reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

wytrzyma nie wytrzyma ale zmieniac i tak trzeba co chwila. Musi być świeżo i czysto. nie ważne, ze z podpaski nie wycieka. Zrobicie dziewczyny jak chcecie ale juz kiedys tu badzo burzliwie rozmawialyśmy na ten temat. Musi być naturalna bawełna, nic sztucznego dla lepszego gojenia

reklama
No ja sie obawialam, ze z belli przecieknie bo wystarczy chwila, zbija sie wata i leci bokiem...niestety.
A Always tz oczywiscie czesto wymieniana ale nic bokiem nie leci.
No i always ciensze od belli, wiecej powietrza przepuszczaja wg mnie. No i mam nadzieje, ze rany nie bede miala.

nic mi nigdy nie przeciekło ani się nie zbilo. Moze dlatego, ze wymieniałam czesto

Dziewczyny gorąco polecam tą kurteczke
Kurtka Niemowlęca 5A2103 - Niemowlak 0 - 2 lat - Promocje - sklep internetowy 5.10.15.
Akurat zerknelam na strone po tym jak Wiolka wkleiła linka, jest za grosze teraz. Mój starszak ma taką i juz 2 rok w niej chodzi, jest mega lekka i bardzo ciepla. Po upraniu schnie w 2-3 h. Polecam dla majowych chlopakow na zime :tak:
Ja też znam tą stronę, tylko tak sie zastanawiam cały czas jaki rozmiar kurtki na zimę? Widziałam juz fajny kombinezon i nie kupiłam ze wzgledu na rozmiar własnie.

ja przed ciążą używałam głownie tamponów plus always, do szpitala kupię te poporodowe gdyż chcę żeby było tam przewiewnie ze względu na możliwą ranę...

Ollena pomimo tego że od pierwszej miesiączki używałam zawsze tylko always bo najbardziej mi odpowiadają i inne mi w ogóle nie podchodziły to uważam że jeśli krocze będzie nacięte to one zbytnio się nie nadają bo niestety to że są mega cienkie nie ma nic do tego czy są przewiewne w ich ta "ceratka" zdecydowanie nie jest zbyt bawełniana a wiadomo żeby rana się ładnie goiła to musi mieć powietrze. Ty przy pierwszym porodzie nie miałaś naciętego krocza z tego co pamiętam więc to też zupełnie inna sytuacja.

Ja zakupiłam narazie 2 opakowania Belli tych poporodowych , moje kolezanki je najwiecej chwalily . Jakos mysle mozna te pierwsze dni w nich przezyc . Nie wiem jak to bedzie u mnie z krwawieniem ale zawsze moge dokupic wiecej albo sie przerzucic juz na zwykle potem ;)

Ja też zdecydowanie bella albo jakies inne tutejsze bawełniane. Cerata którą maja always to nie jest najlepszy pomysł na ranę. A zmieniać i tak trzeba często. Mnie nic nie przeciekało. W szpitalu tu dostawałam te duże poporodowe,miałam też 2 paczki swoich kupionych z czego zużyłam tylko paczkę bo jak już wróciłam do domu to może tylko jeden dzień jeszcze wymagałam tych dużych a potem przeszłam już na zwykłe cienkie.

Ja się wreszcie zdecydowałam na wózek :) Po rozważaniu róznych opcji typu chusta,dostawka siedząca,dostawka stojąca,podwójne obok siebie,podwójne jeden za drugim w końcu stanęło na phil&teds. http://philandteds.com/products/push/vibe Ceny masakryczne i jak dla nas zaporowe dlatego postanowiliśmy kupić używany i już powoli zaczynam polowania na gumtree i na ebayu.

Martusiu tak, nie mialam naciecia. Teraz kupie Always a jak nie bedzie mi pasowac to wymysle co innego. W sumie mothercare tez ma jakies podklady, zobaczymy.

Joasia fajny ten wozek, widuje takie na codzien, podobaja mi sie. Nie ciezki?

reklama
Joasia fajny ten wozek, widuje takie na codzien, podobaja mi sie. Nie ciezki?
Tutaj też są bardzo popularne. Wiesz,że nie interesowałam się wagą wcześniej. Teraz sprawdziłam na ich stronie-12kg czyli bez szału ale jakoś chyba podobnie ważył Nataszkowy wózek. Mnie zależy przede wszystkim aby wózek był lekki w prowadzeniu,abym mogła z nim do sklepu wjechać w razie potrzeby i bardzo ważne aby po złożeniu mi do bagażnika wszedł a ten spełnia te warunki :) Tylko cena masakryczna bo nawet używane drogie,ale mam nadzieje,ze chociaż warte tej ceny. Okaże się w praktyce.

Do góry