reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża

Cześć mam pytanie , jestem w 16 tygodniu ciąży a u mnie dalej brzucha brak , jak tylko się kładę to czuje wybrzuszenie a na stojąco nic .Na badaniach prenatlnych niby ze dzidzia zdrowa , ale się martwię moze ktoś miał podobnie? Dodam że od początku ciąży nie mam aż takich nasilonych objawów ciążowych wgl nie czuje jakbym w niej była

reklama
Poczekaj. Pewnego dnia obudzisz się a tu "puff" I brzuszek się pokaże. A tak serio to jeśli ćwiczyłaś przed ciążą, miałaś wyrobione mięśnie brzucha itd to często później się pokazuje brzuszek. Nie ma się czym przejmować jeśli na wizytach lekarz nie widzi nieprawidłowości.

Poczekaj. Pewnego dnia obudzisz się a tu "puff" I brzuszek się pokaże. A tak serio to jeśli ćwiczyłaś przed ciążą, miałaś wyrobione mięśnie brzucha itd to często później się pokazuje brzuszek. Nie ma się czym przejmować jeśli na wizytach lekarz nie widzi nieprawidłowości.
Właśnie ze nie ćwiczyłam ani nic z tych rzeczy a to że dalej nie ma obajwow to normalne ?

W 16 tygodniu ciazy macica wystaje 2-3 cm ponad spojenie lonowe, widc tak naprawde jeszcze nie ma co wystawac porzadnie. W miare jak dziecko bedzie rosnac to i brzuszek sie pojawi.

Cześć mam pytanie , jestem w 16 tygodniu ciąży a u mnie dalej brzucha brak , jak tylko się kładę to czuje wybrzuszenie a na stojąco nic .Na badaniach prenatlnych niby ze dzidzia zdrowa , ale się martwię moze ktoś miał podobnie? Dodam że od początku ciąży nie mam aż takich nasilonych objawów ciążowych wgl nie czuje jakbym w niej była
Byłam w bardzo podobnej sytuacji - brak objawów i brak widocznej ciąży przez bardzo długi czas ;-) Na miesiąc przed porodem wyglądałam może na 5-6. miesiąc...

reklama
Moja koleżanka przez jakiej 7 miesięcy ciąży była chuda jak patyk 🫣
Brzuszek dostała dopiero na ostatnie 2 miesiące.
Może mamy wspólną koleżankę ?
Moja tak samo. Był moment, gdy w jej rodzinnej miejscowości szła nawet plotka, że wcale w ciąży nie jest ...
Zresztą moja kuzynka tak samo, chuda jak kij od szczotki. A potem nagle w 3trymestrze wyskoczył brzuszek wielkości ... piłki do siatkówki.

@klocia123 - będzie będzie 😊.
Nie wiem co lepsze, mały zgrabny brzuszek 🤗 czy wielkie brzuszysko jakbyś miała tam w środku słonika 🐘, które sprawia, że wszystko cię boli, chodzić nie idzie, siedzisz okrakiem, leżenie to mordęga, wstawanie z łóżka wygląda jakbyś była po zderzeniu z ciężarówką ( zginasz się, wyginasz ,jęczysz, sapiesz , łapiesz się wszystkiego co możliwe by usiąść z pozycji leżącej ... ) , a dopasowanie ubrań to już w ogóle czysty cyrk na kółkach, bo kiedy na resztę ciała pasuje jeden rozmiar to w pasie brzyszno-tyłkowym musisz mieć rozmiar o 4 większy. I nie dopasujesz żadnej sukienki !
Także - mały brzuszek to nic strasznego 😁 a najważniejsze to maluszek który sobie zdrowo rośnie.

Do góry