Cześć mam pytanie , jestem w 16 tygodniu ciąży a u mnie dalej brzucha brak , jak tylko się kładę to czuje wybrzuszenie a na stojąco nic .Na badaniach prenatlnych niby ze dzidzia zdrowa , ale się martwię moze ktoś miał podobnie? Dodam że od początku ciąży nie mam aż takich nasilonych objawów ciążowych wgl nie czuje jakbym w niej była
reklama
Coronita
Fanka BB :)
Poczekaj. Pewnego dnia obudzisz się a tu "puff" I brzuszek się pokaże. A tak serio to jeśli ćwiczyłaś przed ciążą, miałaś wyrobione mięśnie brzucha itd to często później się pokazuje brzuszek. Nie ma się czym przejmować jeśli na wizytach lekarz nie widzi nieprawidłowości.
paola121214
Ciesz się,że tak jest mi w 1 ciąży brzuch pokazal się w 23 tyg a potem rósł w oczach
NiebieskookaEM
Moja koleżanka przez jakiej 7 miesięcy ciąży była chuda jak patyk
Brzuszek dostała dopiero na ostatnie 2 miesiące.
Właśnie ze nie ćwiczyłam ani nic z tych rzeczy a to że dalej nie ma obajwow to normalne ?Poczekaj. Pewnego dnia obudzisz się a tu "puff" I brzuszek się pokaże. A tak serio to jeśli ćwiczyłaś przed ciążą, miałaś wyrobione mięśnie brzucha itd to często później się pokazuje brzuszek. Nie ma się czym przejmować jeśli na wizytach lekarz nie widzi nieprawidłowości.
blanny
Tak, zupełnie normalne. Wolałabyś całą ciążę od rana do wieczora wymiotować dalej niż widzisz?Właśnie ze nie ćwiczyłam ani nic z tych rzeczy a to że dalej nie ma obajwow to normalne ?
angeliskax
Moderator
Nic tylko się cieszyć.
Madame JS
Byłam w bardzo podobnej sytuacji - brak objawów i brak widocznej ciąży przez bardzo długi czas ;-) Na miesiąc przed porodem wyglądałam może na 5-6. miesiąc...Cześć mam pytanie , jestem w 16 tygodniu ciąży a u mnie dalej brzucha brak , jak tylko się kładę to czuje wybrzuszenie a na stojąco nic .Na badaniach prenatlnych niby ze dzidzia zdrowa , ale się martwię moze ktoś miał podobnie? Dodam że od początku ciąży nie mam aż takich nasilonych objawów ciążowych wgl nie czuje jakbym w niej była
reklama
Madzia86G
Może mamy wspólną koleżankę ?Moja koleżanka przez jakiej 7 miesięcy ciąży była chuda jak patyk
Moja tak samo. Był moment, gdy w jej rodzinnej miejscowości szła nawet plotka, że wcale w ciąży nie jest ...
Zresztą moja kuzynka tak samo, chuda jak kij od szczotki. A potem nagle w 3trymestrze wyskoczył brzuszek wielkości ... piłki do siatkówki.
@klocia123 - będzie będzie .
Nie wiem co lepsze, mały zgrabny brzuszek czy wielkie brzuszysko jakbyś miała tam w środku słonika , które sprawia, że wszystko cię boli, chodzić nie idzie, siedzisz okrakiem, leżenie to mordęga, wstawanie z łóżka wygląda jakbyś była po zderzeniu z ciężarówką ( zginasz się, wyginasz ,jęczysz, sapiesz , łapiesz się wszystkiego co możliwe by usiąść z pozycji leżącej ... ) , a dopasowanie ubrań to już w ogóle czysty cyrk na kółkach, bo kiedy na resztę ciała pasuje jeden rozmiar to w pasie brzyszno-tyłkowym musisz mieć rozmiar o 4 większy. I nie dopasujesz żadnej sukienki !
Także - mały brzuszek to nic strasznego a najważniejsze to maluszek który sobie zdrowo rośnie.