reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

dorotka a już myślałam że tylko moje jakieś dziwne :-) dobrze że piszesz, ja dziś na ulicy miałam ochotę paluchem sobie pod stanikiem pogmerać przez to swędzenie. Poza tym przysycha mi codziennie wydzielinka na sutkach, malutko ale jest codziennie. Hmm... akurat jem obiad, ale to też chyba z pokarmem ma coś wspólnego :-D

reklama
dorotka a już myślałam że tylko moje jakieś dziwne :-) dobrze że piszesz, ja dziś na ulicy miałam ochotę paluchem sobie pod stanikiem pogmerać przez to swędzenie. Poza tym przysycha mi codziennie wydzielinka na sutkach, malutko ale jest codziennie. Hmm... akurat jem obiad, ale to też chyba z pokarmem ma coś wspólnego :-D

Ja wpgole mam jakies dziwne piersi :rofl2:.Sutki zazwyczaj stoja caly czas i sa twarde,jakies takie bable mam na piersiach tzn taki grutki takie jakis nierownosci,i tez
mi na sutkach czasem tam cos zasycha.Sutki mam takie przydkie jakby dziennie
je ktos tarmosil jakby byly po przejsciach hihihi a przeciesz prawie wcale nie
sa ruszane chyba ze jak sa drapane:tak:

Mi też dolega okropne swędzenie piersi:crazy: ale wydzieliny jeszcze nie zauważyłam. Ale czy to już może pojawić się pierwszy 'ślad' pokarmu?

A mnie od piatku starsznie chwilami swedza piersi tzn dokladnie SUTKI :-( macie tez tak??????????????????

Ja wpgole mam jakies dziwne piersi :rofl2:.Sutki zazwyczaj stoja caly czas i sa twarde,jakies takie bable mam na piersiach tzn taki grutki takie jakis nierownosci,i tez
mi na sutkach czasem tam cos zasycha.Sutki mam takie przydkie jakby dziennie
je ktos tarmosil jakby byly po przejsciach hihihi a przeciesz prawie wcale nie
sa ruszane chyba ze jak sa drapane:tak:

Jednym z objawów ciaży sa takie jakby grudki na sutkach. Ja też mam super wrażliwe.

co do dolegliwosci to jest ich troche:)oprocz wczorajszego dnia to wymiotow juz nie mam!A piersi to mi sie strasznie powiekszyly,hehe no czasem swedza i az pieka.Zdarza sie,ze mam bole glowy,ale przed ciaza takze byly.Zaparcia dosc czesto mi dolegaja.A co do spania to lubie dluzej pospac i czasem w ciagu dnia:)pozdrawiam

Witam.
Ja to miałam do 13 tygodnia straszne mdłosci i rano i wieczorem. Czasem to byłam tak słaba ze lezałam w łózku i nie maiałam sił nic zrobic. Zachcianek jako tako nie mam - z czego sie niezmiernie ciesze Teraz co mnie jedynie niepokoi to ból przy pępku - nie wiem czemu :( Wizyte mam na 29 maja dopiero....

Wiecie co, ja ostatni czuje jak mi brzusio twardnieje, jakby jakaś klucha sie zbijała na dnie brzucha...co to?? To nie boli, przypomina raczej wzdęcie ale tylko na małym odcinku brzucha.

Hm, ja nie mam w zasadzie żadnych objawów, mdłości nie miałam, piersi mnie nie swędzą, wydzielin brak... ale podobno wszystko jest OK. Przytyłam za to już prawie 2 kg;-)

2 kilo to nic. Ja już mam na koncie 9kg.
Śmiałam się do mojego Męża,że w tej ciąży przytyję 25.
Ale chyba to będzie prawda.
Przynajmniej mam nadzieję, że to będzie chłopiec :-).
W pierwszej przytyłam 19,5 kg. A przez 7 m-cy wróciłam do swojej wagi z przed ciąży.
Ale chciałabym żeby teraz zostało mi trochę ciałka, bynajmniej w piersiach :-D.
Pozdrawiam wszystkie "powiększające się Mamusie" :-D

reklama
A ja przytyłam już 2 kg.
Teraz to już każdego tyg będzie coraz więcej. Ciekawa jestem ile będzie mnie w październiku:-D

Do góry