reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Andav - a nie lepiej kombinezon kupić? W śpiworku dziecię z zasady musi leżeć nieruchomo, a to chyba juz nie nasze maluchy - mi spiworki do wózków kojarzą się z mniejszymi dziećmi, rodzonymi jesienią. Są kombinezony i zimowe i takie więcej jesienne, może to będzie lepsze?
Zdecydowanie lepiej w zimę jest w śpiworku niż pod kocem ,bo ze śpiworka dziecko się tak łatwo nie odkopie ,a jednocześnie nie trzeba go podwijać z każdej strony jak koc i w wózku dziecko ma więcej miejsca.
Ważna jest też szczelność takiego zimowego spacerowego opakowania :-D:-D:-D
Zawsze będzie cieplej w śpiworku ,bo pod pleckami jednak coś więcej niż samo wyścielenie wózka
Moje wszystkie dzieci w śpiworkach wychowane .:tak:
Klaudia jest z lipca a śpiworek był niezbędny w zimie i zdecydowanie wygodniejszy niż koc bo nie ucieka z wózka ,ponieważ jest przypięty.
Dla Kubusia miałam śpiworek z gondolki GRACO ,bo tak jak się wyjęło usztywniacze to właśnie robił się śpiworek.
Teraz mam jeszcze po Klaudii na misiu ,po Kubusiu ten Graco i z tej gondolki co ma Karolka też można zrobić śpiworek tylko jeszcze muszę zerknąć jak to się robi w tym modelu.:tak::-):-)
Mając tak małe dziecko pomimo śpiworka niezbędny jest kombinezon ,ponieważ dziecko mniej się rusza i bardziej marznie.
Pamiętam ,że Kuba w duże mrozy był w kombinezonie ,w śpiworku i pod naciągiem z wózka ,a jak spał to jakoś specjalnie gorąco mu nie było.:no::no:
Te śpiworki co wkleiła link np pieszczoszka mają górę wywijaną czyli są normalnie do pasa ,a jak dziecko śpi to się odwija ,chowa rączki i przykrywa dosłownie po szyję ;-):-):-)
Na tej fotce widać jak dziecko siedzi i jak daleko sięga śpiworek
SKLEP BLUEFOX.PL ZABAWKI - FISHER PRICE - CHICCO - DLA NIEMOWLĄT - WALLABOO - ŚPIWOREK DO WÓZKA OD 0-3 LAT - WALLABOO

reklama
Ceny spiworkow tych "od Pieszczoszki" nieco ulagodzily moj stosunek do nich... Wczesniejszy link od Kugeli chyba, ze 75 Euro kosztowal - no sorry, ale moj wozek tyle nie jest wart:)

Andav - nie wsadzalam mlodego w kombinezon specjalnie dla Ciebie - i tak musialam sprawdzic czy on w niego wlezie - od jakiegos czasu laże i szukam w lumpkach, bo ten wiedzialam, ze jest na 74 i myslalam, ze do zimy nie dociagnie. A tu mam jakies 5 cm zapasu na nogach i rekach, wiec moze da rade. Na razie wiec specjalnie nie kupuje, chyba, ze trafię. To kombinezon po siostrze, cale szczęście fioletowy a nie rozowy, ale ma rozowa aplikacje i musze kupic tylko jakiąś aplikacje w trupie czachy czy cos i mu ja zmienić;)

a ja kombinezonu cholerka dalej nie mam.. ten na 74 za wiele luzy nie miał na zime dla Laury.. wiec bede musiała kupować 80 albo 86:szok:

tez bym nie dała za śpiworek 75 euro .. no chyba,że pracowała bym tak jak kiedys w Holandii czy Irlandii wtedy cena 75 euro była dla mnie jak 75zł...
No ale nie oszkujmy się w PL nie ma tak kolorowo.. przynajmniej u mnie..

A w Biedronce są fajne naklejki na ściane. Jak któraś jeszcze nie ma :-p 8zł za komplet. U nas nad przewijakiem zamieszkały małpy piraci, arr arr arr ;-) Wiecie o ile łatwiej mi się małego przebiera jak się na te małpy zagapi? :laugh2:

reklama
Mo.że przejdę się do biedronki choć pokój udekorowany a czy Myszki Miki i Minnie są jak tak to już lecę .Amelia to famka Mikiego:-):tak::-D.Pieszczoszka wybierz się do jakiegoś lumpka z małą bo te rozmiary to sa przeróżne i kupisz np 68 i może być ciut za duży ,a kupisz 80 i może być na styk .Lepiej zmierzyć

Do góry