reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciepły kącik naszych pociech :)

u mnie przez poltora mc dzidzia bedzie spala z nami w sypialni, i w sumie to rozlozymy tylko lozeczko i tyle. pozniej w lipcu czeka nas przeprowadzka i tam w pokoiku dzieciecym wyzyje sie artystycznie :tak::-D narazie planuje pokoj w muminki lub kubusia puchatka, ale zobaczymy jak to bedzie. moze jak urodzi sie dziewczynka to bardziej podpasuje mi pokoj wrozkowy :-)

reklama
No my także mieliśmy w planach remon, nawet całego mieszkania ale ostanio spędziłam tydzień u rodziców, żeby zmienić nieco otoczenie i już wiem że remont to melodia przyszłości. Ciezko wytrzymać z wielkim brzuchem na nieswoim łóżku;) a gipsowanie i malowanie mogłoby zaszkodzić maleństwu, nawet w brzuszku. Więc...remont poczeka. Teraz tylko ustawimy łóżeczko i małą komodę na ubranka dla niuni. Zresztą przez pierwsze pare miesięcy nie będzie jej nic więcej potrzebne oprócz nas dwojga :)

u nas tez nawet przez roczek bedzie z nami w sypialni, bo drugi pokoik mam przeznaczony na swoj mini salon kosmetyczny, z ktorego nie moge zrezygnowac, ale z czasem chce postawic scianke dzialowa albo tlyko parawanik i zrobic malemu kacik z polowy pokoiku,a ze jest dosyc spory to da rade :-D a za rok-dwa chce otowrzyc wlasna dzialalnosc, wiec jak sie przeniose do lokalu to maly bedzie mial wtedy swoje mini krolestwo

A ja dalej przed przeprowadzką... Coraz bliżej do tachania kartonów... oczywiście ja będę tylko palcem pokazywać. Dziś zapakowałam kolejne wory z ciuchami - i tak ich nie nosze, została mi tylko mała szafeczka z ciążówkami i bielizną. Zmachałam sie przy tym trochę. Nasz bobas będzie spał z nami w nowej sypialni. Dla niego pokoik miał powstać dopiero za pół roku jakbyśmy kase nazbierali (dalej stałby w stanie, że tak powiem deweloperskim), ale przyszły dziadziuś zrobił nam prezent i postawił nam farbę i panele do pokoiku więc akcja remontowa ruszyła. ściany już pomalowane kolor słoneczny i koniczynka, a panele się położą pewnie w ciągu tygodnia. Mimo, że Tymek i tak od razu w nim nie zamieszka to i tak już mi sie ten syf budowlany nie będzie nosił po chałupie, bo sam beton strasznie sie kurzy... W kuchni jeszcze mebli nie ma, moi mali majsterkowicze próbują coś wystrugac jak najmniejszym kosztem, więc w weekend będzie się działo, żeby w kwietniu móc już tyłeczek tam wtrynić...

Juppi w końcu przyjechały materiały na kuchnię, powstanie szafka zlewozmywakowa :) a potem jeszcze blat na kuchenkę indukcyjną i można grajdoły układać...

dziewczyny mam pytanko..
bo widziałyście pokoik jaki mam dla dziewczynek..
znalzałam dla Vi super łózko!!
do tej pory spała na zwykłym
a chciałam żeby pasowało do pokoju..
powiedzcie mi czy jak kupię kolor"różowy miś" to będzie pasował nawet gdy ewentualnie zmienie kolor pokoju na pomarańczowy w przyszłości;-)
Łóżko Junior + BABY BOO 180x90cm materac Gratis!!! (1518905183) - Aukcje internetowe Allegro
jak zamówię łózeczko
to dokupię jeszcze komody do pokoju ale te chyba bęą białe bo nie chce dawac żadnych kolorów żeby nie było zbyt pstrokato...:-p

Mnie sie wydaje, ze bedzie pasowac, bo to taki delikatny pastelowy roz, a jak dasz posciel pomaranczowa i jakies dodatki to jasne, ze bedzie pasowac. Wogole to swietne lozeczko

kamcia bardzo fajne, dziewczyńskie łóżeczko, a różówy kolor pasuje do wielu innych. nawet do zielonego :)

to zamawiam to rózowe.. w sumie racja zawsze można znaleźć później pościel z takimi łączeniami kolorków że będzie pasowało :tak:
a innego łóżka i tak nie znalazłam..
super za niedługo pokój dziewczynek będzie w pełni gotowy:-)

reklama
Do góry