reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

No i będziemy mieli drugiego synka
yes2.gif

Intuicja mnie nie zawiodła bo od początku czułam, że to będzie chłopczyk
biggrin.gif

reklama
Gratuluje chłopczyka :)

U nas wsio ok, Za 3 tyg mam się zgłosić na zastrzyk z anti-d bo mam grupę krwi rh- więc konflikt serologiczny grozi. Posłuchałam sreduszka,zmierzyła mi ciśnienie,pomacała po brzuchu i po wizycie ;-)

Hej dziewczyny

Polaa gratuluje synka:-)

Ja wczoraj sie wscieklam bo moja wizyta na usg z wejciem i wyjsciem trwala jakies 5 minut.Gosciu pomierzyl tylko te narzady ktorych babka ostatnio nie mogla.Zdjecie mi dal tylko 1 za darmo bo niby nie dalo by sie zrobic ladnego(tylko ze kilka razy bylo widac maluszka fajnie i wyraznie)i to zdjecie moge do smieci wyrzucic bo nic na nim nie widac.Do tego powiedzialam zeby sprawdzil plec a on ze nie da rady bo pepowina jest miedzy nogami i nie widzi.Pytam sie go o wage i dlugosc dziecka a on do mnie ze wszystko jest z dzieckiem ok i rozwija sie prawidlowo:wściekła/y: Ja wiem ze wszystko ok ale chcialam wiedziec z ciekawosci.Od samego poczatku USG widac bylo ze bardzo mu sie spieszy z jakiegos powoduwyszlam taka wsciekla ze szkoda slow.Teraz dopoki nie urodze to nie wiem jaka plec bo niby ostatnio powiedziala ze wyglada na chlopaka ale tez tak szybko sprawdzila-na odwal sie ze widac bylo ze nie jest pewna a ja nie mam przeczuc ze to chlopak wiec zadnych ciuszkow przed porodem nie kupie.Musze sie zapytac siostry ile u nich w Finlandii prywatnie usg kosztuje bo moze taniej jak tutaj to bym zrobila bo lece za miesiac na kilka dni a naprawde chciala bym znac plecchoc jest mi obojetne czy babka czy chlop.
Poza tym odrazu po usg poszlam tam gdzie mnie ostatnio karetka zawiezli i powiedzialam ze jeszcze mi nie przeszlo-jedynie krwawienie wczoraj rano ustalo i znow wszystko sprawdzili,kazali skonczyc antybiotyk,krwawieniem sie nie przejmowac jesli znow zacznie sie tak samo lekkie-niby takie lekkie nawet cala ciaze to normalka.Mam sie zglosic tylko jesli bym zaczela krwawic mocniej lub miala bole brzucha.Poza tym kazala za tydzien isc dolekarza zmienic cisnienie i jak bede miala podwyzszone to mam odrazu wrocic do szpitala bo wtedy jak karetka mnie wziela mialam 143/90 pozniej 136/90 i wczoraj mialam ok 145/73 i pozniej 136/73 i raz u poloznej mialam 140/70 ale w sumie nie dziwne ze mialam podwyzszone w karetce jaksie denerwowalam a wczoraj mnie ten palant wkurzyl.Mam nadzieje ze nie bede miec wiecej podwyzszonego bo wiem ze to niebezpieczne,musze sie przestac stresowac czymkolwiek.

Joasia,Karis na kiedy dokladnie macie terminy??

polaa gratuluję synka:-)
joasia czyli ok i dobrze:-)
kamilalopez och to baran:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kochana będzie dobrze tylko pilnuj tego ciśnienia a masz możliwość mierzenia w domu?Po prostu jak by coś było nie tak to nawet wyolbrzym objawy to cię sprawdzą dokładnie w szpitalu ja bym tak zrobiła jak oni z tobą to ty nie bądź lepsza.....
z om mam na 23 maj z usg na 20 maj

Karis jak bede czuc ze cos nie tak to napewno tak zrobie,poki co to nie czuje zeby cos mialo byc nie tak.A czytalam tez w internecie ze czesto sie krwawi przy przeziebionym pecherzu-moja siostra tak miala w ciazy i po wyleczeniu przeszlo.Ja dzis skonczylam antybiotyk i zobacze za kilka dni jak juz wylecze to do konca bo narazie jeszcze mnie troszke trzyma. Cisnieniomierza niestety nie mam ale wslasnie sie rozgladne za jakims nie drogim:-)

Dziewczyny czytalyscie o tym,ze w 9 szkolach w Southampton wszczepili 13 letnim dziewczynkom implanty antykoncepcyjne bez wiedzy rodzicow?? Normalnie masakra co Ci ludzie wyprawiaja

wtam
ja dopiero co dowiedziałam sie ze jestem w ciąży i sie bardzo ciesze ale martwi mnie akt,ze nie mam pojecia co i jak.Kiedy powinnam zgłosic sie do lekarza itd...nie rodziłam wczesniej w UK.Napiszcze prosze co i jak?

reklama
wtam
ja dopiero co dowiedziałam sie ze jestem w ciąży i sie bardzo ciesze ale martwi mnie akt,ze nie mam pojecia co i jak.Kiedy powinnam zgłosic sie do lekarza itd...nie rodziłam wczesniej w UK.Napiszcze prosze co i jak?
witaj i gratuluję
w przychodni umawiasz się do położnej na 8 tydzień ciąży od wtedy zakładają ci kartę ciąży (niebieską książkę) druga opcja to możesz umówić się wcześniej z GP który i tak skieruje cię do położnej po prostu zapytaj u siebie w przychodni

Do góry