reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
A może masz hoker?? Mogłabyś wtedy śpiewać półsiedząco...albo zmieniac pozycje co jakis czas.
Mi tylko raz tak napuchły nogi...ale po nocy zeszło. Gin kazał często zmieniać pozycje i odpoczywać...w rezultacie nogi mi prawie wogólenie puchną.

No to i ja się poużalam nad sobą. Wczoraj po południu dostałam koszmarnego nulu brzucha. Na szczęście po paru godzinach minął ale musiałam znowu zwiększyć dawkę fenoterolu :( teraz biorę co 4 godziny. Na dodatek mam skoki ciśnienia. Nie pojechałam wczoraj do szpitala bo wiem jak to wygląda w weekendy. Każą brać leki i czekać do poniedziałku na badania a ja we wrotek mam wizytę u swojego lekarza.
Mam do was pytanie. Czy wy też macie skurcze macicy? Takie bezbolesne tylko się wam brzuch napina i po chwili przechodzi? Ja powoli dostaje na głowę bo przy tej dawce fenoterolu i asparginu już nie powinnam mieć żadnych skórczy. Ostatnio prawie z łóżka nie wychodze. Niewiem jak ja jeszcze wytrzymam te 3 miesiące. :(

No ja od czasu jak biore fenoterol to juz mnie nie lapia te skurcze ale mialam niedawno taka bolesna noc o ktorej juz pisalam kiedys.Mysle sobie ze takie stawiania bezbolesne nie powinny byc grozne ale moze wybiez sie do lekarza i spytaj.

Dziewczyny, nie wiem jak to u Was, ale u mnie miesiąc temu lekarz zauważył że szyjka się skraca, dwa dni temu na wizycie powiedział, że szyjka coraz krótsza, nie wiem ile ma dł. i aż teraz jestem ciekawa, w każdym razie u mnie bóli brzucha nie było przez ostatni miesiąc poza jednodniowym, kiedy to pojechałam na cały dzień do Janek. Za to zdarza mi się kilkukrotnie w ciągu dnia, że stawia mi się brzuch. I to chyba od tych skurczów skraca się szyjka. leków na skurcze nie biorę, ale jak będą sie nasilać to mam do szpitala jechać.

I ja też mam takie skurcze parę razy w ciągu dnia, a najbardziej jak pochodzę długo chce mi się wtedy zawsze siusiu i brzuch jest bardzo twardy a za chwilę przechodzi,

ja nie biorę żadnych lekow ale zawsze mam no-spę pod ręką i zalatwiłam z Polski fenoterol, ale to w ostateczności,

Tutaj niestety nie ma na to żadnych lekow pytalam lekarki czy może jest jakiś lek na takie twardnienie brzucha a ona się mnie pyta czy piję dużo płynów w ciągu dnia i że rozmiar brzucha jest" perfect"...(co ma piernik do wiatraka?) noi jeszcze, że takie skurcze są normalne w ciąży i każda kobieta tak ma...

można się wkurzyć:wściekła/y:

Ale dobrze, że Wy tu jesteście z podobnymi problemami to trochę mi rażniej, mam nadzieję ,ze jak będę na siebie uważać to wszystko będzie dobrze czego i każdej z Was życzę.

Dodatkowo coraz bardziej mnie męczy jak siedze to boli-kłuje mnie pod prawą piersią i nie mogę długo usiedzieć, wiercę się na krześle.

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

ja swojemu lekarzowi powiedzialam ze "brzuch czasami robi mi sie twardy" i powiedzial ze wtedy polozyc sie i przejdzie=brzuch napina sie tak najczesciej po wysilku-ale jest to normalne w ciazy,jesli oczywiscie sa to kilkuminutowe BEZBOLESNE skurcze:)powieddzial tez ze moge brac nospe.....i nie emczyc sie.
takie skurcze sa normalne w tym okresie ciazy-macica sie po prostu szykuje....

reklama
Ja mam ostatnio coraz częstsze skurcze łydek w nocy, dziś to chyba z 5 razy, strasznie to nieprzyjemne

888f779fe9.png

dev285pr_.png
[/url][/IMG]

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

Do góry