reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Dziewczyny mnie ten brzuch w nocy najczesciej pobolewa,nie mocno,ale odczuwam:-(,martwie sie troche...wizyte mam za tydzien:baffled:.Jeszcze jeden problem to duzo uplawow:wściekła/y:
Kaka ja mialam wieksze problemy z zaparciami przed ciaza niz teraz:-D

reklama
Wiecie co..ja słyszałam, ze kobiety w ciaży mają zaparcia a ja mam zajefajną przemianę materii:confused:
ja w poprzedniej ciąży """zaprzyjaźniłam""" się z czopkami glicerynowymi. :baffled:
Myślałam, że oszaleję.
Teraz jest może tylko troszkę lepiej... Jem jakieś jogurty, ciemno pieczywo i takie tam. ale nie jestem z efektów zadowolona.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz czopków i lewatywy :-D ??

Dziewczyny mnie ten brzuch w nocy najczesciej pobolewa,nie mocno,ale odczuwam:-(,martwie sie troche...wizyte mam za tydzien:baffled:.Jeszcze jeden problem to duzo uplawow:wściekła/y:

Nadmiar upławów może świadczyć o jakiejś infekcji. Ja jak tylko zauważę więcej upławów niż zwykle to "zażywam" Lactovaginol -na noc. I przechodzi.

A może te bóle to skurcze, próbowałaś brać wtedy nospę??

ja w poprzedniej ciąży """zaprzyjaźniłam""" się z czopkami glicerynowymi. :baffled:
Myślałam, że oszaleję.
Teraz jest może tylko troszkę lepiej... Jem jakieś jogurty, ciemno pieczywo i takie tam. ale nie jestem z efektów zadowolona.
Może macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz czopków i lewatywy :-D ??
Mam ten problem od zawsze, teraz oczywiście się nasila, a ratuję się activią i staram się jeść sporo owoców, najpierw były czereśnie a teraz jabłka, nawet kilka dziennie.

.Jeszcze jeden problem to duzo uplawow:wściekła/y:
A co to za upławy? Bo ja mam dużo śluzu białego, ale to ponoć normalne w ciąży i wkładka to teraz podstawa, ale jeśli śluz ma inną barwę,n p. żółtawą to już może świadczyć o infekcji. Tak mnie lekarz doinformował.

Dzięki Beza , a czy można spokojnie brać magnez + witaminy a konkretnie prenatal, bo nie chciałabym przedobrzyć z witaminami

Co do kawy to na początku ciąży tak mi zbrzydła , że wogóle przestałam ją pić.

A ja na zaparcia jem też dużo owocow ale przede wszystkim kiwi.i jak narazie skutkuje.

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

reklama
Dzięki Beza , a czy można spokojnie brać magnez + witaminy a konkretnie prenatal, bo nie chciałabym przedobrzyć z witaminami

Widocznie w prenatalu jest zbyt mało żelaza. Ja też biorę witaminy (jak sobie przypomnę) a magneb6 dwa razy dziennie. W momencie gdy skurcze ustają biorę tylko jedną albo wcale. Pomaga!!!!

Do góry