reklama
Mysza1984
lalllalalala ;-)
95f + test - cokolwiek to oznacza...
Wiesz ja rozumiem, że oni nie chcą leczyć nikogo za darmo... Tylko myślałam, że może jak M pracuje może mnie wciągnąć na ubezpieczenie. Dobrze, że te wizyty nie są tak często, następną mam 10 lutego, ale ciekawe ile by mi za poród policzyli Chyba urodzę w domu :-)
Wiesz ja rozumiem, że oni nie chcą leczyć nikogo za darmo... Tylko myślałam, że może jak M pracuje może mnie wciągnąć na ubezpieczenie. Dobrze, że te wizyty nie są tak często, następną mam 10 lutego, ale ciekawe ile by mi za poród policzyli Chyba urodzę w domu :-)
Oj, nie wiem czy poród w domu nie byłby droższy ;-)
Poczytaj w necie jak to jest jak jesteś w ciąży, a nie pracujesz. Pewnie nie masz NIN (National Insurance Number)?
Myślałam, że tutaj opieka nad ciężarną zawsze jest darmowa, ale może się mylę...
Poczytaj w necie jak to jest jak jesteś w ciąży, a nie pracujesz. Pewnie nie masz NIN (National Insurance Number)?
Myślałam, że tutaj opieka nad ciężarną zawsze jest darmowa, ale może się mylę...
Ja jestem w Anglii od ok 3 lat tutaj nie pracuje, w Polsce jestem na wychowawczym, mąż oczywiście pracuje,Oj, nie wiem czy poród w domu nie byłby droższy ;-)
jak tylko tu zamieszkałam zapisałam się w przychodni wystarczyło pokazać counsil tax (widnieje na tym rachunku tutaj to podstawa), i do tej pory nie płacę ani grosza
Hej
Mysza ja nie pracowalam ani w pierwszej ciąży ani teraz i wszystko mam za darmo całą opiekę łącznie z lekami w apteceOczywiście mąż pracuje wiec troche sie dziwie, ze Ci wystawili rachunek
bajeczka powodzenia tez myslalam, ze jak dzisiaj wejde na ten watek to bede juz Ci gratulować, potwierdzam chlopy leniwe
Chociaz moja mama brata urodzila przed terminem a mnie i siostre po terminie, mnie przenosila dwa tygodnie
Mysza ja nie pracowalam ani w pierwszej ciąży ani teraz i wszystko mam za darmo całą opiekę łącznie z lekami w apteceOczywiście mąż pracuje wiec troche sie dziwie, ze Ci wystawili rachunek
bajeczka powodzenia tez myslalam, ze jak dzisiaj wejde na ten watek to bede juz Ci gratulować, potwierdzam chlopy leniwe
Chociaz moja mama brata urodzila przed terminem a mnie i siostre po terminie, mnie przenosila dwa tygodnie
Mysza1984
lalllalalala ;-)
polaa - ehhh to ja już nie wiem Mąż też pracuje... Będę musiała gdzieś przedzwonić i się dowiedzieć u źródła... Może faktycznie chodzi o to, że przebywam tu poniżej roku...
Mysza ja w pierwszą ciążę zaszłam jak byłam w UK dopiero 5 miesiecy, pierwsza wizyta miala miejsce jak minelo 8 msc jak tu zamieszkalam wiec to na pewno nie ma wplywu, skoro maż pracuje to Cie ubezpiecza, dziwne to, dowiedz się bo tutaj naprawde wszystko jest za darmo;-):-) teraz to masz tez lekarstwa za darmo itp.
Dziewczyny!!!
Wesołych Świąt!
Dziewczyny!!!
Wesołych Świąt!
Niech tegoroczne Święta przyniosą Wam wiele radości, uśmiechu, miłości najbliższych. Niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia
mysza a może powinnaś wyrobić sobie NIN-pewna nie jestem ale wydaje mi się,że to on jest podstawa ubezpieczenia, ewentualnie pójść do Job Centre i się zarejestrowac jako bezrobotna-tam też powinnas uzyskac niezbędne info co i jak w Twojej sytuacji.
Wesołych Świąt!
Wesołych Świąt!
reklama
Podziel się: