Medio - z tą wagą, to faktycznie tak jest, że niektóre kobiety poprostu tyją z powietrza, a inne opychają się i np. 7 kg w ciągu całej ciąży tyją, to chyba sprawa indywidualna...
justa - witam serdecznie, niestety nie mam pojęcia jak tu jest z cc...
asinka - no cóż, szkoda, że położna się zaparłą, ale ja ci powiem dlaczego - oni tu niechętnie mówią płeć ponieważ do 24 tc jest możliwość aborcji "na życzenie" i boją się, że powiedzą, kobieta stwierdzi, że nie chce tej płci i usunie, a jeszcze nie daj Boże się pomylą... dla mnie to rzeźnia i niecierpię ich podejścia, ja akurat dowiedziałam się na tym USG jaka jest płeć dziecka, ale też pan doktor nie chciał nam za bardzo wyjawiać i napisał w karcie "prawdopodobnie dziewczynka".
justa - na bank wcześnie, w 16 tyg trudno to stwierdzić i trzeba wprawnego oka, a tutaj to nawet nie będą sprawdzać pewnie, no chyba, że chodzisz prywatnie...
No co do płci, to ostatnio często słyszę o takich pomyłkach w Pl, hehehe. Dlatego ja zawsze opieram się na opinii kilku lekarzy niepoinformowanych. Teraz dwóch mi powiedziało, że dziewczynka, mam wszystko prawie różowe, hehehe, z wyjątkiem tych najmniejszych ciuszków, które są białe, jak będzie synuś to wymienię wyprawkę, hahaha.
olinda - ja uważam, że to dobre posunięcie, faceci są trochę nieświadomi naszego samopoczucia i upływu czasu, ja zaczynam jak tylko kupimy komodę, czyli w drugirj połowie października!!
U nas też dziś nudno i deszczowo, buuu, ale za to humorek mi się poprawił ździebko, hehehe.