reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczyny :tak:

iwo
ciesze się, że na usg wszystko ok tylko szkoda, że czeka Cię amnipunkcja :-( mam nadzieję, że wykryją w końcu co się dzieje u Twojej córci

przepraszam, że się nie odzywam, ale całe dnie spędzam czytając nie mam jakoś na nic siły :szok:

reklama
Iwo, nie załamuj się, będzie dobrze.Te badania z krwi to prawdopodobieństwo i wszystko miejmy nadzieję, że skończy się jak najbardziej pozytywnie. A na USG wszystkie wymiary itd poprawne??

Mychunia, jak najbardziej rozumiem, że nic Ci się nie chce, bo ja w sumie przez pierwszy trymestr miałam problemy z mobilizacją na cokolwiek:)Benfica pójdziesz na wesele, potańczysz, a potem tanecznym krokiem na porodówkę:)

Iwo a napisz jaki wyszdl ci wynik z testu krwi? CO lekarz mowil? jesli nie znalazl nieprawidlowosci to tylko na korzysc dzidzusia ze prawdopodobnie jest zdrowiutkie:) kiedy te amino? idziesz na metode FISHA gdzie wyniki masz po 2-3 dniach?

Benfica wiesz co to sie nazywa "alternatywna forma wychowania przedszkolnego" statusu przedszkola niema tak do konca ale dziala wlasnie dokladnie jak przedszkole:) otwarte jest od 7.30-15

cześć dziewczynki,

ale te suwaczki biegną do przodu :)

Iwo, tu doczytałam, trzymam mocno za Ciebie kciuki, a wszystkie wymiary na usg dobre? Kurcze, niepotrzebne te nerwy :(
A wiesz juz kiedy będziesz miała amniopunkcje?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny... czerwiec rozpoczął :szok: paulinka88 urodziła dziś, 33/34tc :szok: nie ma jej na naszej liście, ale czasem coś napisała... strach się bać :szok: qrde, nogi do góry i ściskamy :szok:

straciatella Wielkie gratulacje! Czekamy na relację!
Ludzik Ja tak mam niestety coraz częściej, że brzuszek bardzo mnie cieszy, ale jak przyjdzie mi się ubrać to się wściekam strasznie bo we wszystkim się źle i wielko czuję... :/ I przebieram się czasem 4-5 razy niczym wyjdę z domu :/ I super że już ruchy czujesz. Teraz będą już tylko coraz wyraźniejsze ;)
benfica Życzę dużo zdrówka, żebyś już nie chorowała!
mycha To jest najbardziej wkurzające. Człowiek się na sprząta przed świętami, ale jak się ma gości to po świętach nawet nie widać że się coś robiło i trzeba sprzątać od nowa :/
asicka My nie stosowaliśmy nic przy szczepieniach. Ewentualnie dawaliśmy Zuzi na noc (po szczepieniu-w dniu szczepienia) czopka paracetamolu jak była niespokojna i niepewna, żeby jej się lepiej spało.
No i fajnie że chrzciny już za Wami :)
Kinia Brzuch na pewno pobolewał Cie z tego przeciążenia obowiązkami świątecznymi. Teraz odpoczywaj! I trzymam kciuki za męża!
goska03 Ja w 1 ciąży 1-wsze ruchy ok 18-20 tydzień ciąży, a o płci Zuzi dowiedzieliśmy się dopiero na usg połówkowym, natomiast w tej ciąży poczułam ruchy już ok 15 tygodnia ciąży, a pierwsze podejrzenie co do płci Stasia w 14-15 tc, które nam się sprawdziło na kolejnych usg.
agamemnon A będzie na pewno coraz bardziej ruchliwe ;) A mężem się na ciesz ile wlezie ;)
ewka Ty się nie przemęczaj!!!!! I uważaj na siebie/na Was! A z roweru może już zrezygnuj co? Bo rzeczywiście urodzisz wcześniej...
mamaTomeczka I dobrze że masz bratową w du... Niektórym się wydaje że świat się kręci wokół nich...
iwo Dzieci potrafią nieźle zagiąć człowieka. ;)
Malusiolka Z tymi przedszkolami to non stop od różnych ludzi słyszę że są problemy :/ :/ :/ Nie długo dziecko które się urodzi będzie trzeba już zapisywać do przedszkola na za 3-4 lata... :/
mycha Fajnie że macie już tyle rzeczy :) Teraz już tylko z górki :)
iwo Trzymam kciuki! Oby wszystkie badania rozwiały wszelkie wątpliwości!
paulinka88 Gratuluję! Mam nadzieję że u Was wszystko ok i szybko wyjdziecie ze szpitala!

A wiadomo z jakiego powodu paulinka88 urodziła wcześniej??????

