reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Ja też się cieszę, że Justynkę zbadali i maluch nadal siedzie w brzuszku.

U mnie może nie kapie, ale jak nacisnę na sutki to lecą albo białe albo przezroczyste kropelki.

Spokojnie dziewczyny - przecież produkcja ma się rozpocząć po porodzie a nie przed.
Stresik na bok i cieszmy się urokami ciąży :-)

reklama
dla mnie najgorszy byl 2 trymestr ciazy!! zaczelam wymiotowac w 3 m-cu ciazy i trwalo to 3 miesiace codziennie po kilka razy!!!:wściekła/y: teraz jest super!!:-) Dzidzia kopie ale to sama przyjemnosc nawet jak troszke zaboli!!!:tak: Czy ktoras z was miala lub ma kolke w ciazy?? ja lezalam w szpitalu z podejrzeniem ataku wyrostka ale okazalo sie ze mam kolke ciazowa!! teraz jak troche sie przemecze to mnie lapie!!

Sorry ale ja nie rozumiem tego lekarza co kaze sie martwic brakiem siary w ciązy. Ja w żadnej nie miałam siary a wykarmiłam dwie córcie:-p Wszystko zalezy od hormonów. Wiec spokój wszytsko sie okaze po porodzie:tak: bo mozna miec full pokarmu a dziecie nie bedzie umiało pic i co???
Siasia...... ja mniewałam wczesniej dosc czesto kolki. Teraz sporadycznie:tak:

A mi wczesniej leciała taka przezroczysta wydzielina, szczegolnie po posiłku, ktora zostawiała plamki na staniku czy pidzamie, kilka razy uzywałam wkladek laktacyjnych, a teraz nie leci praktycznie nic, czasem jakas pojedyncza kropka sie pokaze hehe :-D No jak nacisne to widze takie zbierające sie krople, ale to tez zalezy kiedy. To na pewno indywidualna sprawa i nie ma sie czym martwic.

A co do moich kłopotów to od jakiegos miesiaca pobolewa mnie watroba, przynajmniej tak mi sie wydaje ze to ona. Wczesniej to było czasami, a teraz po kazdym posiłku mam takie kłucie, a od 3 dni kłuje mnie przy zebrach z dwoch stron, wiec juz sama nie wiem co to. 2 tygodnie temu byłam u gina, to mowił ze to po prostu ucisk. Robiłam teraz badania krew, mocz itd, wiec sobie dodatkowo zapłaciłam i zrobiłam wątrobowe (aspat, alat, Bilirubina i GGTP), w srode ide do gina to zobaczymy co tam wyszło. Teraz mnie np. boli tak przy zebrach, ze wysiedziec nie moge, sama juz nie wiem. A jesli to taki ucisk, to ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 2 miesiące, przeciez dzidzia cały czas rosnie :baffled::sorry2:

motylek to ja jestem chętna

Mi chyba ściemniały, jak nacisne to pojawiaja sie drobne kropelki siary, ale nie zawsze. Pozatym głównie nogi i plecy mi dokuczaja. ważne by siara była po porodzie bo teraz nam po co.

Dziewczyny !! - mi możecie oddac jeden rozmiar !! chetnie przyjme :-) Mi tez poki co nic nie leci, ale mysle, ze nie jest to problem....kazda chyba inaczej reaguje...

reklama
jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa.

ja miałam siare juz od 20 tygodnia. i to tak mocno leciała a teraz tylko jak w nocy jakoś się ułożę ze uciskam na pierś.

Do góry