reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mnie dopadło po Świętach paskudne przeziębienie... ciekawe czy mi do soboty przejdzie...
Leczę się domowymi sposobami-w poprzedniej ciąży też tak musiałam, bo w aptece nie dostałam nic: ani kropli do nosa, ani syropu... A może jednak jest coś co możemy brać w ciąży?

reklama
hania ja wprawdzie nie w ciazy ale karmie piersia i w aptece powiedzieli ze moge brac paracetamol i nic innego nie poleca, mam isc do lekarza. Do lekarza nie poszlam bo wizyty umaeiaja teraz na za 2 tygodnie ;)
Biore witamine C, paracetamol na noc, uzywam Breath Right na zapchany nos (to sa takie paseczki ktore rozszerzaja kanal w nosku i latwiej oddychac, nie zawieraja lekow, mi pomagaja) i Soothers Hallsa na gardlo (sprawdzilam skladniki i tez nie ma lekow). No i po 3 dniach jest duzo lepiej, nawet szybciej niz zwykle... moze dlatego ze bylam szczepiona na grype?

hania ja wprawdzie nie w ciazy ale karmie piersia i w aptece powiedzieli ze moge brac paracetamol i nic innego nie poleca, mam isc do lekarza. Do lekarza nie poszlam bo wizyty umaeiaja teraz na za 2 tygodnie ;)
Biore witamine C, paracetamol na noc, uzywam Breath Right na zapchany nos (to sa takie paseczki ktore rozszerzaja kanal w nosku i latwiej oddychac, nie zawieraja lekow, mi pomagaja) i Soothers Hallsa na gardlo (sprawdzilam skladniki i tez nie ma lekow). No i po 3 dniach jest duzo lepiej, nawet szybciej niz zwykle... moze dlatego ze bylam szczepiona na grype?

Zaczęłam właśnie drugi trymestr i wczoraj wzięłam paracetamol, bo wcześniej się bałam...
Na szczęście już mi przechodzi, katar mniejszy, tylko mam bardzo podrażnioną skórę pod nosem i usta...

Widzę, że też klikasz ze Szkocji :-) A skąd dokładnie? Bo ja ze stolycy, czyli z Edi ;-)

Ja mieszkam w Dunfermline, jakies pol godziny jazdy od Ediego :) Mam nadzieje ze czujesz sie lepiej :)
Paracetamol mozna na pewno brac w kazdym okresie ciazy, tylko ibuprofemu nie mozna po 19 tyg bo moze zle wplynac na serduszko (ja tam wolalam w ogole nie brac).

Ja mieszkam w Dunfermline, jakies pol godziny jazdy od Ediego :) Mam nadzieje ze czujesz sie lepiej :)
Paracetamol mozna na pewno brac w kazdym okresie ciazy, tylko ibuprofemu nie mozna po 19 tyg bo moze zle wplynac na serduszko (ja tam wolalam w ogole nie brac).

Znam troszkę Dunfermilne-jeździliśmy tam do Primarka :-D A teraz mamy swojego i pewnie nie będzie okazji już się tam wybrać... piękne macie opactwo i ten park :-)

Ibuprofenu też wolę nie brać, ale gdzieś wyczytałam że Paracetamolu też się nie powinno brać na początku ciąży. Teraz już mi odpukać trochę lepiej. Jednak nie ma to jak mleko z czosnkiem, herbata z sokiem malinowym i syrop z cebuli ;-)

Witam się po świętach:-)
bajeczka
mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze i ściskasz już maleństwo
ja jutro biegnę na scan połówkowy trzymajcie kciuki no i mam nadzieje że w końcu dowiem się kto jest tym lokatorem;-)
uuff jak dobrze że już po świętach bo ile można było jeść:-D i leniuchować
pozdrawiam

reklama
Hej dziewczyny.

Zaniedbalam troche forum ale 3 dni przed swietami rodzinka z Polski przyleciala i szalelismy na zakupach.W wigilie chrzcilam Olivke i w sumie dopiero w 1 dzien swiat mialam chwile zeby usiasc ale tak mnie te swieta wymeczyly ze nie mialam sily nawet przy laptopie za duzo siedziec i nie chcialo mi sie klikac.

Karis,Joasia
jak po scanach? kogo nosicie w brzuchach?? Ja mam scan 18 stycznia i w sumie bedzie to 19 tygodni bo przesuneli mi termin na 16 czerwca.

Bajeczka odezwij sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry