reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Słuchaj jeśli nie chce dawać porad do zrezygnuj z bycia tutaj , bo wrednych małp nie trzeba ani głupio mądrych .
To nie jest głupia rada, tylko prawdziwa. Nie moja wina, że Ci nie odpowiada. Jak chcesz konkretnej odpowiedzi to napisz jakiej.

Poza tym, nie rozumiem dlaczego swoich wątpliwości nie rozwiałaś u lekarza. On by Ci wszystko wyjaśnił. I nie musiała byś pytać głupio mądrych wrednych małp.

reklama
Podzielę się więc swoją historią i wiedzą.

Nigdy nie miałam wątpliwości czy test jest pozytywny. Bo robiłam go w odpowiednim czasie jak okres się spóźniał. Do lekarza szłam w odpowiednim czasie. Znam cykl i zasady płodności i zachodzenia w ciążę i nie musiałam zadawać głupich pytań na forum. Do tego mam zaufanie do lekarza. Wszystkie wątpliwości rozwiewam w gabinecie że specjalista. Jak każe robić badania czy brać leki to go słucham.

Nie rady dokładnie tylko pytam z ciekawości
lekarz nie miał prawa nic widzieć skoro masz negatywny test ciążowy. Do miesiączki masz sporo czasu więc mogło nawet nie być zagnieżdżenia.. Czy będziesz w ciąży tego nie wie nikt. Skoro uważasz, że Twoje objawy są ciążowe (nie wiem co ma sikanie do ciąży no ale) to wynik jutrzejszej bhcg powinien wskazywać ciążę.

Zrób poprostu betę. Jeśli wyjdzie pozytywna; zbadaj przyrost po 48h. Jeśli wyjdzie prawidłowy, udaj się na wizytę za 2 tygodnie. Tyle w temacie :) lekarz nie mógł nic widzieć tydzień przed terminem miesiaczki. Jeśli test wyszedł blady beta jest pewnie w granicach 5-20. Pęcherzyk widoczny jest od 1000. Na zarodek trzeba poczekać. Nic nie dzieje się odrazu.

Powodzenia :)

lekarz nie miał prawa nic widzieć skoro masz negatywny test ciążowy. Do miesiączki masz sporo czasu więc mogło nawet nie być zagnieżdżenia.. Czy będziesz w ciąży tego nie wie nikt. Skoro uważasz, że Twoje objawy są ciążowe (nie wiem co ma sikanie do ciąży no ale) to wynik jutrzejszej bhcg powinien wskazywać ciążę.
pewnie sprawdziła, ze częste oddawanie moczu należy na objawów. Należy wiadomo ale niw na etapie bety na totalnym minimum.

Test pisała, ze był pozytywny, albo już się gubię w tej historii 😅

reklama
pewnie sprawdziła, ze częste oddawanie moczu należy na objawów. Należy wiadomo ale niw na etapie bety na totalnym minimum.

Test pisała, ze był pozytywny, albo już się gubię w tej historii 😅
kreski były widoczne ale nie do uchwycenia na zdjęciu, dzisiejszy czuły test negatywny ale objawy są ciążowe 🤷🏻‍♀️

Do góry