reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwości

zaczely sie pierwsze nudnosci!!!! o ile mi lzej na duchu

na razie przypominam niemowlaka, moglabym spac 24h na dobe i budzic sie jedynie na piciu, jesc, siusiu kupke... No i pampers wskazany bo siusiu to co piec minut... a humorek to taki, ze okolica pustoszeje gdy sie pojawiam na horyzoncie hi hi.

Aha z tym spaniem to w nocy mam problemy jak tu sobie poradzic?? Najwidoczniej moj cud to nocny Marek ::)

reklama
ja moge powiedziec, ze przez ostatnie dni czulam sie zle. Albo jest mi niedobrze, albo boli glowa, albo robi mi sie slabo, albo wszystko na raz ;-) Najlpiej to sie czuje jak spie, bo wtedy nic mi nie dolega, no chyba ze sie budzie na siusiu, co oczywiscie sie zdarza czesto. Sopac moge tez namietnie i dlugo. Ledow wracam do domu cos zjem, bo glod tez napada mnie co chwila i myk do lozeczka, niezaleznie od godziny. Spie smaczniutko do rana oprocz malych przerw na siusianie.
Aha, nie wiem czy to napewno to, ale zauwazylam ze jak jakos lepiej mi sie robi po herbacie jasminowej. Tzn nie jest mi tak niedobrze. Wymiotowac jeszcze nie wymiotowalam, ale nie wiem co gorsze nudnosci czy wymioty.

Jestem zupelnie nowa. Nowa na forum i w nowej zyciowej sytuacji :) Dolaczam do kwietniowych mam.
W czwratek robilam pierwsze USG. To byl sam poczatek 8 tygodnia. Moj dzidzius ma 9,8 mm. Jak to wyglada w porownaniu z innymi? Mam termin na 12 kwietnia.

Witaj mus!!!!

no to jestes juz nasza :) . Zostan z nami przez kolejne miesiace, bedzie weselej!!! Gratuluje malego smerfika i zycze udanej i spokojnej ciazy!!!!

co do twojego pytania, to niestety moj malenki Cud jest mlodszy od twojego, wiec trudno powiedziec... Znalazlam jednak kalendarz na tej stronie gdzie kazdy kolejny tydzien twoj i twojego dziecka jest opisany. Sa tez tam podane jake duze malenstwo powinno byc... Pewnie tez inne dziewczyny w podobnym wieku ciazy moga Tobie pomoc, a i starsze ciezarowki nie odmowia pomocy ;)

https://www.babyboom.pl/ciaza_i_porod/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymestr.html

co do dolegliwości to ja mam ich sporo

zgaga
całodziennne mdłości
kilkakrotne wymioty nawet torecan nie pomaga
wszytsko mi śmierdzi octem

ale warto ;D

zaciskam zęby i dalej
a i mam juz cały siny brzuch od clexane juz nie mamm gdzie sie wkłuwac ale co tam pa

mus ale ta dzidzia duża, ale dzidzia ma 9,8mm czy cały pecherzyk???

ja ide jutro czyli oststni dzień 6 tygodnia i zobaczymy co sie nam ukarze :laugh:
ja mam termin na 11 kwietnia także mus dam ci zanć bo my tak koło siebie terminowo :laugh:

Cześć Rybko_24, bardzo się cieszę, że widzę Cię na forum :laugh:

Dolegliwości mam i ja, mdłości, czasami zdarza mi się i coś więcej, tak wyostrzony węch, że coś okropnego i te spanie... Mogłabym 24 na dobę. Generalnie tak samo jak przy pierwszej ciąży. Wtedy przeszło mi na początku czwartego miesiąca i było już tylko lepiej.

A skoro już tak piszemy o dolegliwościch to mogłabym dodać jeszcze kompletny brak zainteresowania seksem... Normalne czy nie?
Przejdzie? ;D
Mam nadzieję...

anusia_ch ja tez to mam a raczej nie mama zainteresowania ale to nawet dobrze bo ja sie za bardzo nie moge odniecac co by do skurczów znównie doszło
ale to normalne i przejdzie...oby :laugh:

Ja tez mam bardzo wyostrzony wech i wszystkie zapachy wyczuwam w mig, a niektore to bardzo mi przeszkadzaja. Czasami mam mdlosci a rzadko i jeszcze ani razu nie wymiotowalam - moze naleze do tych 30% szczesciarek i mnie to ominie ;D cycuchy mnie nadal bola - szczegolnie w nocy i juz sa wieksze, takie pelniejsze ku uciesze mojego M hihi, siusiu latam i przynajmniej raz w nocy sie budze tak o 3.00 albo 4.00 i potem ciezko mi zasnac i wczesnie wstaje, potem chodze caly dzien zmeczona - ziewam ale nie spie.Brzuszek mnie czasami zakluje na chwilke tak co 2dni - nie codziennie. I co jeszcze acha, jestem ciagle glodna i jem duzo ale czasami to niemam apetytu wcale i jak pomysle o jedzeniu to mi sie podnosi. I czasami mam straszne wzdecia i gazy ::) ze szkoda gadac hihi.

reklama
Wiesz co Sami ja tez mam.... gazy. Myslalam, ze to od jedzenia, ale moze to faktycznie w zwiazku z ciaza. Nadmiernego apetytu nie zauwazylam. Poprostu jem czesciej i tyle. Bole glowy mi juz minely, odpukac. Nie mam zawrotow takich jak przedtem. Spac bym mogla 24h. Piersi caly czas bola.

Do góry