich podejścia, ja akurat dowiedziałam się na tym USG jaka jest płeć dziecka, ale też pan doktor nie chciał nam za bardzo wyjawiać i napisał w karcie "prawdopodobnie dziewczynka".

justa - na bank wcześnie, w 16 tyg trudno to stwierdzić i trzeba wprawnego oka, a tutaj to nawet nie będą sprawdzać pewnie, no chyba, że chodzisz prywatnie...

No co do płci, to ostatnio często słyszę o takich pomyłkach w Pl, hehehe. Dlatego ja zawsze opieram się na opinii kilku lekarzy niepoinformowanych. Teraz dwóch mi powiedziało, że dziewczynka, mam wszystko prawie różowe, hehehe, z wyjątkiem tych najmniejszych ciuszków, które są białe, jak będzie synuś to wymienię wyprawkę, hahaha.

olinda - ja uważam, że to dobre posunięcie, faceci są trochę nieświadomi naszego samopoczucia i upływu czasu, ja zaczynam jak tylko kupimy komodę, czyli w drugirj połowie października!!

U nas też dziś nudno i deszczowo, buuu, ale za to humorek mi się poprawił ździebko, hehehe.

MISIÓWKA-SUPER ŻE HUMOREK LEPSZY :tak::-D MASZ RACJE FACECI NIE MAJĄ POJĘCIA JAK MY SIĘ CZUJEMY, MÓJ NP JAK MIAŁAM NA POCZĄTKU ATAKI PŁACZU NIE MÓGŁ ZROZUMIEĆ ŻE PŁACZE BO MAM NA TO OCHOTE I WŁAŚCIWIE NIC POWAZNEGO SIĘ NIE STAŁO TERAZ SIĘ Z TEGO ŚMIEJEMY ALE CIĘZKO MI BYŁO MU WYTŁUMACZYC O CO CHODZI:szok::-D

JUTRO DZIEŃ WOLNY OD PRZEDSZKOLA :tak: WIĘC MAM NADZIEJĘ ŻE TROSZKĘ POŚPIE CHOĆ OSTATNIO OLA BUDZI SIĘ OKOŁO 7 :shocked2: MOŻE JUTRO DA MAMUSI TROSZKE POSPAĆ ZOBACZYMY:-)

KOLOROWYCH SNÓW MAMUSIE NO I PRZEDE WSZYSTKIM SPOKOJNEJ NOCKI:-)

reklama
Justa, z tego co wiem to CC na zyczenie w panstwowym szpitalu nie zrobia. Jak Ci bardzo zalezy to zapisz sie prywatnie. Ja mialam CC, w prywatnym szpitalu w Londynie (Great Portland Street), i chociaz nazwali to "na zyczenie" (elective CC) to nie mialam wyjscia bo bylam overdue i zaczela sie preeclampsia. Ale polecam- u mnie opieka byla super, jedzenie b dobre (do wyboru z menu), pokoje duze, wygodne z laznienkami, maz przecinal pepowine i grali nasza ulubiona muzyke podczas zabiegu, wiec wspomnienia swietne etc

Do góry