reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Polaa- do 3 lat to mega przesada nie rozumien takich osob przeciez to juz duze dziecko jest i nie potrzebuje mamusi cyca, chyba ze mamusia dalej chce sie czuc potrzebna :dry:

reklama
joasia a napisała ci w blue book że masz ten cukier?może idź do gp na wszelki wypadek

tak,napisała zamiast clear jak zwykle +glucose tym razem. Nie wiem,na razie zrobie sobie diete jak przy cukrzycy ciążowej-nie zaszkodzi a za 2 tyg jak będe u niej to zobaczymy czy znów wyjdzie. Bo gp w sumie mi tu nic nie zrobi,może zbadać raz jeszcze ten mocz i jak znów wyjdzie cukier to też mi pewnie każą dietę zastosować. Czytałam wczoraj co nieco o cukrzycy ciążowej-odpowiednia dieta i nie ma tragedii :)

Hej Dziewczynki.
przepraszam, jeżeli w ostatnim czasie była o tym mowa, ale nie jestem w stanie nadrobić wątku.
Jaki proszek do prania polecacie dla niemowlaków?
W Pl prałam w loveli ale tu raczej nie dostanę.
Dziękuję za odpowiedzi ;-)

Joasia dobrze ze maly sie odwrocil,a co do cukru to pewnie-lepiej zastosowac diete i zobaczyc co bedzie dalej

Karmienie piersia 3 lata to przesada-moja kuzynka tez tak dlugo karmila ale ja bym w zyciu nie chciala.Ja karmilam Olivie 15 miesiecy(zamierzalam rok) ale po roku nie wiedzialam jak ja odzwyczaic(juz wtedy pila tylko przed spaniem)i pytalam sie dziewczyn na forum o porady ale nie dzialalo nic wiec ktoregos dnia poprostu powiedzialam dosc i poprostu jej nie dalam.Bylo wycie przez pol godziny bez przerwy i bylo mi jej szkoda ale powiedzialam sobie ze musze byc twarda-problem mialam taki ze ona zadnego innego mleka wogole nie chciala pic ale i tak jej probowalam dawac.Po 3 dniach wycia przed spaniem (i w nocy jesli sie przebudzila)zdala sobie sprawe ze nie dostanie i placz sie skonczyl,szla grzecznie spac a ze dalej nie chciala pic mleka krowiego to dawalam jej milkshake truskawkowego bo to lubila,pozniej mieszalam pol na pol z mlekiem krowim,z czasem kupowalam nesquika truskawkowego i dawalam jej do mleka az w koncu zaczela pic samo mleko:-) Teraz szczerze zeby nie miec takich problemow bede chyba od czasu do czasu dawac malemu butelke z modyfikowanym zeby sie nauczyl pic z butelki i zeby nie miec problemu jak z Olivia przy odstawianiu od piersi.

Polaa
widzisz,kazda osoba ma inne podejscie do karmienia.Twoja znajoma 3 lata i dla niej to normalne,a ja jak bylam w ciazy z Olivia i powiedzialam moim szwagierkom dwom ze bede karmic piersia rok to sie zszokowaly i powiedzialy ze przesadzam i wystarczy mi jak ja bede karmic 6 miesiecy i ze one tak robily bo po 6 miesiacach juz nie ma sensu.Powiedzialam im ze to moja sprawa i zrobie jak ja chce a nie one.
Kiedys ogladalam w wiadomosciach jak kobieta w uk karmi 7 latke piersia i powiedziala ze to jej corka zdecyduje kiedy przestac:szok:

A wyobrazcie sobie ze na ktoryms watku jedna dziewczyna pisala kiedys ze jej znajoma angielka mleko modyfikowane rozrabia dziecku z ciepla woda prosto z kranu i jej zdaniem to normalne i nie widzi w tym nic dziwnego:szok:

Mysza ja tez piore w Fairy

reklama
Ja Kubie tez prałam w Fairy i teraz Małemu też kupiłam ten proszek:tak:
Kubie piorę juz w tym co nasze rzeczy (persil lub inny).

Do góry