reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

J&J uczulilo i mnie:baffled: Ale to wszystko zalezy od dziecka.

Kobietki,a teraz pytanko,te ktore kupowaly wielorazowe pieluszki (wiem,ze to As jest ekspertem)...mozecie polecic mi jakiegos sprzedawce na allegro?Bo u nas najtansze sa za 12e sztuka:baffled:...chyba,ze dziewczyny w Anglii lub gdziekolwiek indziej na swiecie znaja jakas stronke,gdzie mozna zakupic i dostac do IT.
Aha...ja dzis powinnam w koncu dostac zamowionego na hiszpanskim amazon konika morskiego,ale jakos cisza-sza,a tak to juz zawsze kurier byl...Mam tylko nadzieje,ze nie zadzwoni za chwile,bo V spi!

reklama
Ja slyszalam ze j&j uczulaja to jedno a drugie jak juz zaczniesz je uzywac to musisz caly czas bo tak przyzwyczjaja skore :tak:Ja tylko uzywalam szampony j&j ale jak Seba byl maly i jak Misia byla mala:tak:
Ja na poczatku nie zamierzam korzystac z mokrych husteczek,chyba ze w ostatecznosci:tak:na poczatku bede myla pupe pod kranem lub bede kupowac takie platki Dzidzius bodajze i moczyc je w wodzie:tak:Cleanic Dzidziuś Płatki kosmetyczne 60 szt. (2167169981) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a mi się wydaje, że troszkę przesady jest w opinii j&j - oczywiście Wam wierzę, ale np Bartiś miał "wysypkę" (jakoś tydzień po porodzie), położna, która nas odwiedziła stwierdziła, że to na pewno j&j, bo uczulają, więc my w panikę i wymiana wszystkich kosmetyków, okazało się, że to były potówki w ogóle nie związane z j&j tylko z przegrzaniem. j&j używamy do dziś, czasem trafi się inny płyn czy szampon, ale jak ktoś kupi w "prezencie". nie widzę żeby skóra Bartiego się przyzwyczaiła tylko do j&j, ale to skóra mojego dziecka - każde jest inne, więc pewnie inne kosmetyki będą dobre. niestety na dziecku trzeba eksperymentować żeby wiedzieć, co może, a czego nie. nie ma co panikować i zaczynać od np kremów dla alergików, bo dopiero do takich się dziecko przyzwyczai i inne będą uczulać. piszecie o nivea - są na prawdę świetne, większość kosmetyków moich i męża jest tej firmy, Bartiemu też się trafiają.

Te płatki wychodzą chyba taniej niż chusteczki nawilżane... ja się jeszcze nie zastanawiałam nad chusteczkami, czy ewentualnie zamiennikami. Takie nawilżane chusteczki przydają się chyba poza domem?

Kilolek u mnie w mieście to samo a może i gorzej, bo jeden sklep i wózki albo używane albo nowe ale tylko coneco.
My dużo czytaliśmy opinii za nim zdecydowaliśmy się na konkretny wózek, tyle że mieliśmy możliwość pojechać do hurtowni i obejrzeć i tam zupełnie zmieniliśmy zdanie i wybraliśmy coś zupełnie innego.
Dobrze by było gdybyś miała możliwość pojechania i podotykania, a jeśli nie to kieruj się opiniami dziewczyn i rankingów. Chociaż one nie są do końca wiarygodne. My swego czasu napaliliśmy się na ecoline i już mieliśmy kupić, w rankingu bradzo wysoko, ale jak poczytałam opinie użytkowników to masakra.
Ciężki temat - wybór wózka.
no własnie pocytalam opinnni i ten nie ma negatywów żadnych, a kóraś z Was widziała go w sklepie (przepraszam, nie pamiętam kto) i pisąła, ze chetnie sama by go kupiłła

Kikolek ja akurat widziałam ten wózek na żywo i świetny jest. Gdyby nie fakt, że mieszkam na wsi i że ma się urodzić chłopiec to też bym go kupiła:) Aż Ci zazdroszczę...:)

Właśnie kupiłam łóżeczko:) Ale mam radochę!! Znalazłam aukcję gdzie jest trochę tańsze, bo wydać na łóżeczko 400 zł też było mi trochę szkoda. A tak za niecałe 350 jest już moje:-D
Drewex Łóżeczko Laura Mocca op bok + materac GP (2170324964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ni i leżaczek dzisiaj przyszedł. Fajny jest. Jak mąż wróci z pracy to go złóży i wrzucę wam fotkę:) Dobry dzień mam chyba:)

A i zapomniałabym o kosmetykach. Ja na razie mam płyn do kąpieli z szamponem, oliwkę, a muszę kupić jeszcze puder, krem do buźki i linomag. Dprócz linomagu oczywiście wszystko z Nivea. Całkiem możliwe, że kupię coś jeszcze, bo od swojego ginekologa dostałam ostatnio kupon rabatowy 20% na kosmetyki dla dzieci Nivea w Rosmanie. Aż szkoda, że płyn i oliwkę już kupiłam...
a cemu uważas ze nie nada sie na wieś? Pytam, bo u mnie prawie jak na wsi

chusteczki nawilzane do pupy jakie kupujecie? jakiej firmy?
ja kupilam Dada sensitive. Wypróbowalam chyba wsytskie i te najbardziej mi pasują. Będę ich uywąla poza domem a w domu wielorazowych. Widziałam bardzo fajne ale niesteyy drogie bardzo, choc w ogolnym rozrachunku chustyczkowym i tak wyjda taniej niz jednoraowe
Nowy EKOtrend - ekologiczne chusteczki wielorazowe | Dobra mama
ale poczytalam o "konstrukcji" i różne porady i sama takie robię. już mam wszytsko co potrebne - pojemniki, olejki itp tylko muse chusteczki poobsywac.

Kikolek dlatego, że ma przednie koła skrętne i ciężko się nimi jeździ po piachu, trawie, błocie czy śniegu. Na różnych wertepach też może być nieciekawie, np na tych płytowych chodnikach. Na szczęście możesz zablokować przednie koła i wtedy jest dużo lepiej, ale mi się w te blokowania nie chce bawić, więc kupuję wózek bez skrętnych kół.

A na równe powierzchnie te kółka są świetne:) Naprawdę na żywo jest bardzo ładny. I pani w sklepie go zachwalała. Odradzała np. Runnera, bo ma małą gondolkę.

A widzisz ja pierwsyz wózek miałam bez skrętnych kól i był super póki Kuba nie podróśł i wtedy bylo mi bardzo ciężko, a później wsyztskie spacerowki miałam już na skrętnych kołach i super się sprawdzały na wertepach gdy było sucho a na błoto czy zaspy sniezne blokuje koła. Tylko z amortyzacja kiepsko i telepie dzieciaki. Dlatego teraz postanowiłam połączyć w jednym wszystkie wozki nauczona doświadczeniem ;-) bo w sumie to będzie mój 6 wózek. Jeszcze mam 2 spacerowki - duużą wygodną babydesign i leciuteńką parasolkę (2kg tylko wazy), która uzywam jak musze jechac srodkami komunikacji alebo an wczasach i jeszcze podwójny mam (ten akurat zamieram juz sprzedac ale zebrac sie nie moge)

reklama
Moję jest używane za tą końcóweczkę ceny tamtych mebelkówczyli 50 złotych.Są tacy których stać.Mnie też te meble nie zachwyciły.

Do góry