reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
Mnie zaczęły strasznie boleć piersi, dotknąć nie można, a dziś w nocy musiałam spacerować po pokoju bo mnie zabolało pod prawą piersią i nie dało rady wyleżeć

A ja mam inny problem.:-(
Od jekiegoś czasu swędzi mnie brzuch i myślałam że to dlatego że się skóra rozciąga, wyszły mi też rozstępy. .Ale od paru dni na tych rozstępach pojawiły się takie grudki a swędzenie staje się nie do zniesienia szczególnie wieczorem:no:
Wczoraj szukałam w necie i znalazłam że może to być objaw cholestazy ciążowwj.
Wizytę u gina mam dopiero za tydzień a trochę mnie to zmartwiło:-(
Nie wiem czy to coś poważnego ale zaczęłam się denerwować.
Dodam że smarowałam się kremem nawilżającym-swędziała, przestałam stosować i dealej swędzi:no:
Może któraś z was miała coś podobnego?

NATUSIA nie miałam z tym do czynienia, ale co moge ci doradzić, to myślę że nie zaszkodzi jak po prostu zadzwonisz do swojego ginekologa i powiesz mu o swoich objawach i na pewno powie ci czy to coś na tyle niepokojącego ze masz przyspieszyć wizyte czy zaczekać tydzień. Myśle że w takich sprawach nie ma co sugerować się internetem a telefon to chwila moment, rozjaśni ci tę sprawę i już.

A ja mam inny problem.:-(
Od jekiegoś czasu swędzi mnie brzuch i myślałam że to dlatego że się skóra rozciąga, wyszły mi też rozstępy. .Ale od paru dni na tych rozstępach pojawiły się takie grudki a swędzenie staje się nie do zniesienia szczególnie wieczorem:no:
Wczoraj szukałam w necie i znalazłam że może to być objaw cholestazy ciążowwj.
Wizytę u gina mam dopiero za tydzień a trochę mnie to zmartwiło:-(
Nie wiem czy to coś poważnego ale zaczęłam się denerwować.
Dodam że smarowałam się kremem nawilżającym-swędziała, przestałam stosować i dealej swędzi:no:
Może któraś z was miała coś podobnego?
Natalka, trudno mi cokolwiek powiedzieć. A lekarz myśle, że miał juz do czynienia z takimi problemami i zapewno cos Ci przepisze. Czasem tak jest, że po prostu przy rozciąganiu skóry pojawiają się czerwone krostki niekoniecznie na rozstępach... Posmaruj Sudocreamem, powinno przestać swędzieć :tak:

Dzięki dziewczyny. Do lekarza nie mogę zadzwonić bo go nie ma.
Ale jak nie przejdzie mi to do wieczora to może wybiorę sie na izbę przyjęć do szpitala, pokaże im to bo jak mam się tak zastanawiać i stresować to wolałabym żeby ktoś kto się zna powiedział mi co to jest.

hmm..no to może spróbuj jednorazowo do innego lekarza dostać się wcześniej?? na pewno fachowo ci poradzi.

mnie dziś przeczyszcza... ale po wczorajszym jabłku:baffled: 3 dni nie miałam swojej green tea i lipa była, wczoraj zjadłam jabłko, do śniadania mój zielony napój i już mam dość...pfff:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój organizm już totalnie zwariował. Żeby mi nie było za łatwo to moja wątroba zaczęła mi siadać. A objawia się tym że nie mam żadnej wysypki a swędzi jak bym miała jakiegoś świerzba. Normalnie koszmar. Dostałam leki. Na dodatek moje ciśnienie szalej. Skacze koszmarnie góra - duł i nie mogę go ustabilizować a głowa to mi od tego pęka. Ledwo chodzę tak straszni mały napiera w dół, nie wspomnę już o problemach z załatwianiem się i non stop twardy brzuch :( Do końca ciąży plackiem w łóżku. Mam naprawdę wielką nadzieję że to już tylko 2 tygodnie bo jak nie to chyba padnę. Z każdym dniem jest coraz gorzej. :( A ciąża ponoć to nie choroba. Normalnie ryczeć mi się chce.

reklama
Nati lekarzem nie jestem, ale może to być cholestaza.
Najlepiej skonsultować się z lekarzem i on pewnie zleci próby wątrobowe.
Oby nie było to co myślę.

Do góry