reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciaza

Hej , jakiś czas temu miałam plamienie dosłownie kilka plamek , pojechałam do innego ginekologa i stwierdzil że szyjka sie skraca , oszczedzlalam się itp .Później pojechałam do swojego mówił że nic się nie dzieje ze szyjka sie nie skraca i ma 4 cm .Za to dziś zauważyłam dwie kropki po toalecie , i nie wiem już czy panikować czy nie .26 tydzien ciazy , te krwawienie nie jest nawet intensywne dosłownie sekundowe .Może któraś miała podobnie

reklama
Ale po co zakładasz nowy temat skoro już założyłaś niedawno ten sam? Ja bym ufała swojemu lekarzowi ale jak Cię to niepokoi to jedź na IP i sprawdza.

Hej , jakiś czas temu miałam plamienie dosłownie kilka plamek , pojechałam do innego ginekologa i stwierdzil że szyjka sie skraca , oszczedzlalam się itp .Później pojechałam do swojego mówił że nic się nie dzieje ze szyjka sie nie skraca i ma 4 cm .Za to dziś zauważyłam dwie kropki po toalecie , i nie wiem już czy panikować czy nie .26 tydzien ciazy , te krwawienie nie jest nawet intensywne dosłownie sekundowe .Może któraś miała podobnie
Ja miałam takie przy łożysku przodującym ale każde plamienie jest sygnałem że coś się dzieje zadzwoń do swojego giną albo jedź na izbę

Ciężko tak radzić, mi się to nie zdarzyło, ale moja ginekolog mówi, że plamienie w ciąży to nic takiego. Na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala a potem do swojego ginekologa, aby wyjaśnił mi dokładnie z jakiego powodu to plamienie i czy aby na pewno nie ma powodu do niepokoju

W ciąży bardzo łatwo o uszkodzenie naczyń krwionośnych w okolicach intymnych. Rób jak mówi Ci intuicja, ale w ciąży na tym etapie lepiej pojechać na IP o jeden raz za dużo niż o jeden za mało.

reklama
Również uważam, że jeśli znowu pojawi się plamienie/krwawienie powinnaś jechać na IP i opisać sytuację dokładnie (o tych ostatnich też opowiedzieć) i że to plamienie/krwawienie się powtarza któryś raz. Zbadają Cię, zrobią USG.

Do góry