reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

to nie chodzi o to, ze przeszkadza tylko ze jest niezdrowe, dla jego układu nerwowego.
Potem się będziesz dziwila czemu jest nerwowy/płaczliwy/agresywny/ czy ma problemy z nauką czy kontatami z rówieśnikami albo jesczez milion innych rzeczy ale spoko skoro tobie to nie przeszkadza tylko pamietaj ze to zawsze ma swoje konsekwecje. W sumie teraz tyle dzieci jest wychowywanych w CH ze na pewno ze swoimi problemami nie bedzie jedyny w grupie, moze nawet za pare lat to sie stanie norma rozwojowa
Spanie w innym pokoju czy pozostanie z babcią nie zrobi dziecku krzywdy.
Przyzwyczać do ruchu to mozna w parku a ciuchy kupic raz na miesiac czy dwa a nie co tydzien az tak szybko chyba nie wyrastasz?

a ja jestem szczesliwa kiedy moje dzieci sa szczesliwe a zamiast do CH zabieram je na teatrzyki, festyny dla dzieci, do lasu, na wyciecki itp

edit: jak dziecko robi awantury w markecie to jest to dobry znak, bo jego mózg nie jest w stanie przetworzyc ilosci szkodliwych bodźców przez co sie broni. To duzo lepszy objaw niz zobojetnienie na te bodźce. Tyle, ze na pewno milej jest miec dziecko ze zbojetnialym układem nerwowym.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja osobiscie uwazam ze wszystko z umiarem mozna:tak:moj jezdził do duzych sklepow bo nie mialam go z kim zostawic, czasem sie wymienialismy i jedno z nim zostawało a drugie jechało:tak:
Dzisiejszy zakup dla Juliana:
Broel HIT !!! Czapka wiosenna Miłosz 39, 41, 43 Fabryka Skarbów Najlepszy Internetowy Sklep dla Dzieci
Mamy czerwona (daszek tez jest czerwony:tak:)i cena niestety nie taka:no::angry: 35,50 zaplacilam... ale jest super, bardzo lubie ta firme, coz ceny maja takie sobie:baffled:a czapunia roz 39 wiec wystarczy na gora miesiac.

Dziś kupiłam dwie wiązane czapeczki bawełniane i dwie pieluchy flanelowe. Także zostały tylko skarpetki, szczotka do butelek, nozyczki do paznokci.
No i oczywiście pozostaję ja do obkupienia :p ale ja to już na koniec :p

No i mam pytanko... Jakie nozyczki będą w miarę przyzwoite??

My obcinamy obcinaczem prawie od poczytku bo przez pewien czas mialam nozyczki ale przez to ze obcinalam pazurki na okraglo szczegolnie u nozek to wrastaly.Kupilam obcinacz dla niemowlakow firmy Canpol Babies chyba w rossmanie i jest super.Zreszta dzieci sie kreca i trodniej chyba nozyczkami przynajmnie dl mnie.

Ja też mam obcinacz.
Co do zakupów z dzieckiem, pewnie się takie zdarzą nie raz, ale wiem jak niektórzy znoszą zakupy np. mój mąż 5 minut po wejściu do sklepu zaczyna jęczeć i pytać, czy już możemy do domu iść:baffled::baffled: Może dla dziecka będą równie męczące, wtedy panowie niech siedzą w domu a mama będzie mieć "wychodne";-)

Jak narazie moje dziecko nie ma zadnych problemow ze soba,ani nie jest agresywny ani nie ma innych dziwnych objawow moze dlatego ze nie izoluje go od niczego i od poczatku jest przyzwyczajony do wszystkiego. a z niemowlakiem raczej na teatrzyk nie pojdziesz...

paznokcie od poczatku oncinalam nozyczkami do paznokci takimi jak sobie.

noiyczki-cpiki-pilniczek-canpol-babies-6424.jpg mam taki zestaw...nic poza obcinaczem mi sie nie przydalo

reklama
Do góry