reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Pieszczoszka - jeśli się nie uda z jakiś powodów karmić (życzę żeby się udało - jeśli chcesz!), to dają swoje mleko - u nas było to bebiko ha 1 - dla noworodka hipoalergiczne, kiedy dziecko jest głodne dzwonisz do pielęgniarek, prosisz o mleko i przynoszą. my po powrocie do domu kupiliśmy takie samo (mimo 2 tygodni prób karmienia Barti musiał coś jeść), ale miał skazę białkową i trzeba było jechać do pediatry, a ona już ustaliła mleko dla syna - bebilon pepti 1.
teraz nie ma sensu kupować - nie wiesz jakie dają w szpitalu, w którym rodzisz i może się uda karmić?

reklama
A my dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak i fotelik samochodowy :)
Tak się chciałam pochwalić :)

Pieszczoszka na szkole rodzenia mowili zeby w razie czego kupic najzyklejsze mleko ktore dostepne jest w sklepie czyli jakies bebiko,gerber, bebilon a dopiero jezeli wychodzi jakies uczulenie albo cos to do pediatry sie zgłosic i wtedy przepisze jakies bardziej specjalistyczne mleko. Trzymam kciuki zeby jednak ten pokarm był :-D

Ja jestem za Bebilonem, podobno najlepsze.
Warto kupic przed porodem bo zazwyczaj pokarm nie od razu sie pojawia i znam niejednych do po nocach jezdzili i szukali mleka bo dziecko z glodu sie darlo w nieboglosy ;-)

Ollena - niby racja i może się tak zdarzyć, ale..
1. w każdym mieście przynajmniej jedna apteka jest całodobowa (ew, tesco)
2. istnieje ryzyko, że kiedy dasz dziecku butelkę (ze smoczkiem, z którego leci mleczko szybciej niż z cyca), to piersi już nie będzie chciało.
mój syn jest tego dowodem, pił z butli, a pierś wypluwał i darł się jak szalony. w końcu dawaliśmy butlę, bo nie może być dziecko głodne i tak się zagłębialiśmy w problem.

ja chyba bede musiala jakies dresy kupić bo nie wobrazam sobie mnie w jeansach lub spódnicy ;/
ewentualnie jakies dlugie tuniki mi zostana... oj ciezko to lato widze... jeszcze rozstępy wiec nad wode tez nie pojade...
Ja też mam zamiar kupić sobie jakieś dresy, na początku na pewno będzie duzo "gimnastyki" z maluchem, a w dresach będzie najwygodniej. Pewnie pojadę do Decathlonu i kupię dres dla siebie i męża, bo przez te remonty nasze stare się poniszczyły;-)

Paulinka,, śliczne zakupy :tak:

Yolanta my też myśleliśmy nad takim wózeczkiem ale okazało się że szwagierka sprzedaje maxi cosi po swojej córce i staliśmy sie już szczęsliwymi posiadaczmi pojazdu dla naszej dzidzi jak narazie oczywiście w wózku mieszka kot (przynajmniej zwolnił łożeczko)
Gratuluję zakupu wózka, uśmiałam się z tego kota - od razu pomyślałam o łóżeczku i jak doczytałam post do końca to zaczęłam się śmiać:tak:

Znalazłam kabel od aparatu więc wklejam zdjęcie łóżeczka Hanulki.Na razie stoi w domu moich rodziców w moim panieńskim pokoju.
No i mała rzecz którą tatuś sam Hani kupił.
Ekstra ten trójkąt ostrzegawczy:tak:Tata się spisał

A my dzisiaj kupiliśmy łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak i fotelik samochodowy :)
Tak się chciałam pochwalić :)
Agushka gratulacje;-)

reklama
Na prośbę pieszczoszki - fotka :)
Ps -na wózek czekamy jeszcze ok tygodnia, a łóżeczko nie złożone stoi za materacykiem, bo po świętach jeszcze będzie malowanie pokoiku Dzidziusia i urządzanie i wtedy łóżeczko zostanie ustawione :)
wyprawka.jpg

Do góry