reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kosmi pisze:
przeszkadza mi tylko, że jak się kąpie to brzuch wystaje ponad wode ;)
Kosmi to chyba kazdej z nas wysataje  brzusio ponad wode hi hi hi
a co dolegliwości to sie ciesz bo mnie zgaga wieczorkiem chwyta i jeszcze do tego bol plecków
to juz całkiem nie idze sie wyspac :mad: :mad: no cóz takie uroki ciąży ;D ;D

reklama
Ja tez wiem co to bol kręgosłupa - zwłaszcza po pracach domowych (sprzątanie, odkurzanie) - po takim dniu nie jestem w stanie sama wstac z łóżka i się wyprostować i chodzę w nocy do kibelka zgięta w pół.
Co do kąpieli w wannie to niestety nie dla mnie - ostatnio złapały mnie straszne duszności i w nocy ledwo spałam, całą noc koszmarnie się czułam, chyba mam jakieś problemy z krążeniem (poza tym po kąpieli zawsze mam biegunki - dziwna sprawa)

Magdaleona pisze:
Co do kąpieli w wannie to niestety nie dla mnie - ostatnio złapały mnie straszne duszności i w nocy ledwo spałam, całą noc koszmarnie się czułam, chyba mam jakieś problemy z krążeniem (poza tym po kąpieli zawsze mam biegunki - dziwna sprawa)

No właśnie dziwna sprawa???????

No cóż, nie powinnam narzekać bo nie mam na co. Brzuszek rzeczywiście wystaje z wody i mam wtedy niezłą zabawę w głaskanie Miłoszka a on odkopuje (chyba, że śpi to wtedy jest nudno).
Z dolegliwości niekiedy wieczorkiem dopadnie mnie zgaga, ale mam rennie.
Za to pochłaniam duże ilości płynów. Ostatnio wyliczylam, że w jedną dobę wypiłam 3,5 litra. Moja lekarka twierdzi, że dobrze jak się dużo pije bo płyny w macicy się wymieniają co ok. 3 godz.
Jak już pewnie się domyśliłyście przy takim piciu wstaję kilka razy w nocy do wc.

A mnie też bolą pachwiny - niestety.
Jeśli dłużej (ok 15) postoję w jednym miejscu, to mam zapewniony ból do końca dnia, na szczęście tylko wtedy, kiedy zacznę chodzić lub stać.
Od samego chodzenia ból pachwin tak szybko mnie nie łapie (po ok godzinie).

I puchnę! Zdecydowanie puchnę, jeszcze trochę i będe musiała ściągnąć obrączkę. Nie jest to już tycie z tłuszczykiem, tylko jakaś taka gąbczasta się robię. Aż się zastanawiam, czy dla odmiany nie przystopować z piciem.

A ostatnio już tylko ustami oddycham, szczególnie, że byłam przeziębiona.
I tylko sobie wyobrażam ile świństwa przez te usta łapię.

Ps A renie można brać

reklama
Tak, renni i inne preparaty na zgagę można brać,pytałam lekarza. Od kiedy mam malox w torebce zgagolec mnie nie łapie!

A obrączkę już ściagnęłam jakies 2 miesiące temu. Ale nie puchnę. Jaosiu musisz to zgłosić lekarzowi. To nie swiadczy o czyms tragicznym ale trza uważac. Nie przestawtaj pić, bo organizm tego potrzebuje.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry