reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Niestety dobudzenie mojego meza w nocy graniczy niemal z cudem :) Kosmi niestety tez poznalam co to znaczy opuchlizna :( kostki, rece czasami nawet twarz, robilam sobie nawet ostatnio badanko moczu zeby sprawdzic czy przypadkiem bialka nie mam a co za tym idzie zatrucia ciazowego, bo sie przestraszylam ze az tak puchne. Na szczescie wszystko ok, cisnienie tez w normie, najwidoczniej taki urok 9 miesiaca...a co do paznokci i wlosow to mam nadzieje ze juz tak zostanie, nigdy wczesniej nie mialam tak mocnych i szybko rosnacych pazurkow i tak gestych wlosow, przed ciaza codziennosc to lamliwe paznokcie i cieniutkie wloski !!! Co do spanka to..no coz spie, spie i spie tak jak na poczatku ciazy. Szkoda ze sie na zapasa nie wyspie bo pozniej to tylko pomarzyc :)

reklama
Anek@ - nie chce Cie martwic, ale podobno po ciazy wlosy lubia wypadac i to w hurtowych ilosciach :( Mnie mocno wypadaly przed ciaza - mam ciemne wlosy i po myciu wanna byla prawie czarna, teraz problem zniknal, ale niestety juz z wielu zrodel slyszalam, ze po ciazy to jest prawdziwy dramat z wlosami... :( Mozemy miec tylko nadzieje, ze nas to ominie, ale dobrze sie tez przygotowac na gorsza ewentualnosc.
Co do cery to w ciazy bylo roznie - na poczatku sie pogorszyla, teraz jest super :)
Jakis miesiac a moze juz i dwa temu zauwazylam rowniez takie suche i czerowne plamy - z tym, ze nie na twarzy a na ciele - glownie brzuch i uda, do tego swedzace. Pokazalam to ginowi - powiedzial, ze sie zdarza i zalecil natluszczac oliwka. Poniewaz swedzenie nie dawalo mi spokoju poszlam tez i do dermatologa - pani powiedziala niemalze to samo tzn. natluszczac, a w ciazy i tak lepiej tego nie leczyc, bo nigdy nie wiadomo czym. Dlatego Magdalena 25 wizyte u dermatologa raczej odradzam - juz zostalo nam tak niedlugo, ze jakos przetrzymamy, a jak nie ustapi po porodzie to wtedy dermatolog, masci, kremy i inne specyfiki.

ewcik o tym wypadaniu niestety tez slyszalam :-[ trudno, narazie wiec ciesze sie z tego ze mam bujny wlos..bo pozniej znowu pewnie wroce do wersji trzy wlosy w pieciu rzedach :) w kazdym razie na bank po uredzeniu dziecka ide do fryzjera, bo mam taki artsytyczny nielad, a teraz to juz mam za duzy bebenek zeby wysiedziec w fotelu..poza tym chyba po porodzie fryzjer dobrze mi zrobi :) mniejszy brzuszek, nowy fryz..ehhh generalnie maly remoncik mnie czeka :)

Dziewczyny jeśli po porodzie będą nam wypadać włoski to cóż nic na to nie poradzimy :( W końcu jak chciałyśmy dzidzie ::) to teraz musimy ponosić konsekwencje tej decyzji :) A nasze maleństwa będą dla nas najlepszą zapłatą za te cierpienia w ciąży i połogu.
Dziś znowu nie mogę już spać, niby spać się chce ale wszystko mnie boli, najbardziej nogi. Mam już tak dość tego brzucha, naprawdę męczę się już strasznie :-[

Moja cera w ciązy kwitnie! Jak ja bym chciała żeby mi tak zostało! Czysta, bez krostek, zaskórników, wyprysków! Włosy rosną tylko tam gdzie powinny - na głowie - nogi, pachy, bikini wyraźnie zwolniły tempo! Paznokcie miałam zawsze OK a teraz to sobie z nimi rady nie daję! A najbardziej to pedicure brakuje! Paznokcie jakoś obetnę, ale cała reszta jest ponad moje siły! Dobrze, że to nie lato i w skarpetach można chodzić bo wyglądałabym w klapkach jak wieśniak ze Średniowiecza!
A u fryzjera byłam w sobotę. Było tylko strzyżenie, bo na kolor z kasą nie wyrobiłam, ale za to najkrócej jak się dało to na długo wystarczy! Normalnie to u fryzjera bywałam co półtora miesiąca, ale teraz to mi trochę daleko i muszę ścinać trochę "na zapas".
Fryzjerka powiedziała, że mi włosy się zmieniły - sciemniały i zrobiły się cięższe, ale to jest odwracalne niestety! Po ciąży rzeczywiście bardzo wypadają i nie radzę wtedy kolorów kłaść nowych - szkoda bo połowa wyleci!
Ja śpię jak zabita! Nad ranem pobutka na siusiu i dale pod kołderkę! Po południu drzemka i potem ok. 23 znów do łózia! A w szpitalu to mam zamiar spać w każdej nadarzającej się okazji bo nie wiadomo jak to będzie jak się Młody pojawi?

Z tym wypadaniem włosów to niestety tak już jest, kwestia hormonów. Jeżeli w czasie ciąży nie wypadały Wam włosy to macie to jak w banku, że po urodzeniu te wszystkie włosy które powiinny wypaść w ciągu 9 miesięcy (70 - 100 włosów dziennie) zaczną wyłazić jak na rozkaz...

Magdaleona nie strasz mnie, bo ja łysa chyba zostanę. Przed ciążą wypadały mi straszliwie, w ciąży się uspokoiło ale ja mam taki problem, że mam pięć włosów na krzyż więc obawiam się, że będe musiała zaopatrzyć się w perukę.

Cera poprawiła się i to bardzo, nie wspomnę o plecach z którymi zawsze miałam problem a teraz są gładziudkie jak pupcia niemowlaczka.

moje włoski tez poprawiły sie w czasie ciązy i tak nie wypadaja
a po ciąży zobaczymy
ja mam bardzo cieniutkie włosy podobnie jak Dori

u mnie z włosami trudno powiedzieć, bo nigdy nie miałam z nimi większych problemów... owszem były troche zniszczone od farbowania i to się może poprawiło, ale bardziej to zasługa nie farbowania blisko rok - przynajmniej mam taką nadzieje :)

reklama
Eh, mam nadzieję, że nie zaczną mi wypadać włosy... Jedyne co się z nimi stało to chyba mniej się kręcą ???
No i niestety cera jest paskudna jak przed ciążą, bu.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry