reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Jezeli jezdzisz po kafelkach to jest taka opcja ze sie slizag...ja jezdze po dwodze z odblokowanym i nic sie nie blokuje...papka byla juz w zestawie z wozkiem w takiej kieszonce na zamek wsadzona w tym koszu pod wozkiem...Kupilas nowy czy uzywany wozek?
Pamietaj aby od czasu do czasu wpsikac w niego w ruchome czesci jakis smar w sprayu to bedzie jezdzil jak po masle..
Odnosnie jeszcze tego kolka jak wsadzisz swoje slodkie obciazenie to mozliwe te przestanie sie slizgac.
Wstaw fotki

reklama
ja z wózkiem też mam nadal dylamat!!!! coraz bardzie skłaniam się na x-landera, bo ma w większości dobre opinie i może pożniej łatwiej byłoby sprzedać, tylko przeraża mnie że on taki kobylasty jest i zapakować go do samochodu, będzie kłopot...
wczoraj jeszcze czytałam o jakiś mniej znanych dla mnie bynajmniej markach...np. Roan 4runner...i już sama nie wiem, tym bardziej, że się pospieszyłam i kupiłam fotelik Graco, bo w pierwszej wersji mapalona byłam na Graco Symbio, dopoki nie zobaczylam go na zywo...szczegolnie spacerówki, moze i fajny z wygladu ale raczje mało funkcjonalny...spacerowka bardzo malutka mi się wydała, a foteliki Graco, mocowane są tylko do wózków Graco,więc się trochę wkopałam :eek:
a co do zakupow ciuszkowych to ja wczoraj byłam w Pepco bodziaki po 9,90, rampersy po 5,90 fajne ceny i kolorki, ale pewnie jaka cena taka jakość ;-)

Mailen widziałam te bodziaki w Pepco i żadna rewelacja, bawełna sztywna i cienka, a aplikacje jakieś drapiące także się nie skusiłam.

Dziewczyny, czy te podpaski poporodowe muszą być na prawdę takie olbrzymie??? Jak mi wczoraj Pani w aptece pokazała to myślałam, że się przewrócę. Czy nie wystarczą np. podpaski always te największe na noc??? Tamte są zabójcze.

Ostatnia edycja:
no niestety na poczatku muszą być zwlaszcz ana pierwsze 2 doby i tak je bedzies musiała co chwileczkę zmieniać. J mogłabym po prostu usiąść na kibelku i nie schodzic, bo tak sie ze mnie w szpitalu lalo.
Po kilku dniach moga być duże podpaski ale nie always tylko takie, które będą miały bawelniana powlokę

suse kupilismy uzywany, dlatego piore niektore czesci, jak zloze to wkleje foty. Sciagnelam wszystko z gondoli i sie zdziwilam, ze tam w srodku taka decha i gabka na brzegach przyklejona tasma klejaca;) tez tak masz?
Musze napisac do tych ludzi z pytaniem czy nie mieli pompki.
No i popsikamy W4 zeby lepiej dzialal. W domu jezdze po panelach i mi sie blokowalo kolo.

Jeszcze musze wyczaic jak ten kosz i torbe sie odpina zeby uprac..

annte ja uzywalam wlasnie tych duzych Always ze skrzydelkami, cienkich. Mialam Bella duza ubrana raz i wywalilam bo to wielkie jak pielucha i wystarczy troche krwi i zbija sie wata w jedna calosc i od razu trzeba zmieniac. Teraz tez kupuje tylko duze Always, takze polecam, wyprobujesz.

annete ja też jestem przerażona wielkością tych podpasek i jakoś sobie nie wyobrażam ich nosić.Ja podpasek już dobre parę lat nie używałam zawsze tampony albo cienkie wkładki( fakt ja miałam skąpe miesiączki i tylko 4 dniowe ) wolałam je co chwile zmieniać niż te okropne podpaski ja to do nich chyba jakiś uraz mam i obrzydzenie mnie bierze na sam widok podpaski.Ale niestety trzeba będzie się przełamać ale na pewno wybiorę takie najcieńsze i będę je zmieniać co chwile niż te straszne poporodowe, w ogóle jak z tym można chodzić między nogami to jakby pampersa się miało na samą myśl aż mi niedobrze.

Właśnie tak mi się wydaję, że te Bella są takie watowane i zbijające się. Przy miesiączce zawsze używałam always. Podejrzewam, że odchodów poporodowych nie ma co porównywać z okresem, ewentualnie kupię jakąś małą paczkę tych Bella, a spróbuję z alwaysami.

Nuta ja nie mam problemu z podpaskami, ale zawsze używałam cieniutkich, nie mam problemu z założeniem większej, ale bez przesady, one sięgają od szyji do karku po drugiej stronie.

Karolki, polożna mi powiedziała, że to bez różnicy czy masz cc czy sn, macica musi się oczyścić.
Moja koleżanka dostała okres po 1,5 roku od urodzenia.

Myślę, że zobaczę w szpitalu jak będzie.

Ostatnia edycja:
Annte ja tez mialam te ogromne na wszelki wypadek:tak:choc mi w 1 dobie nic nie kazali zakladac, jak mnie spionizowali lało sie po nogach:szok: ale ja mialam cc. Powiem szczerze ze u mnie zwykle podpaski by wystarczyly spokojnie, lecialo ze mnie moze ze 3-4 dni nie pamietam nawet bo bylo tego mało. Ale nie zapomne jak mnie zalało przy 1 miesiaczce, to był szok:eek:niespodziewanie i w mega ilosciach jak na okres (nie mozna sie zabezpieczyc bo nie wiadomo kiedy to nastapi:no:nic nie czułam, nie bolal mnie brzuch a tu prosze)i to na miescie wtedy bylo:-(kupowalam wszystkie ciuchy i byla wielka akcja:-D

Krwawienie nie jest takie straszne na poczatku, alwyas nawet dluzej wytrzymuja niz te Bella, bo Belle trzeba doslownie co chwile zmieniac bo sie zbija w gulke...okropmnosc.

Mam tak samo z podpaskami jak nuta, Always to jedyne ktore moglam zniesc, bo sa cienkie i naprawde chlonne przy tym.

reklama
Karolki ja po cc pierwsza miesiaczke taka sama mialam,mala miala 4 miesiace:tak: Po pierwszym porodzie sn dostalam miesiaczke prawie po roku a taka nie byla:no:
annet moze te bella nie wygladaja dobrze ale ja czulam sie w nich bezpiecznie tzn nie obawialam sie ze mi cos bokiem wyleci:no:Potem w domu juz uzywalam zwyklych podpasek,ale w szpitalu polecam te bella:tak:

Do góry