reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No właśnie koszulkę męża to do porodu mogę co najwyżej (chociaż położna o koszulce do porodu nic nie mówiła, pewnie dają). Koszule trzeba mieć później i to jeszcze rozpinane, żeby do karmienia były. A tu dziś 10zł za kilogram, to nie przepłaciłam. Będę w piątki zaglądać to akurat może do maja znajdę jeszcze 2 jakieś w miarę fajne :-)

reklama
Po spakowaniu calej torby,stwierdzilam ze mam tylko jedna koszule nierozpinana,a wiekszosc to dlugie podkoszulki "rozciagane" bez rekawkow i lekkie legginso-podobne.Spakowana jestem calkowicie,lacznie z butelkami i smoczkami ;-)

no ja to wiem. ale po prostu nie ktore pewnie z was biorą coś co nie jest na liście a uwazaja ,ze sie przyda dlatego chciala bym podpatrzeć jak co;-) Bo np żel do higieny intymnej wezmę a na liscie go nie mam he

no ja to wiem. ale po prostu nie ktore pewnie z was biorą coś co nie jest na liście a uwazaja ,ze sie przyda dlatego chciala bym podpatrzeć jak co;-) Bo np żel do higieny intymnej wezmę a na liscie go nie mam he
bo oni to ogolnie wpisuja jako kosmetyki;-) kochana ja mam nawet zeby zabrac suszarke :-) hehe wiec widzisz jak to jest .

jak chcesz wysle ci na pw liste moja ze szpitala bo nie chce tu zasmiecac forum niepotrzebnie bo faktycznie kazda wezmie to co dany szpital wymaga :tak:

Ostatnia edycja:
No to proszę :) Co prawda jeszcze nie spakowane ale taka mam listę:
Dla mamy:
2 koszule nocne do karmienia
skarpetki ciepłe (stopy marzną)
szlafrok (najlepiej cienki bo na oddziale ciepło)
ciemny ręcznik
ręczniki papierowe
podkłady poporodowe 2 paczki (np. bella mamaa)
majtki jednorazowe- siateczkowe
stanik do karmienia
wkładki laktacyjne
mała woda niegazowana z dzióbkiem
zegarek (do mierzenia skurczy)
kosmetyki i przybory toaletowe
kapcie
klapki pod prysznic
kubek i sztućce
ubranie na wyjście ze szpitala
telefon + ładowarka
aparat fotograficzny

Dla dziecka:
3-4 śpiochy lub pajacyki
3-4 body
3-4 kaftaniki
rękawiczki niedrapki
skarpetki 3-4 pary
cienka czapeczka
becik lub rożek
2 pieluszki tetrowe
mokre chusteczki
sudocrem lub inny wedle uznania

Dokumenty:
dowód osobisty
karta ciąży
wyniki badań laboratoryjnych
dowód ubezpieczenia
skierowanie do szpitala

Tą listę dostałam od siostry, która rodziła w tym szpitalu który ja wybrałam. Właściwie to z tego co wiem to na razie nic się tam nie zmieniło.

I jeszcze suchy prowiant jakby się po kolacji rodziło to żeby dotrwać jakoś do śniadania :)

natalka jak masz inna liste mozesz wysłać.

mam pytanie bo wszedzie pisza ,ze trzeba zabrac ta wode z dziubkiem. koniecznie ma byc niegazowana zwykła? czy moze byc np taka zywiec zdrój smakowa ???

Ma być z dzióbkiem bo łatwiej pić. A co do wód smakowych to mają w cholerę cukru i po nich dalej chce się pić. Więc lepiej czysta woda i koniecznie niegazowana.

reklama
Do góry