A u nas po staremu. Brzucholek rośnie (zdjęcie w odpowiednim wątku). W sobotę jedziemy do Warszawy w odwiedziny do rodziny, a za tydzień idziemy ze znajomymi do knajpy na koncert Baciarów :) Już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że Staś da nam trochę po tańczyć :p
Stwierdzam że coraz mi ciężej... :/ Jak wychodzę z Zuzą na krótki spacer to zaraz tak mi twardnieje brzuch, stawia się i boli, że muszę wracać do domu, bo nie dam rady... :/ A Zuza oczywiście płacze że chce na zewnątrz, a ja nie mam siły za nią gonić... Nie wiem czemu tak jest... :/

Ewka no niestety takie czasy, że z jednej pensji się nie wyżyje, a tutaj mąż dwa tyg bez pracy siedzi w domu i co za tym idzie bez pieniędzy... Też mam nadzieję, że znajdzie szybko coś innego, bo to koszmar jakiś jest teraz. Podziwiam Cię, że Ty na rower jeszcze wskakujesz z takim brzuszkiem :)

Asicka to już 2 miesiące jak się Ania urodziła, jak ten czas szybko leci... Miejmy nadzieję, że pogody będą teraz tylko lepsze :)

Ludzik to gratuluję pierwszych ruchów - fajne uczucie na początku jest :)

Julia no proszę aktywnie spędzacie czas, to dobrze :) Prywatne przedszkole za 170 zł? U nas to państwowe tak wychodzą mniej więcej, a prywatne to 380 zł ja płaciłam za miesiąc ;/

Iwo mam nadzieję, że jednak amniopunkcja przebiegnie pomyślnie, trzymaj się kochana :* kiedy masz amnio?

Benefica masz rację w łodzi to ok 800 zł prywatne, wiem bo Nadia chodziła przez rok do grupy 2-3 latków. No tak może Ci się uda dotrzymać :)

Mikaaa dziękuję, z pewnością to przez to przeciążenie, ale cięzko jest odpoczywać przy niespełna 4 latku w domu. No tak mnie w ogóle nie wolno wychodzić z domu teoretycznie, więc wiem co masz na myśli. Nadia też się wścieka, że w domu siedzimy, a co ja mam zrobić jak też nie mogę? Jeszcze trochę i będziemy chodzić z naszymi mniejszymi i większymi skarbami na spacerki :)

Hej dziewczynki, ja dzisiaj tak średnio się czuję, małż ma drugą rozmowę o pracę, więc się stresuję strasznie, chyba bardziej ja się tym przejmuję niż on. Ale to tak zawsze jest, że ja wszystkim się bardzo przejmuję, pół nocy nie mogłam spać, budziłam się co chwilę. To już drugi etap, więc mam nadzieję, że jednak się uda wszystko, bo to chyba dobry znak jak to drugi etap? Nadia za to od rana krzyczy i dokazuje bardzo ;/

witajcie,

Iwo, jejku bidulko teraz pewnie bedziesz w stresie zyła do wyników aminopunkcji, a co wyszło nie tak w badaniu z krwi? Trzymam kciuki, za pozytywny wynik

Paulinka, gratulacje !! Mam nadzieje, że wszystko w porządku, pomimo tak szybkiego porodu.

Mikaa mam podobnie z twardnieniem i bólami, wychdzę z Nadią na krótkie spacerki, bo zaraz mnie łapie ból i czuję sie kiepsko. Jeszcze trochę musimy wytrzymać

Kinia trzymam kciuki, za męża, oby mu się powiodło &&&&&

A mój Szkrab kochany dziś końcy roczek, chyba chciała, żeby ten dzień trwał jak najdłuże, bo juz o 5.30 postanowiła go rozpocząć.

Hej kochane wczoraj padłam jak tylko przekroczyłam próg domku.

Amniopunkcja jest 13.05 wcześniej spotkanie z genetykiem. Usg trwało wczoraj 40 minut przez te wyniki krwi wszystko bacznie sprawdzali.
Wymiary dzidziusia prawidłowe. Wszystkie narządy na miejscu. Pokazywał mi kawałek po kawałku, mózg, głowę, wszystkie kończyny i narządy wewnętrzne.

reklama
Przeziernosc chyba 1, 5 śliczny nosek, przepływ przez zastawke ok. Może jutro wstawie fotkę to zobaczycie.
Po prostu nie mogę uwierzyć że takie śliczne dziecko może być chore. Lekarz powiedział że ryzyko wg samego usg to 1:1700 ale przez markery i wiek wynosi 1:30.
Według niego na 99% dziecko jest zdrowe ale martwi go ta krew. Na własne życzenie zafundowałam sobie dodatkowy stres :(

Julka - pytanie do ciebie.
Czy amniopunkcja da ostateczny wynik?

Do góry