reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja jeśli chodzi o siedzące kąpiele w wannie to zrezygnowałam w 6 miesiącu nie dlatego żebym nie lubiła ale koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma z pracy brała właśnie taką kąpiel pod koniec ciąży i w tym czasie jej odeszły wody. Niestety tego nie poczuła i jak dojechała do szpitala to dzidziuś już był w bardzo kiepskim stanie. Po urodzeniu dostał ok 3-4 punktów. Zyje ale niestety nigdy nie będzie zdrowym i wesołym bobaskiem. Wiem, że nie wolno cały czas myśleć o takich wydarzeniach ale ta historia jakoś mi utkwiła w głowie więc do czasu porodu zrezygnowałam z kąpieli w wannie.

reklama
Hejka!

Nie zebym była najmądrzejsza, ale zajecia w szkole rodzenia są bardzo pouczające.Dlaczego nie mam się z Wami tym podzielić. Odnośnie kąpieli, to rzeczywiscie nie zaleca się długiego przebywania w wodzie, tym bardziej bardzo ciepłej. To moze spowodowac rozpulchnianie się szyjki macicy i co za tym idzie każdy wie. Nasze babcie jak rodziły to obkładano im brzuszki gorącymi ręcznikami, zeby szybciej urodziły. Jezeli chodzi o relaks podczas kąpieli, to tylko prysznic i uważac na brzuch, "gorąca woda" jedynie na kręgosłup i krzyż, nigdy na brzusio. Więc dziewczyny z wannami trza się ograniczyć do prysznica.
Pani opowiadała o porodach w wodzie, ktore kiedyś były uznawane za lżejsze, to wbrew opinii nie jest takie bezpieczne. Zwłaszcza jak dziecko jest duże (pow. 3500) i poród moze się przedłużyć. Dziecko moze przebywac pod woda jedynie minutkę, zalezy jak wychodzi na ten świat itd.

eeeeee tam damy radę:)

Miłego dzionka:) A, no i tłustego obżartego czwartku:)

Dori teraz to mnie nastraszylas! A jak podczas brania prysznica wody mi odejda? - przeciez tez tego moge nie zauwazyc!!!

Od dwóch dni kiepsko się czuję. Jestem słaba, ciągle bym spała i nie mam do niczego chęci. Nie mam apetytu, jem bardzo mało, tylko dużo piję. Mły jakoś dziwnie się chyba przekręcił, bo każdy jego ruch sprawia mi bardzo duży ból szczególnie jeśli chodzi o pęcherz. Czuję jak głowką wciska się w szyjkę i to też boli. Jutro idę załatwić do p. doktor zaświadczenie do zasiłku rehabilitacyjnego, ale nie wiem czy będzie mnie chciała zbadać. Boję się!

Irlandia a czemu by miala nie chciec Cie zbadac??
Ja ostatnio przed 1-tygodniowym wyjazdem mojej pani dr chodzilam na wizyte co 2 dni kontrolowac stan szyjki i na ktg czy mam skurcze.
Mi tez sprawia bol poruszanie sie malej, bo glowka usadowila sie bardzo nisko i strasznie uciska na pecherz, a do tego kosc lonowa daje popalic i ledwo moge dojsc do kibelka, z przekrecaniem na 2 boczek tez jest problem

ale sie rozpisalyscie :)

z dolegliwosci to mam od czasu do czasu zgage, no i malutka daje mi po pecherzu - dopoki leze jest ok, ale jak tylko wstane to musze do wc :)
smieje sie ze teraz papier toaletowy to powinnismy na kg kupowac a nie na rolki :)

nie wiem jak to jest z kapielami - ja nie przepadam za nimi i tylko z prysznica korzystam - nagminnie :)

Bo mam wejść bez kolejki i nie byłam wcześniej umówiona na wizytę. To państwowa służba zdrowia niestety. I tylko ma mi wypisać to zaświadczenie. A jutro jeszcze muszę je sama zawieźć do Łodzi, bo zależy mi na czasie. Wizytę mam we wtorek. Ta p. doktor jest miła, ale nie zawsze i łatwo ją wyprowadzić z równowagi a nie chcę tego, bo ona zawsze mwypisywała wszystko co chciałam i wogóle. Dlatego się boję.

Ja dość często czuję nacisk dzidzi na pęcherz i od kilku dni dosyć ostre kłucie wewnątrz (podejrzewam, że szyjki). Wizytę mam w sumie za dwa tygodnie ale wybiorę się chyba wcześniej bo martwi mnie to. Wogóle ta moja mała to roztańczona jakoś strasznie co chwilę wystawia mi to piętę to pupsko.

irlandia - nie boj sie, i nie martw sie ludzmi w kolejce - to najlepszy sposob :)
dori - moja mala tez sie starsznie wierci, ciagle cos wypycha :) a jak cie cos niepokoi to faktycznie idz do lekarza - po co sie stresowac ? ja mam wizyte tez za 2 tyg. mam nadzieje ze wytrzymam :)

reklama
ja lubie kapiele w wannie, ale wiem ze nie mozna lać gorącej wody
bo dzidzi to moze zaszkodzić

dzis byłam u gina i słyszłam nierówne badanie serduszka
jutro jade na echo serca płodu
oby było wszystko ok

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry